A fokhagyma segíti a mikroerek vérkeringését és segíti csökkenteni a nehézláb érzést. A galagonya kiváló szívnyugtató, erősíti a szívizmokat, rendszeres fogyasztása normalizálhatja a vérnyomást és megerősíti az érfalakat.
A fokhagyma baktériumölő hatással rendelkezik, értágítóhatású, csökkentheti a koleszterin szintet és a magas vérnyomást, hígítja a sűrű vért, aminek köszönhetően csökken a trombózisveszély, valamint tágítja a szív ereit, gátolja az erek meszesedését.
Normalizálja a szapora szívműködést, fokozhatja a szív teljesítőképességét. Értágító, vérnyomáscsökkentő hatása is van.
Előnyösen befolyásolhatja a vérzsír, valamint a káros vérkoleszterin (LDL) szintet, hozzájárulhat a légúti rendszer egészségének fenntartásához, szerepe van a gombákkal, baktériumokkal szembeni ellenállóképesség megtartásában.
Normalizálja a szapora szívműködést, oldja a szív koszorúereinek görcsét ennek következtében javul a szívizom vérellátása.
Normalizálja a szapora szívműködést, oldja a szív koszorúereinek görcsét ennek következtében javul a szívizom vérellátása.
A fekete fokhagyma a hagyományos fokhagymából készülő, érlelt hagymafajta, amelynek előállításához a friss fokhagymát sajátos eljárásnak vetik alá. A jól ismert fokhagymához képest ízében és tápértékében is eltérő. Beltartalmát tekintve gazdagabb, egészségünkre pedig még kedvezőbb hatást gyakorol.
A fokhagyma fertőtlenítő, baktériumölő, köptető, vírusölő, féregölő és űző hatású, csökkenti a vérnyomást és a koleszterin szintet, gátolja az erekben a vérrögképződést.