A Natur Tanya Hepa Detox készítményben 12-féle komplex hatóanyag található koncentrált folyékony, formában. A termékben lévő összetevők együttesen egyedülállóan hatékonyan járulhatnak hozzá a máj és az epe egészségéhez, valamint az emésztési folyamatok javításához. A Hepa Detox szerepet játszhat a máj, az epe és az egész szervezet egészségének megőrzésében.

A készítmény legfontosabb összetevője a máriatövis, ami kiemelten képes hozzájárulni a normál májfunkciókhoz, az epe egészségéhez, a májszövetek és a májsejtek regenerációjához, a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításához, valamint jelentősen támogathatja az emésztési folyamatokat. A készítmény másik fontos hatóanyaga az articsóka, mely ugyancsak kulcsfontosságú szerepet játszhat a máj és az emésztőrendszer méreganyagoktól való megtisztításában, illetve elősegítheti a túlsúly leadását is.

Natur Tanya Hepa Detox

A készítmény tartalmaz máriatövist, articsókát, szerves B-komplexet, kolin-bitartarátot, mio-inozitolt, L-metionin és L-ornitin aminosavakat, valamint kurkumát is. A Hepa Detoxban 6562 mg porított őrleménnyel megegyező máriatövis kivonat található, amiből 210 mg standardizált szilimarin, ami a máriatövis legfontosabb hatóanyaga. A máriatövis tartalmaz még például szilibilint, szilandrint, szteroidokat és flavonoidokat is. A máriatövis az egyik leghatékonyabb méregtelenítő gyógynövény, ugyanis lenyűgöző módon képes lebontani a mérgező, toxikus anyagokat (még a gyilkos galócában lévőeket is), hozzájárulhat a károsodott májsejtek regenerációjának felgyorsításához, ráadásul jelentősen képes serkenteni az új, egészséges májsejtek termelését is. A máriatövis rendszeres fogyasztása ezért kifejezetten javasolt lehet azok számára, akik komoly vegyszerekkel dolgoznak, akik rendszeresen gyógyszert szednek, illetve akik szennyezettebb környezetben élnek.

A máriatövis fontos szerepet tölthet be a normál májfunkciók megőrzésében, a májszövetek és májsejtek normál regenerációjában, az emésztési folyamatokban, az epe egészségének támogatásában, valamint a méreganyagok szervezetből való eltávolításában. Be tudja indítani a máj stagnáló energiáit, valamint képes hidratálni a nyálkahártyákat, ezáltal különösen kedvező hatást fejthet ki vese és húgyhólyag problémák esetén.

A máriatövis kiemelkedő hatékonysággal tudja megtisztítani a májat, aminek köszönhetően pozitív hatású lehet májbetegségek, epekő, száraz és repedezett bőr, pikkelysömör, ekcéma, bőrproblémák, akne, pattanás esetén, illetve képes lehet enyhíteni a depressziós tüneteket is. A máriatövis kivételesen komplex módon tudja segíteni a máj működését, tapasztalatok pedig azt mutatják, hogy jó eredmények érhetőek el a használatával zsírmáj, különféle májgyulladások, májzsugor fennállásakor is, májrák esetén pedig hozzájárulhat a fájdalmak és a tünetek enyhítéséhez.

A máriatövis rendszeresen fogyasztva elősegítheti a normál májfunkciók helyreállítását, a normál májműködést, illetve képes lehet biztosítani, hogy a szervezetben lévő méreganyagok semlegesítve legyenek, majd pedig ki legyenek vezetve a testből. A máriatövis egyedülálló méregtelenítő képességének köszönhetően jelentősen hozzájárulhat számos szintetikus és vegyi anyag szervezetből való eltávolításához, köztük az alkoholt, a paracetamolt vagy a különböző nehézfémeket is.

A szilimarinban lévő antioxidáns flavonoglikánok elképesztően hatékonyan tudják helyreállítani a májsejtek károsodásait, amiket okozhat például az alkohol vagy a toxikus anyagok. A szilimarin ráadásul képes megváltoztatni a májsejtek külső rétegét, ezáltal fontos szerepet játszhat annak megakadályozásában, hogy bizonyos méreganyagok be tudjanak hatolni a máj belsejébe. Továbbá támogatja a májsejtek növekedését, valamint kedvező hatást képes kifejteni a vese működésére is. A szilimarin erős antioxidáns hatásának köszönhetően semlegesíteni tudja a sejteket károsító szabadgyököket, valamint komoly gyulladáscsökkentő hatással is fel van vértezve, így segítséget nyújthat többek között a colitis vagy a fekélyek tüneteinek enyhítéséhez is.

A máriatövis képes fokozni az epe termelését, ezáltal puhítja a székletet, illetve enyhe hashajtó hatást is kifejt, amivel támogatni tudja a vastagbél működését is.  Emellett képes fokozni az epe oldhatóságát, aminek köszönhetően javíthatja a keringését, csökkenteni tudja az epe koleszterinszintjét, így epekő és epehólyag-betegségek esetén is hasznos lehet. A máriatövis a felesleges kilók leadásához is hozzájárulhat, valamint az ideális testsúly megtartásához is, mivel hatására a zsír gyorsabban metabolizálódik, így pedig hamarabb olvadhatnak le a felesleges zsírpárnák a test különböző részeiről.

A Hepa Detoxban található articsóka kulcsfontosságú szerepet játszhat a máj és az emésztőrendszer méregtelenítésében és egészséges működésében. Az articsókában található hatóanyagok nagyszerű méregtelenítő és tisztító hatásúak, ezért főként azok számára ajánlott a fogyasztása, akiknek gondjuk van a májukkal, az epéjükkel vagy a veséikkel. Az articsókában lévő antioxidáns vegyületek meg tudják akadályozni a májsejtek károsodását, óvják a szervezetet a bekerülő méreganyagoktól.

Az articsóka fő összetevői a flavonoidok, a szeszkviterpén-laktonok, az alkaloidok, az inulin és a cinarin. Emellett tartalmaz még aroma- és keserűanyagokat is, valamint bőséges forrása a kalciumnak, a magnéziumnak, a káliumnak, a foszfornak, a vasnak, a réznek, a ballasztanyagoknak, illetve található benne A-, B- és C-vitamin is. Az articsóka legfontosabb összetevője, a cinarin, ami képes szabályozni az epehólyag működését, ezáltal megkönnyíti a máj méregtelenítő munkáját, valamint tehermentesíteni tudja a veséket is. Emellett hozzájárulhat a vérzsírok mennyiségének csökkentéséhez és a túlsúly leadásához is.

Az articsóka hatóanyagai javítani tudják a zsírok felszívódásának és hasznosulásának hatékonyságát, képesek fokozni a májszövetek regenerációját, segítik az emésztési folyamatokat, valamint optimalizálni tudják a magas koleszterinszintet és vérnyomást is. Az articsóka természetes antibakteriális képességgel is meg van áldva, aminek köszönhetően hozzájárulhat a vese és a hólyag betegségeinek kezeléséhez, méregtelenítő és salaktalanító hatása által pedig képes lehet csökkenteni az érelmeszesedés kialakulásának kockázatát is. Az articsóka rendszeres fogyasztásával pozitív hatás érhető el ingadozó vérnyomás és vércukorszint fennállásakor, valamint segíthet ízületi gyulladások és köszvény esetén is.

Az articsókában jelen lévő cinarin elképesztő módon tudja támogatni az epe működését, serkenti a termelését, fenntartja az epe normális összetételét, hozzájárulhat az epeutak szabályos összehúzódásához, aminek köszönhetően képes lehet felgyorsítani a rossz koleszterin és a mérgező anyagok kiürülését. Emellett fokozni tudja a sóürítést, illetve vizelethajtó hatással is bír.

Az articsóka rendszeres fogyasztása által csökkenthető lehet a szervezetbe bekerülő toxikus anyagok, többek között a gyógyszerek, az adalékanyagok, az ártalmas környezeti vegyületek káros hatása, valamint megelőzhető lehet a máj károsodása. Emellett jótékony hatást fejthet ki a már meglévő májproblémák, májbetegségek esetén is, mivel az articsókában található hatóanyagok fontos szerepet tölthetnek be a máj természetes regenerálódási, újjáépülési folyamataiban. Képesek serkenteni az egészséges májszövetek fejlődését, a sejtosztódást, viszont csökkenteni tudják a máj vérsav- és koleszterinszintjét.

Az articsóka jelentősen hozzájárulhat az emésztés rendbetételéhez, valamint a zsírmáj és az epepangás kezeléséhez, ami miatt javasolni szokták a fogyasztását kóros elhízás esetén is. Továbbá képes megszüntetni a puffadást, csökkenteni tudja a fokozott étvágyat, az indokolatlan éhségérzetet, ezáltal hozzájárulhat egy ideális mennyiségű és összetételű étrend követéséhez is.

Az articsókában lévő inulin egy természetes növényi rost, ami lassan bomlik le a bélben, és lassan is szívódik fel. E hatásának köszönhetően az articsóka fogyasztásával támogatható az étkezések után jelentkező hirtelen vércukorszint-ingadozás megelőzése, illetve a magas vércukorszint csökkentése is. Az inulin hozzájárul a hasznos bélbaktériumok, a probiotikumok szaporodásához, amelyek gondoskodnak az egészséges bélflóra helyreállításáról és fenntartásáról.

Az articsóka képes lehet csökkenteni a káros koleszterin májban történő felhalmozódását, az epén keresztül pedig gyorsítani tudja a koleszterin lebontását és kiválasztását is. Ezeknek köszönhetően optimalizálni tudja a koleszterinszintet, ezáltal szerepet játszhat az erek tisztán tartásában, a lerakódások feloldásában, így pedig hozzájárulhat az érelmeszesedés megelőzéséhez is. Továbbá az articsóka pozitív hatást fejthet ki ételallergia, emésztési problémák, szív- és érrendszeri betegségek, Candida és hüvelygyulladás esetén, illetve hozzájárulhat a megelőzéséhez is.

A Hepa Detoxban található B-komplexben lévő B1-vitamin- tiamin, B2-vitamin-riboflavin, B3-vitamin-niacin, B5-vitamin-pantoténsav és B6-vitamin fontos szerepet játszanak a normál energiatermelő anyagcsere folyamatokban. A B2-vitamin antioxidáns hatása által jelentősen hozzájárulhat a sejtek oxidatív stresszel szembeni védelméhez.

A kolin szintén nélkülözhetetlen az egészséges májműködés megőrzéséhez, illetve közreműködik a normál zsíranyagcserében és a homocisztein-anyagcserében. A kolin szinergiában hat más anyagokkal a B-vitaminok (pl. B6-vitamin) közül a homocisztein metabolizmusban, mivel a kolin és a B6-vitamin is hozzájárul a normál homocisztein anyagcseréhez.

A kolin tulajdonképpen mindenhol jelen van a szervezetben, ugyanis számtalan biológiailag fontos sejtmembrán foszfolipid összetevője. Ezek közé sorolható a foszfatidil-kolin (PC) is, ami a sejtek foszfolipid membránját alkotja. A foszfatidil-kolin egy olyan esszenciális tápanyag az emberi szervezet számára, amit önmaga nem tud előállítani megfelelő mennyiségben, ezért folyamatosan ügyelnünk kell a rendszeres pótlására.

A kurkuma legfontosabb hatóanyaga, a kurkumin, ami egy egyedülállóan hatékony gyulladáscsökkentő anyag. A kurkuma nagyszerű méregtelenítő hatással van megáldva, védi a májat és a veséket, valamint hozzájárulhat az olyan emésztési problémák kezeléséhez, mint a hasmenés vagy a szorulás. Emellett ki tudja választani a salakanyagokat, képes megkötni a méreganyagokat, ezáltal szerepet játszhat a bélrendszer megtisztításában, illetve az anyagcsere szabályzásában.

A kurkuma támogatni tudja a máj egészségének megőrzését, a normál májfunkciók fenntartását, az epe normál működését és az emésztési komfortérzetet. Továbbá képes gátolni a zsírok felhalmozódását, illetve erélyes antioxidáns hatásának köszönhetően védelmet biztosít a sejtek számára az oxidatív károsodásokkal szemben.

Támogassa egyedülállóan komplex módon a máj, az epe és az emésztőrendszer egészségének fenntartását a Natur Tanya Hepa Detox segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: