Az aranygyökér (Rhodiola rosea) egy úgynevezett adaptogén gyógynövény. Segíti a szervezet és az idegrendszer alkalmazkodását a változásokhoz, kiegyensúlyozza a stresszhelyzetek okozta kellemetlen, kárt okozó fizikai és pszichés tüneteket. Természetes, mellékhatások nélküli hangulatjavító és stresszoldó tulajdonsága miatt nagyon keresett növény, az immunrendszer megerősítésében és a megelőzésében is kiemelt szerepet játszik.

A stresszoldás és harmónia mestere: aranygyökér

Az aranygyökér olyan különleges fitovegyületekből álló hatóanyag-kombinációt tartalmaz, amely javítja a központi idegrendszer működését, kimagasló antidepresszáns hatással bír, biztosítja az egészséges keringést és szívműködést, elősegíti a zsírégetést, továbbá tulajdonságú.

Az aranygyökér hatása a szellemi teljesítményre

Az aranygyökér kivonata hatékonyan kezeli az enyhe és középsúlyos depresszió tüneteit, csökkenti a szorongást, javítja a kedélyállapotot. Az alvási zavarokkal és nagyfokú érzelmi ingadozással küzdők állapotán látványosan javít, nyugodt, pihentető alvást biztosít, enyhíti az ingerlékenységet, idegességet, gondoskodik a kiegyensúlyozott közérzetről.

Kúraszerű vagy rendszeres fogyasztása nagymértékben csökkenti a fáradtságot, javítja a rövid és hosszú távú memóriát, a koncentrálóképességet, így például vizsgaidőszakokban is nagyon hasznos lehet.

Mivel a stresszhelyzeteket mindenki másként dolgozza fel, különböző mértékű lehet a stresszre adott fizikai és pszichés reakció. Az aranygyökér abban nyújt segítséget elsősorban, hogy egy kialakult stresszhelyzetben egyensúlyba hozza az immunrendszert és a hormonok szintjét, megakadályozza a stressz által kiváltott káros hatású vegyületek szervezeten belüli rombolását. Egyedülálló módon javítja, illetve visszaállítja a belső szervek és az idegrendszer ellenállását, ezzel a stressz miatt legyengült immunrendszert is megerősíti.

Betegségmegelőző, anti hatású

Az immunrendszer gyengülése tönkreteszi a különböző támadásokkal szembeni védekező képességet, ezért hosszabb távon jelentősen megnövekedik többféle autoimmun és rosszindulatú betegség kialakulásának esélye. Mint különleges adaptogén gyógynövény, az aranygyökér tökéletes ellenszerévé válhat a civilizációs betegségeknek, a növekvő stressz és a csökkent ellenálló képesség miatt kialakult tüneteknek, problémáknak. Kiegyensúlyozó hatásával visszaállítja az immunsejtek helyes működését, a hormonok egészséges szintjét.

Aktív hatóanyagai részt vesznek a szabadgyökök káros hatásainak megelőzésében, sőt a károsodott sejtek javításában is. Az aranygyökér képes meggátolni a genetikai mutációkat, elnyomja a gyenge gének működését, felerősíti az egészséges sejtek tevékenységét. Kiegészítő kezelésként a kemoterápiánál is használják a kellemetlen, fizikailag és pszichésen legyengítő mellékhatások ellen, továbbá az áttétek megelőzésére is javasolják fogyasztását.

Megelőzheti a szív- és érrendszer bizonyos betegségeit

A stressz által okozott szívbántalmak esetében az aranygyökér megakadályozhatja, illetve csökkentheti a szívet ért károsodást. Fogyasztása erősíti a szívizom működését, hozzájárul az egészséges szívritmus-szabályzáshoz, a normális keringéshez, az erek falának rugalmasságához, épségéhez. Antistressz és szorongásoldó hatásával megelőzheti az infarktust és a stroke-ot.

Gyorsítja a zsírégetést, építi az izmokat

Az aranygyökér kivonata a zsírégetés elősegítésében is eredmény, aktiválja a test zsírtartalékainak elégetéséért felelős enzimeket, és lehetővé teszi az anyagcsere-folyamatok maximális kihasználását. Fokozza a fizikai erőnlétet, a teherbírást, emellett csökkenti a fáradtságérzetet, növeli az izmokban lévő fehérjék szintjét. Sportolók is felhasználhatják különleges gyógyhatását mind az izomtömeg növelésére, mind a zsírégetés gyorsítására.

Az aranygyökér fogyasztása kúraszerűen javasolt, függően az aktuális mentális és fizikai állapottól, egészségügyi panaszoktól. Betegségmegelőző hatása bármely korosztály számára hasznos lehet, mellékhatások nélkül, biztonsággal szedhető.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: