A barátcserje elsősorban a női hormonális problémák kezelésében nyújthat nagy segítséget. Hatására  lényegesen csökkenhet a meddőség esélye, a  menstruációs rendellenességek, továbbá a klimax kellemetlen tüneteinek is természetes ellenszere.

A barátcserje termését régóta alkalmazzák a rendszertelen menstruáció szabályozására, a normális menstruációs ciklus visszaállítására és a termékenységi problémák orvoslására. A premenstruációs szindróma (PMS) kellemetlen tüneteinek enyhítésére is ajánlják, valamint a változókorral együtt járó hőhullámok, éjszakai izzadás, hangulatingadozás és feszültség oldására.

A nők gyógynövénye: barátcserje meddőségre, PMS-re, klimaxra

A barátcserje hatóanyagai

Hatóanyagai közé tartoznak értékes növényi immunanyagok, a flavonoidok, valamint a glükozidok és a terpenoidok. Fontos fehérjék, illóolajok, zsírsavak, valamint kumarin, limonén, szaponin is megtalálhatók benne.

A barátcserje nem tartalmaz hormonokat! Pozitív hatásának legfőbb erénye, hogy természetes úton befolyásolja a hormonok működését és szabályozását.

Milyen problémáknál javasolt a barátcserje fogyasztása?

  • termékenységi problémák, meddőség
  • menstruációs zavarok, rendellenes vérzés
  • premenstruációs szindróma
  • változókori kellemetlen tünetek, hőhullámok, éjszakai izzadás
  • PCOS
  • pajzsmirigygyulladás
  • kóros elhízás
  • idegi kimerültség, szorongás, depresszió

 

Javítja a fogamzás esélyét

A barátcserje lényegesen javíthatja meddőség esetén a fogamzás esélyét, szabályozza azokat a hormonokat, például a prolaktin és progeszteron szintjét, amelyeknek kiemelt szerepük van termékenységben. Rendszeresen és előírt dózisban fogyasztva helyreállítja a szabálytalan ciklust, képes szabályozni az ovulációt, elősegíti a megtermékenyítést, jelentősen megnöveli a teherbeesés lehetőségét.

Hatékonyan kezeli a PMS-t

A nő mintegy 80 százalékánál kisebb vagy nagyobb mértékben jelentkezik a PMS, a menstruációt megelőző kellemetlen tünetegyüttes. A tünetek közé tartozhat a hasi görcs, a mellek fájdalma, feszülése, a vízvisszatartás, a fáradtság, a depresszió, a farkasétvágy, a hangulatingadozások, a különféle bőrtünetek. Sok esetben a tünetek olyan mértékűek is lehetnek, hogy zavarják a mindennapos tevékenységet.

A tapasztalatok szerint a barátcserje nagymértékben enyhíthet a tüneteken, sőt akár teljes mértékben megszüntetheti azokat. Mind a fizikai, mind az idegi tünetek csökkentésében eredményes.

A nők gyógynövénye: barátcserje meddőségre, PMS-re, klimaxra

A barátcserje és a menopauza

A menopauza nem betegség, de sok nőnél komoly problémákat okozhatnak a változókorral együtt járó tünetek. A hőhullámok, a súlygyarapodás, az éjszakai fokozott izzadás, a súlygyarapodás, a depresszió és a szélsőséges hangulatingadozások.

Ha a petefészek már nem termel elegendő mennyiségű ösztrogén hormont, a hormonpótló terápia segíthet csökkenteni a klimaxos tüneteket, de ez komoly beavatkozás a szervezet működésébe. Sokan keresik a természetes gyógymódokat – a barátcserje hatékony gyógynövénye lehet a klimaxnak. Kiegyenlíti a szervek működését, idegcsillapító, görcs- és szorongásoldó hatásával a pszichikai tüneteket is enyhíti.

A barátcserje néhány hónap után fejti ki hatását eredményesen, ezért kúraszerűen érdemes fogyasztani. Nagyfokú hatékonyságát erős biológiai hatásának köszönheti, ezért ajánlott a kezelőorvos véleményét kikérni a javasolt dózisról és használatról, főleg akkor, ha valaki hormonokat, vagy egyéb gyógyszereket szed.

A barátcserje kapszula, tabletta, tinktúra vagy akár folyadék formában is beszerezhető, fogyasztható. Ezek nagy előnye, hogy az adagolás biztonságos, pontosan tervezhető a szükséges mennyiségű hatóanyag.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: