A Bioextra Galagonya cseppek egy olyan galagonya tartalmú, alkoholban oldott 100% gyógynövénykivonat, ami gyors és hatékony felszívódással rendelkezik. A galagonya fogyasztását elsősorban keringési problémák, magas vérnyomás, szívritmuszavarok, érelmeszesedés, artériás görcsök, időskori szívpanaszok, valamint gyakori fülzúgás és szédülés esetén szokták javasolni. A galagonya már ősidők óta a szív gyógynövényeként ismert, mivel kulcsfontosságú szerepet játszhat az érelmeszesedés megelőzésében, a vérnyomás csökkentésében, a szívritmus szabályozásában, illetve a szív- és keringési rendszer egészséges működésében.

Mikor ajánlott különösen a galagonya fogyasztása?

  • A szívritmuszavarok szabályozása érdekében
  • A magas vérnyomás csökkentéséhez
  • Az érelmeszesedés megelőzése érdekében
  • A koszorúerek szűkülete esetén
  • Szívbetegségek esetén a szívösszehúzódások hatékonyabbá tételéhez
  • Szíveredetű nehézlégzés és fáradtság esetén
  • Anginás mellkasi fájdalmak (angina pectoris) fennállásakor
  • Alvászavarok, álmatlanság és ideges természet esetén

Bioextra Galagonya cseppek

A galagonya legfontosabb hatóanyagai a növényi immunanyagok, a flavonoidok, amelyek kiemelkedő módon képesek védeni a szervezet sejtjeit a káros külső hatásoktól, illetve a belső folyamatok közben létrejövő sejtdeformálódásoktól, károsodásoktól. A galagonya főbb összetevői között vannak még a procianidinek, a triterpének és az aminszármazékok is.

A galagonya rendkívül hatékony szívnyugtató hatással rendelkezik, erősíti a szívizmokat, így rendszeresen fogyasztva szerepet játszhat a vérnyomás és a szívritmus szabályzásában, illetve az érfalak megerősítésében. Továbbá jótékony hatású lehet a túlterhelt, fáradt, stresszben élő szívre, javítani tudja a szívizom vérellátását és a szívizomsejtek aktivitását. A galagonya szívnyugtató hatású az idegi eredetű heves szívdobogás esetén, képes serkenteni a szív vérellátását, valamint csökkentheti a szíveredetű nehézlégzést és fáradtságot.

A galagonya közvetlenül képes növelni a szívizom munkabírását, amit legfőképpen a benne található oligomer procianidinek-nek (OPC), flavonoidoknak, pektineknek, tanninoknak, triterpenoidoknak, vitexin-2-ramnóz-nak, illetve klorogén- és kávésavaknak köszönhet. A galagonya számos módon is kedvező hatást fejt ki a szívre és a keringésre. Csökkenteni tudja az angiotenzinnek a szintjét, ami támogatja a vérerek összehúzódását. E hatása által tágítani tudja a verőereket, köztük a koszorúeret is, aminek köszönhetően képes javítani a szívizom vérellátását, ezáltal gátolhatja az anginás rohamokat.

A galagonya hozzájárulhat a magas vérnyomás csökkentéséhez is, mivel az összehúzódott verőerek magas vérnyomást is eredményezhetnek, a galagonya pedig az erek elernyesztése által kezelheti a hipertóniát. A galagonya közvetlenül is támogatja a szívizmok működését, ezért nőhet a szívösszehúzódások ereje. A galagonya antioxidáns hatása szerepet játszhat a szívkoszorúerek érelmeszesedés miatti szűkületének csökkentésében is.

A galagonya fogyasztása tehát hasznos lehet a stresszes életmódú, ideges embereknek megelőzési céllal, valamint az enyhe szívbetegségben szenvedő betegek számára. Emellett kedvező hatású lehet csökkent szívműködés fennállásakor is a szív-régió kompressziójában és elnyomásában, illetve olyan időskori szívbetegségek esetén, amik nem igényelnek digitális és enyhe formájú bradycardia-kezelést.

A galagonya elképesztő hatékonysággal képes nyugtatni a központi idegrendszert, így különösen hasznos lehet a nagyon ideges betegek esetén, akiknél csökkentheti a szorongást, a túlzott érzelmeket és a magas vérnyomást. Nyugtató hatásának köszönhetően természetes altatóként használhatják azok, akik álmatlanságtól, alvászavaroktól szenvednek.

A galagonya főként szívritmuszavar, mellkasi fájdalmak megszüntetésére, valamint a magas vérnyomás csökkentésére alkalmazható. Az idősebb embereknél jelentősen képes javítani a szívizom terhelhetőségét, munkabírását. A galagonya roppant hasznos gyógynövény azoknak, akik enyhe szívproblémáktól szenvednek, mivel fogyasztása bizonyos esetekben kiválthatja az erősebb gyógyszereket. A stresszes életvitelűek számára is kedvező hatású lehet a galagonya fogyasztása, mivel hozzájárulhat a súlyosabb tünetek megelőzéséhez. Továbbá fel szokták használni az infarktus utáni terápiában is, ugyanis támogathatja az erek újraképződését.

A galagonya értágító hatásának köszönhetően képes csökkenteni a hajszálerek ellenállását, hasonló módon hat, mint az ACE-gátló gyógyszerek. Amennyiben a verőerek össze vannak húzódva, akkor a szív nagyobb terhelésnek van kitéve, ami könnyen okozhatja a magas vérnyomás kialakulását is. Tehát a galagonya az erek elernyesztése által képes lehet kezelni az enyhébb hipertóniát.

A tudományos vizsgálatok is igazolták, hogy tágítja a koszorúereket, ezáltal pedig javítja a szív vérellátását. Képes fokozni a szív pumpáló hatását, valamint meg tudja szüntetni a szívritmuszavarok néhány fajtáját is. Azt is bizonyították, hogy képes csökkenteni az érfalakon a koleszterin lerakódást.

A galagonya egy nagyon biztonságos gyógynövény, így akár gyógyszerek szedése mellet is lehet fogyasztani. Ekkor azonban ügyelni kell arra, hogy a galagonya rendszeres fogyasztásának hatására a szükséges gyógyszerek mennyisége egy idő után csökkenhet. Ezért azok, akik az előírt gyógymódjuk mellett szeretnék alkalmazni a galagonyát, okvetlenül konzultáljanak a kezelőorvosukkal is, és az ő beleegyezése nélkül soha ne változtassanak az előírt gyógyszeradagon, illetve ne hagyják abba a gyógyszerek szedését.

Támogassa a szív- és érrendszer egészségét és normál működését a Bioextra Galagonya cseppek segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: