A legjobb méregtelenítő gyógynövény, a máriatövis

Sok gyógynövény segítheti a szervezet hatékony méregtelenítését, de a legkiemelkedőbb ezek közül a máriatövis. A népi gyógyászatban már évszázadok óta használják, különösen mérgezések esetén, de a máj tisztítására, a méreganyagok bejutatásának megakadályozására, illetve májbetegségek kezelésére, epekövek, ekcéma, pikkelysömör és gyógyítására is.

Miért szükséges méregteleníteni?

Ideális körülmények között az emberi szervezet képes arra, hogy önmagát méregtelenítse és gyógyítsa. Ebben nagy szerep jut a veséknek, a májnak, a beleknek, a tüdőnek és a bőrnek is. De az életünkben jelenlévő sok mesterséges anyag, például a nehézfémek, radioaktív vegyületek, a szennyezett levegő, műtrágyák, növényvédő és rovarirtó szerek, tartósítók, adalékanyagok, amelyek belekerülhetnek az ételekbe, italokba is, idővel leterhelik a szervezetet.

A felhalmozódott méreganyagok sokféle egészségügyi problémát okozhatnak, súlyos betegségek kialakulásához is nagymértékben hozzájárulhatnak. A szervezet tehermentesítését, méregtelenítését kevesebb mesterséges anyag bejuttatásával, fokozott folyadékfogyasztással és salaktalanító, tisztító gyógynövényekkel érhetjük el.

A méreganyagok felhalmozódásának tünetei:

  • állandó fáradtságérzet, kimerültség
  • alvási problémák, álmatlanság, éjszakai felriadások
  • emésztési problémák, elhúzódó székrekedés vagy hasmenés
  • puffadás, gázképződés, fokozott gyomorsav-termelődés
  • merev ízületek, fájdalmas, nehézkes mozgás
  • visszatérő fejfájás, migrénes rohamok
  • gyakori hangulatingadozás, érzelmi labilitás
  • csökkenő libidó, a nemi vágy hiánya
  • gyakori felfázás, nátha, a fertőző betegségekkel szembeni gyenge ellenállás

A legjobb méregtelenítő gyógynövény, a máriatövis

A máriatövis

A máriatövisnek minden része fogyasztható, a gyökere, a levelei, a szára és a virága is. A bogáncsos virágában megbújó rengeteg apró kis magban található legfőbb hatóanyaga, a szilimarin, mely képes megvédeni a májat a szintetikus anyagok károsításától, gyorsítja a mérgek lebontását, felgyorsítja a károsodott szövetek regenerációját és az új, egészséges májsejtek képződését. Olyan erős mérgek ellen is felveszi a harcot, mint például a gyilkos galóca életveszélyes toxinjai. A szilimarin és vegyületei antioxidánsként is fontos szerepet játszanak, mivel szabadgyök-fogóként védik a májat.

Serkenti az egészséges májsejtek termelődését

Minden étel, ital, gyógyszer a májon keresztül jut el a véráramba, a májsejtek pedig milliónyi mérgező molekulát közömbösítenek naponta munkájuk során. Idővel a mérgező szintetikus, kémiai anyagok felhalmozódhatnak, károsítják a sejteket, a szöveteket. Jellemző tünetek lehetnek erre a migrénes fejfájás, a menstruációs fájdalmak, az ízületi betegségek, bőrbetegségek, ekcémák megjelenése. A máriatövis mindezeket megelőzheti, és a már kialakult problémákat és betegségeket is hatékonyan kezelheti.

A máriatövis kiválóan serkenti az egészséges májsejtek termelődését, felgyorsítja a károsodott szövetek gyógyulását, az elhalt sejtek lecserélését. Megerősíti a májat a védekező képességében, megelőzve a különféle vegyi anyagok rombolását, a káros anyagok behatolását a sejtekbe, emellett nagymértékben segíti a tápanyagok megfelelő mértékű hasznosulását.

Hepatitis, zsírmáj, májzsugorodás ellen

Gyulladásos májbetegségek, hepatitis vagy zsírmáj-szindróma esetén kiváló eredmények érhetők el a máriatövis adagolásával. Számos betegség gyógyítására alkalmas, különösen azokkal szemben hatékony, amelyek szorosan kapcsolódnak a májhoz: idült májgyulladásnál, májzsugorodásnál, alkohol okozta cirózisnál, gyógyszerek, ipari mérgek, kábítószerek vagy alkohol kiváltotta májkárosodásnál.

Kitisztítja a szervezetet

A méreganyagok semlegesítésével és eltávolításával a máriatövis felgyorsítja a szervezet regenerálódását, az immunrendszer is hatékonyabban védekezik a betegségek ellen. Emésztési panaszokra, gyomors- és hasgörcsök kezelésre is, epehólyag-problémák gyógyítására is ajánlják.

Aranyérre, visszerekre

Az aranyér gyakran öröklött kötőszöveti gyengeség miatt alakul ki, de az életmódbeli sajátosságok is nagyban hozzájárulnak. Az ülőfoglalkozásúaknál, a sokat emelők, cipekedők között, vagy éppen a fizikailag leterhelt sportolóknál igen gyakori. A máriatövis terméséből készült kivonatok gyulladáscsökkentő hatásúak, ezért aranyér és visszér kezelésénél is eredményesek. Rendszeres fogyasztása hozzájárul a gyulladások csökkentéséhez, nem utolsó sorban megelőzéséhez - kimagasló betegségmegelőző hatású gyógynövény.

Termékenységi problémákra

A hormonok egészséges egyensúlyának felborulása nehezítheti a gyermekvállalás esélyét, a sikeres megtermékenyülést, teherbeesést. Ha sikerül az ösztrogén és progeszteron egyensúlyát az optimális mértékbe hozni és megtartani, valamint minimálisra szorítani a szervezetet érő stresszhatásokat, az sok esetben már megoldást jelent a teherbeesés sikeréhez. A máriatövis elősegíti a májban az ösztrogén hormon lebomlását, ezért a terméketlenségi, meddőségi problémáknál is javasolják.

Műtét után, idején

Műtétek, gyógyszeres kezelések után, illetve kemoterápián átesett betegeknél gyorsítja a szervezetben felszaporodó méreganyagok kiürülését, javít az általános állapoton, az életminőségen.

 

Kapcsolódó termékek: