A Natur Tanya Flórabiotikum kapszula a benne található nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett probiotikum és fermentált prebiotikum segítségével hozzájárulhat a bélmikrobiom egyensúlyához, a gyomor-bélrendszer egészségéhez, valamint felléphet a hasmenés és a puffadás ellen. A Flórabiotikum már 3 éves kortól adható a gyerekeknek, szerepet játszhat a bélfóra megújításában, illetve hosszútávon képes támogatni az emésztőrendszert. A gyomorsav-stabil élőflóra és a fermentált guárbab rost kimondottan ajánlott antibiotikumos kezelés alatt vagy után, valamint nagyszerű szolgálatot tehet (tengerentúli) utazások alkalmával is. A probiotikumok olyan baktériumok és gombák, amelyek szájon át bevéve képesek elérni a vastagbelet, ott megtapadva pedig hasznos feladatot látnak el a gazdaszervezet számára.

Miért egyedülálló a Natur Tanya Flórabiotikum kapszula?

 • 5 milliárd gyomorsaválló élőflórát tartalmaz
 • Nemzetközi törzsgyűjteménybe letétbe helyezett SACCHAROMYCES CEREVISIAE VAR. BOULARDII (CNCM I-1079)
 • Szabadalommal védett enzimatikus úton fermentált guarbab rost
 • Már 3 éves kortól adható
 • Növényi, gyomorsav ellenálló kapszulahéj (DR. CAPS®)
 • Nem igényel hűtést
 • Antibiotikumos kezelés alatt és után, hasmenés esetén is alkalmazható
 • Független, akkreditált laborban is ellenőrzött készítmény
 • Nem tartalmaz mesterséges színezéket, tartósítószert és aromát
 • Glutén- és laktózmentes formula
 • Vegán (nem tartalmaz állati eredetű összetevőt

Milyen esetekben segíthet a Flórabiotikum kapszula?

 • Antibiotikumos kezelés alatt és után
 • Akut vagy krónikus hasmenés
 • Puffadás, IBS
 • Gyulladásos bélbetegségek, IBD
 • Helicobacter Pylori fertőzés
 • Patogén baktériumok
 • Patogén gombák, candida
 • Clostridium difficile fertőzés
 • Tengerentúli utazások

Natur Tanya Flórabiotikum kapszula

A Flórabiotikum fogyasztása kifejezetten javasolt antibiotikum kezelés alatt, puffadás, akut vagy krónikus hasmenés, IBS és IBD esetén, valamint tengerentúli utazások alkalmával. A Flórabiotikum kapszulában több mint 100 klinikai vizsgálatban elemzett élő gomba probiotikum (S. boulardii) és több 100 publikált tanulmányban szereplő fermentált guarbab prebiotikum található, amelyek helyre tudják állítani a bélflóra egyensúlyát, ami könnyűszerrel felborulhat többek között a stressz, a rossz étkezési szokások, műtét vagy antibiotikumkúra miatt is.

A bélflóra egészsége egyébként egyáltalán nem csak az emésztés szempontjából nélkülözhetetlen, ugyanis kulcsfontosságú szerepet játszik a sejtek, a szervek és a szervrendszerek működésében is. A bélflóra kommunikációs kapcsolatban van az immunrendszerrel, az aggyal, az idegrendszerrel és a sejtekben található mitokondriumokkal. Hatást fejt ki a hormonháztartás egyensúlyára, az alvás-ébrenlét ciklus egészségére és az anyagcserére is.

Manapság már köztudott, hogy a bélmikrobiom kiemelkedő hatást képes kifejteni az ellenálló képességre, a gondolkodásra, a mentális egészségre, a viselkedésre, illetve a testsúlyra is. Az is bizonyított, hogy a bélflóra egyensúlyának felborulása miatt olyan betegségek alakulhatnak ki, mint az inzulinrezisztencia, a 2-es típusú cukorbetegség, a magas vérnyomás vagy a zsírmáj. A bélflóra egyensúlya roppant könnyedén fel tud borulni többek között az életkor, a helytelen táplálkozás, a gyógyszerszedés, az antibiotikumkúra vagy valamilyen betegség miatt is.

A Flórabiotikum szedése kimondottan javasolt antibiotikumkúra ideje alatt, ugyanis kifejezetten antibiotikum mellé javasolt probiotikum és prebiotikum található benne, az antibiotikumrezisztencia veszélye nélkül. A készítmény szerepet játszhat a Clostridium difficile kórokozó túlszaporodásának megelőzésében, így pedig a visszatérő fertőzések kialakulását is gátolhatja, ami az antibiotikumkúra esetén nagyon sokszor okoz problémát.

A Flórabiotikum képes csapdába ejteni a kórokozókat, gátolni tudja a káros toxinok termelését, illetve elősegítheti a bél alacsonyabb pH-értékét, ezáltal hozzájárul a hasznos bélbaktériumok szaporodásához. A termékben lévő S. boulardii gombaölő vegyületeket (kaprilsavat, kaprinsavat, hexánsavat) választ ki a patogén gombákkal szemben (Candida). A Helicobacer pylori rezisztens az antibiotikumokra, azonban az S. boulardii sejtkárosodással azonos morfológiai változásokat indukál a H. pylori sejtekben.

A Flórabiotikum bizonyítottan segíteni tud akut és krónikus hasmenés esetén is. Továbbá képes enyhíteni az irritábilis bél szindróma, azaz az IBS-re jellemző tüneteket, mint a puffadás, a hasi fájdalom és a béltranzitban létrejövő zavarok. Emellett a Flórabiotikum segítséget nyújthat gyulladásos bélbetegségek, IBD esetén is, ugyanis csökkenteni tudja a vastagbél áteresztőképességét, valamint képes visszaszorítani azokat a patogén baktériumokat, amelyek gyulladáskeltő citokineket termelnek, és kellemetlen panaszokat okoznak. Továbbá a Flórabiotikum kivételesen hatékony lehet az utazási hasmenések ellen, mivel ezek körülbelül 80%-át az enterotoxikus Esherichia coli baktérium okozza, ami ellen nagyon hatékonyan képes fellépni a Flórabiotikum.

A Flórabiotikumban található Saccharomyces cerevisiae var. boulardii az egyetlen nem baktérium eredetű probiotikumnak elismert gomba. Nincsen benne rezisztens gén, a bakteriális probiotikumokkal szemben, ezért nem képes átvinni az antibiotikumokkal szembeni rezisztenciát más baktériumokra. Ennek köszönhetően különösen ajánlott és biztonságos antibiotikummal egyidőben adagolni.

A Saccharomyces cerevisiae var. boulardii mérete 10-szer nagyobb, mint a patogén baktériumoké, s mivel ragadós a felszíne, így magához tapasztja a kórokozókat (pl. E. coli, Salmonella), amiket aztán az emésztéssel egyszerűen kiürítünk. Emellett fellép a kórokozó gombák (pl. Candida) ellen is, méghozzá olyan gombaölő vegyületek kibocsátásával (pl. kaprinsav, kaprilsav, hexánsav), amelyek gátolják a szaporodásukat. Egyes patogéneket a toxin receptorhelyeinek blokkolásával, a patogén toxin „csali” receptoraként, vagy a patogén toxin közvetlen elpusztításával gátol. E hatásaival a Saccharomyces cerevisiae var. boulardii kulcsfontosságú szerepet játszhat a bélmikrobiom egészségében és egyensúlyában.

A szabadalommal védett fermentált guarbab kivonat (mely a gyomor- és bélbarát rosttermék önálló összetevője) kizárólagos táplálék a vastagbél baktériumai számára, amelyek tovább fermentálják a prebiotikus rostot rövid láncú zsírsavakká, vagyis posztbiotikumokká, amelyek számtalan kedvező hatást képesek kifejteni a belekre és az immunrendszerre. A fermentált guarbab egy alacsony Dalton molekulatömegű lassan fermentálódó prebiotikum. Mára már több 100 tanulmányt publikáltak fiziológia hatásairól, rendelkezik a Monash Egyetem alacsony FODMAP tanúsítványával, illetve igazoltan hatékony lehet az irritábilis bél szindróma (IBS), a funkcionális emésztőrendszeri panaszok (FGID) vagy a SIBO tüneteinek enyhítésére is.

Támogassa a bélflóra egyensúlyát és egészségét, az emésztést, az immunrendszert és az egész szervezet egészségét a Natur Tanya Flórabiotikum kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: