Egyéni adottság kérdése, hogy a stressz fizikai jelzései a test mely részéről érkeznek hozzánk. Mindenkinél másként, és számtalan módon jelentkezhetnek a stresszes életmód következményei, a kimerültség.

Citromfű levélA természet patikája ilyen problémák esetén is a megoldások széles tárházát nyújtja. Ne használjon nyugtatókat, altatókat, hisz van természetes megoldás is. A természet egyik legnagyobb ajándéka a citromfű, mely számtalan egészségügyi panasz esetén jelent megoldást. Mára már számos tudományos vizsgálattal is alátámasztották a citromfű sokrétű hatását.

Hozzájárul a normál idegállapot, lelki egyensúly fenntartásához, a megfelelő relaxációhoz, egészséges alváshoz. Gyakran alkalmazzák idegi eredetű alvászavarok kezelésére.

Miből készül?

A citromfű leveleit használják fel gyógyászati célokra. Teaként és kapszulázva kapható a gyógynövény boltokban. Valamint állítanak elő belőle olajat, ami a levelek illóolaj tartalmából készül, és ezt használják homeopátiás készítményekben.

Használata:

Álmatlanság és stressz

Egy közelmúltban végzett kísérletben 18 egészséges felnőtt önkéntes kapott standardizált citromfű kivonatot vagy placebót hét napon át. Azok, akik a 600mg citromfüvet kapták, jelentős hangulat javulásról, nyugalomról és megnövekedett éberségről számoltak be.

Herpesz

Egyes tanulmányok azt állítják, hogy amennyiben citromfüvet tartalmazó kenőccsel kezelik a herpesz vírus (HSV) által okozott ajaksebeket, azok gyorsabban gyógyulnak. Egy 116 emberen végzett tanulmányban, akik mindannyian HSV által okozott ajakherpesztől szenvedtek, azt találták, hogy akik citromfüves kezelést kaptak, azoknak kevésbé pirult meg a seb és elmaradt a betegséggel járó fájdalom és hólyagosodás.

Hogyan alkalmazzuk?

Citormfű levél készítmény

 

A fenti problémák jelentkezése esetén az alábbi lehetőségekből választhatunk:

- Tea: 3-4gramm szárított levelet (1 teáskanál) leforrázunk és 10 percig ázni hagyjuk. Naponta 4 alkalommal fogyasztjuk.
- Kapszula: 300-500mg szárított citromfű naponta háromszor
- Kenőcs: naponta háromszor a kezelendő felületre kenve

A Swanson Citromfű levél készítmény összetétele kapszulánként: Citromfű levél: 500mg

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: