Az összes GAL termék a webáruházban
Kiszerelés: 300g
A rendkívül kíméletes állattartásból származó alapanyaga mellett a GAL Marhakollagén peptideket immár az eddigieket is felülmúló tulajdonságok, tökéletes oldhatóság, semleges íz és zamat jellemzik.
Információ: Készleten, szállítható
A termék ára: 5 790 Ft
Egységár: 19 300 Ft / kg
A rendkívül kíméletes állattartásból származó alapanyaga mellett a GAL Marhakollagén peptideket immár az eddigieket is felülmúló tulajdonságok, tökéletes oldhatóság, semleges íz és zamat jellemzik.
3000 Dalton alatti peptidméret kimagasló bioaktivitást, a szervezetünkben gyors és maradéktalan hasznosulást biztosít. Az egészségünk szerteágazó támogatása mellett az új alapanyaggal készülő termékünk napi fogyasztása a lehető legkényelmesebb, a semleges, finoman szemcsés por mindenféle italba vagy akár ételekbe is csomósodás nélkül, könnyedén keverhető. Az I-es típusú kollagénektől elvárt hatás eléréséhez továbbra is napi 10 gramm szedését javasoljuk.
A kollagén egy óriásfehérje, ami nagy mennyiségben található meg bőrünkben, csontunkban és porcainkban. Az állati bőr, csont és porc elfogyasztásával (pl csontleves, kocsonya, stb) hozzá is juthatunk sok kollagénhez, azonban ez nagyon nehezen emészthető. A kollagén az emésztés során kisebb alkotóira, peptidekre, majd egy része utána aminosavakra bomlik, így jut a véráramba, hogy aztán a bőrben és ízületekben kifejthesse hatását.
Termékünkben a kollagén már eleve peptidek formájában van jelen, azaz elő van emésztve, hidrolizálva van. Így a felszívódása már jó és az emésztésünket sem terheli. Ez az emésztést már alig igénylő kollagén peptid (hidrolizált marhakollagén) segíti a bőr fiatalos rugalmasságának megőrzését és az ízületek megfelelő működésétét, hajlékonyságát.
A bőrre és ízületekre kifejtett hatás csak kollagén peptidek fogyasztásával kapcsolatosan igazolt, nem előemésztett (táplálkozásból fogyasztott) kollagén esetében nem. (Fontos megjegyezni azonban a gyomor- és bélnyálkahártyára a táplálékból származó, nem előemésztett kollagén a jó hatású egyes szakemberek szerint).
E kollagénünk jótékony hatásai, fogyasztásának élettani előnyei nem különböznek a sertéskollagénünkéitől. Fontos azonban kiemelnünk, hogy marhakollagén-alapanyagunk kizárólag legelőn tartott, füvet legelő szarvasmarháktól, kíméletes állattartásból származik.
Kollagénünk jótékony hatásai, fogyasztásának élettani előnyei nem különböznek a sertéskollagénünkéitől, ezért az alábbi leírás sem hordoz különbségeket. Fontos azonban kiemelnünk, hogy marhakollagén-alapanyagunk kizárólag legelőn tartott, füvet legelő szarvasmarháktól, kíméletes állattartásból származik.
Az emlősök szervezetét felépítő fehérjék legnagyobb részét kollagén típusú fehérjék adják, hiszen a bőr, a csont, az ízületek, az erek, a kötőszövetek és különböző szervek jelentős részét ezek alkotják. Idáig a kollagén típusú fehérjék 28 fajtáját azonosították, azonban a szervezetet alkotó kollagének 90%-át egyetlen típus adja, az I-es típusú kollagén fehérje. A kollagén-fehérjék a többi fehérjétől főleg nagyságukban és aminosav-összetételükben különböznek. Ezek szervezetünk legnagyobb méretű fehérjéi. Aminosav-összetételük pedig a többi fehérjéétől abban különbözik, hogy glicin-tartalmuk nagyon magas (~35%), sokkal alacsonyabb az ún. elágazó láncú aminosav-tartalmuk (BCAA: leucin, izoleucin, valin), nem tartalmaznak triptofánt, és cisztein- és metionin-tartalmuk is jóval alacsonyabb. Ezek óriási jelentőségéről hamarosan szó lesz.
A modern nyugati táplálkozásból szinte teljesen hiányoznak a kollagén-fehérjék, hiszen fehérjeforrásaink nagyrésze színhúsokból származik, és nem a kollagén-tartalmú állati részekből (csont, bőr, ízületek stb.). Persze, hisz pacalt, kocsonyát, csontlevest, körömpörköltet és hasonlókat manapság egyre ritkábban eszünk. Nagy hiba! Mivel az állati szervezet fehérje-tartalmának is jelentős része kollagén-fehérje, és őseink illetve a mai vadászó-gyűjtögető népek fehérje-bevitelének szinte teljes egésze állati eredetű, ezért logikus, hogy a fehérje-bevitelük komoly hányada kollagén típusú kellett hogy legyen. Őseink és a mai vadászó-gyűjtögető népek hasznosítottak mindent az állatból, nemcsak a húsát ették meg. Ebből számomra az következik, hogy evolúciónk során a magas kollagénfehérje-fogyasztáshoz adaptálódtunk, ez számunkra az egészséges. Ha az elfogyasztott fehérjéknek csak csekély mennyisége kollagén-természetű, az idegen a szervezetünk számára, és problémákat kell, hogy okozzon. A következőkben e sejtést próbálom alátámasztani.
Mire jók a kollagén peptidek:
Bőr és haj
Továbbiak:
Ajánlott adagolás: Napi 10g (1 púpozott evőkanál) fogyasztása javasolt napi 1 vagy 2 alkalommal. Íze nincsen, de enyhe szaga miatt érdemes narancslébe, kakaóba vagy pl. tejszínes-vaníliás italba keveri, melyek remekül elfedik azt.
Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.
Az étrend-kiegészítők élelmiszereknek minősülnek és bár kedvező élettani hatással rendelkezhetnek, amely egyénenként eltérő lehet, jelölésük, megjelenítésük, és reklámozásuk során nem engedélyezett a készítményeknek betegséget megelőző vagy gyógyító hatást tulajdonítani, illetve ilyen tulajdonságra utalni.
A laktoferrin az a fehérje, amelyik az előtejet (kolosztrumot) annyira értékessé teszi. A kolosztrum azonban tartalmaz sok nemkívánatos növekedési faktort, tejfehérjét, tejcukrot, hormonokat is. A GAL Laktoferrin plus ezektől mentes, illetve nyomokban tejfehérjét tartalmazhat.
A GAL Omega-3 Eco kapszula az emberi szervezet számára leghasznosabb állati eredetű Omega-3 zsírsavat tartalmazza. A halolaj-koncentrátum tiszta halakból nyert olaja még molekulárisan is tisztított! Tripla hatóanyag-tartalom, kiváló hasznosulás, teljes tisztaság.
A GAL készítménye természetes aminosavat, glicint tartalmaz, mely elsősorban az immunrendszer, az idegrendszer és az emésztőrendszer sejtjeinek energiaellátását biztosítja. Hozzájárul az izmok, ízületek és porcok erősségéhez, fiatalítja a bőrt, javítja az emésztést, szabályozza a vércukorszintet, fokozza a koncentráló képességet, és lassítja az öregedési folyamatokat.
GAL TITOK Multivitamin és Halkollagén peptidek + MSM italpor
A két termékünk együttesen teljesértékű megoldás, amellyel erősítheti a szervezetét, óvhatja az egészségét, támogathatja a szépségét.
A megfelelő mennyiségű kolin fogyasztása az agyunk, idegrendszerünk, májunk, veséink kielégítő működéséhez szükséges, ugyanakkor kiemelten fontos az emelt kolin-bevitel gyermekváráskor a magzat egészséges fejlődéséhez.
A magnézium egy különösen fontos ásványi anyag, amihez elegendő mennyiségben táplálkozással jutni nehéz. A magnézium-biszglicinát a magnézium glicin aminosavval alkotott sója, így magnézium mellett glicinnel is segít ellátni a szervezetet.
Növényi fermentációval előállított Q10 MCT-olajban kristálymentesen oldva, stabilizálva.
100%-ban hasznosuló, kimagasló profilú Naticol® halkollagén és MSM az egészséges, szép bőrért, valamint a gondtalan mozgás öröméért.
Gyártó honlapja: Gal Vital Synergytech Kft.
2024. november 06. 10:20, szerda
A Dr. Chen LUMBAYOL Porc & Csont Komplex kapszula a természet erejét kihasználva, gondosan kiválasztott gyógynövényekkel támogatja a mozgásszervek egészségét. Az egyedi kombináció nemcsak a csontok erősítésében segíthet, de az ízületek mozgékonyságát is támogathatja.
2024. október 30. 08:20, szerda
A MagMaxx ImmunQueen Aurum 10 gyümölcskrém egy igazán különleges, finom és tápanyagokban gazdag készítmény, amelyet természetes összetevőkkel és innovatív gyártási technológiával hoztak létre. Az Aurum10 kifejezetten az immunrendszer támogatására és az általános egészség fenntartására készült, és minden korosztály számára megfelelő napi gyümölcs- és zöldségbevitelt biztosít.
2024. október 16. 06:51, szerda
A Vitalisztika Tiszta Himalájai Shilajit Gyanta egy prémium minőségű étrend-kiegészítő, amely számos módon támogathatja a szervezet működését. A shilajitot évezredek óta használják a tradicionális gyógyászatban, különösen az ájurvédában, ahol a "hegyek ura" és a "gyengeség pusztítója" néven is ismert.