A koenzim Q10 (ubikinon) a sejten belüli fehérje- és zsírszállításban, a sejtanyagcserében, a biológiai oxidációban és a szabadgyökök megkötésében játszik fontos szerepet. A Q10 energiatermelő képességére a sejtek anyagcsere-folyamataiban van szükség és a keletkezett energiát testünk működése során hasznosítjuk.

A szervezet energiatermelő képessége a kor előrhaladtával csökken


A szervezet természetes Q10-termelése a környezeti és biológiai tényezők hatására, főleg krónikus betegség esetén lecsökken. Kb. 25-30 éves koráig maga állítja elő szervezetünk, de e kor után szintje csökkenni kezd és kívülről kell bevinni. A vér és a szövetek Q10-szintjének kb. 30%-os csökkenése az egészséges embert is fáradékonyabbá, kimerültté teszi, nagyobb mértékű csökkenés magas vérnyomás vagy szív- és érrendszeri betegségek kialakulásához vezethet illetve komolyabb tünetekkel is járhat.

 

Q10 koenzim

Q10 koenzim alkalmazása


Béres Q10 Koenzim
Szedése alkalmas az immunrendszer erősítésére, védőhatása van a gyomorra és nyombélre valamint lassítja az öregedést és a már meglévő szív- és érrendszeri panaszokat is gyógyítja. A Q10 koenzim antioxidáns is a C- és E-vitaminhoz hasonlóan, ezáltal segít közömbösíteni a szabad gyököket. E-vitamin és béta karotin együttes szedésével a koenzim hatása fokozható, hasznosulási folyamata jelentősen felgyorsítható. Alkalmazható az ínybetegségek hatékony kezelésére valamint a fogak egészséges karbantartására.


A Q-10 mindenütt jelen van a természetben, de nagyobb mennyiségben az állati eredetű élelmiszerek tartalmazzák: a szardínia, a lazac, a makréla, a marhaszív, a marhamáj és a tojás. Az étred-kiegészítők fogyasztása mellett szól az a tény, hogy szervezetünk a kor előrehaladtával egyre kevesebbet termel belőle. Előállításához szervezetünknek fehérjékre, pontosabban aminosavakra van szüksége. A fehérjehiányos táplálkozás tehát a Q10 hiányát okozhatja az emberi szervezetben.


Az átlagos adag egészséges emebereknél napi 10-30mg, a betegségek megelőzésére és az energiatermelés fokozására.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: