A ganoderma (pecsétviaszgomba, reishi) az egyik legerősebb hatású, legtöbb területen felhasznált gyógygomba. Legyengült immunrendszer, rossz egészségi állapot, megbetegedés esetén különösen hasznos lehet, de betegségmegelőző hatása is rendkívüli.

Mitől lesz egy gomba gyógygomba?

A gyógygombákban a tápanyagok mellett olyan vegyületek is találhatók, amelyek sejtszinten fejtenek ki gyógyhatást. Nem csupán egy-egy szervre hatnak, hanem a szervezet egészére. Ezek a hatóanyagok képesek felismerni a károsodott sejteket, és az immunrendszer megerősítésével védekezni a károsodás ellen.

  • Megerősítik a legyengült immunrendszert.
  • Méregtelenítik, kitisztítják a szervezetet.
  • Védik a májat, építik a májsejteket.
  • Megakadályozhatják a kialakulását.
  • Daganatos betegeknél csökkentik az áttét kockázatát, a mellékhatásait.
  • Erősítik a szív- és érrendszert.
  • Enyhítik az ízületi megbetegedések tüneteit.
  • Kiirtják a káros baktériumokat, vírusokat, gombákat.
  • Szabályozzák a hormonrendszert.

A legjobb immunerősítő gyógygomba a Ganoderma!

A ganodermáról

A ganoderma lombfákon él, kemény termőtestű gomba. Kalapjának magassága 5 és 20 cm között változhat, felszínét vöröses viaszréteg fedi. A gomba termőtestében kiváló minőségű teljes értékű aminosavak és fehérjék találhatók, spórájában pedig gyulladásgátló és hisztamin-felszabadító terpenoidok. Szteroidokban is gazdag, valamint az anyagcsere-folyamatok fenntartásához szükséges, illetve a betegségeket okozó káros szabad gyököket semlegesítő erős antioxidánsokat.

Amitől igazán különlegessé válik, azok speciális poliszacharidjai, amelyek könnyen kapcsolódnak az emberi szervezet sejtjeihez. Daganatellenes, gyulladásgátló hatásúak, védelmet nyújtanak a káros külső hatások, valamint a kórokozók, baktériumok, vírusok ellen.

A ganoderma olyan nukleotidokat is tartalmaz, amelyek a szív- és érrendszer védelmét szolgálják, nagymértékben hozzájárulnak például a trombózis megelőzéséhez.

Rendkívüli immunerősítő

A ganoderma gyógyhatása nem kifejezetten egy-egy konkrét betegség gyógyításában mutatkozik meg. Az immunrendszer erősítésével normalizálja a szervezet általános működését, és ezzel nagyban segíti a betegek állapotának javulását, ideális esetben akár teljes felépülését. Speciális hatóanyagaival feltárja a szervezetben zajló gyulladásokat, a felhalmozódott méreganyagokat, a beteg szerveket, és az immunsejtek erősítésével ellenreakciót indít a károsodott sejtek ellen. Fogyasztásával felgyorsul a gyógyulás, a szervezet visszanyeri korábbi kiegyensúlyozott állapotát.

Szív- és érvédő

A ganoderma fogyasztása megelőzheti a szív- és érrendszeri betegségeket. Növeli a koleszterin természetes kiválasztódását és lebomlását, csökkenti a vér káros koleszterinszintjét. A vérkeringés javításában is szerepet játszik, fokozza a szívizom oxigénfelvételét. Védi a koszorúeret, a vérrögök kialakulását is gátolhatja, illetve csökkenti a meglévő vérrögök nagyságát. Normalizálja a vérnyomást, enyhíti a mellkasi fájdalmat, a légszomjat, megszünteti a fáradékonyságot, az alvászavarokat és a stressz tüneteit. Mindezzel hozzájárul a kiegyensúlyozottabb, egészségesebb életvitelhez.

Védi az idegrendszert

A gyógygombából kivont hatóanyagok képesek serkenteni az idegsejtek növekedését, regenerálódását. Meggátolják az idegrendszeri folyamatok során a sejtsérülést, nyugtató és kiegyenlítő hatásúak. Időskori demencia esetén különösen eredményes lehet a ganoderma fogyasztása, jelentős javulás érhető el a mindennapos tevékenység, a koncentráció, a memorizálás területén.

Javítja az emésztést

A ganoderma csökkenti a túlzott gyomorsav-termelődést, ezzel pedig hatékony ellenszere lehet a gyomorfekélynek, megelőzheti a gyomorrák kialakulását is. A bélműködést is szabályozza, megszünteti a hasmenést, székrekedést, letisztítja a bélfalakat, védőréteget épít, gyógyítja a gyulladásokat. Növeli a jótékony baktériumok, a probiotikumok számát, természetes úton állítja vissza a bélflóra egyensúlyát.

A ganoderma fogyasztása, adagolása

A ganoderma kivonataiban elsősorban a gyógygomba kalapját és termőtestét használják fel. Ebből általában különféle őrlemények, porok készülnek, melyeket kényelmes és egyszerű fogyasztani. Minden készítménynél feltüntetik az ajánlott napi adagolást, függően a fogyasztó egészségi állapotától.

A ganoderma fogyasztásának nincs káros mellékhatása, ezért biztonsággal szedhető akár hosszabb időn keresztül is az adott betegség leküzdésére, az általános egészségi állapot javítására, illetve megelőző immunerősítésre.

Kapcsolódó termékek: