A galagonya jelentősen hozzájárulhat a szív- és érrendszeri problémák és betegségek megelőzéséhez és kiegészítő kezeléséhez is. Rendszeres fogyasztása igen kedvező hatású lehet azok számára, akik magas koleszterinszinttől, magas vérnyomástól, szívritmuszavaroktól vagy érelmeszesedéstől szenvednek, illetve akik hajlamosak a szív- és érrendszeri betegségekre. A galagonyában található értékes hatóanyagok jelentősen képesek támogatni a szív megfelelő vér- és oxigénellátását, a szívizom egészséges működését, a vérkeringés javítását, az erek tisztítását, valamint rugalmasságuk megőrzését.

A galagonya fogyasztását elsősorban azoknak javasolják, akik érelmeszesedéstől, időskori szívpanaszoktól, artériás görcsöktől, szívritmuszavaroktól, keringési problémáktól, magas vérnyomástól, illetve szédüléstől és gyakori fülzúgástól szenvednek. A galagonya már igen régóta a szív gyógynövényeként vált ismertté, mivel kulcsfontosságú szerepet játszhat a szív- és keringési rendszer egészséges működésében, a szívritmus szabályozásában, az érelmeszesedés megelőzésében, valamint a vérnyomás csökkentésében.

>>> Figyelmébe ajánljuk a Naturland Crategil – keringés támogató belsőleges oldatot!

Mikor ajánlott különösen a galagonya rendszeres fogyasztása?

  • A koszorúerek szűkülete esetén
  • Az érelmeszesedés megelőzése érdekében
  • Szíveredetű nehézlégzés és fáradtság esetén
  • Szívbetegségek esetén a szívösszehúzódások hatékonyabbá tételéhez
  • A szívritmuszavarok szabályozásához
  • A magas vérnyomás csökkentéséhez
  • Anginás mellkasi fájdalmak (angina pectoris) esetén
  • Álmatlanság, alvászavarok és ideges természet esetén

Galagonya készítmények a szív védelméhez

A galagonya egyedülálló módon képes nyugtatni a szívet, erősíti a szívizmokat, ezáltal rendszeresen fogyasztva segíthet megerősíteni az érfalakat, illetve hozzájárulhat a szívritmus és a vérnyomás szabályzásához. Továbbá különösen jótékony hatású lehet a túlterhelt, fáradt, stresszben élő szívre, javítani tudja a szívizom vérellátását és a szívizomsejtek aktivitását. A galagonya képes nyugtatni a szívet idegi eredetű heves szívdobogás esetén, növelheti a szív vérellátását, valamint hozzájárulhat a szíveredetű nehézlégzés és fáradtság csökkentéséhez.

>>> Próbálja ki a komplex összetételű Interherb XXL Fokhagyma, Galagonya + B1-vitamin tablettát!

A galagonya közvetlenül képes fokozni a szívizom munkabírását, amit leginkább a benne lévő oligomer procianidinek-nek (OPC), pektineknek, triterpenoidoknak, klorogén- és kávésavaknak, flavonoidoknak, tanninoknak, illetve vitexin-2-ramnóz-nak köszönhet. A galagonya sokféleképpen tud pozitív hatást kifejteni a szívre és a keringésre. Képes csökkenteni az angiotenzinnek a szintjét, ami részt vesz a vérerek összehúzódásában. E hatásának köszönhetően szerepet játszhat a verőerek tágításában, így a koszorúeret is tágíthatja, amivel hozzájárulhat a szívizom vérellátásának javításához, ezáltal felléphet az anginás rohamok ellen.

Emellett a galagonya fontos szerepet játszhat a magas vérnyomás csökkentésében is, mivel az összehúzódott verőerek magas vérnyomást is okozhatnak, a galagonya viszont az erek elernyesztése által kezelni tudja a hipertóniát. Ráadásul közvetlenül is támogatja a szívizmok működését, aminek köszönhetően megnőhet a szívösszehúzódások ereje. A galagonya erős antioxidáns hatással is meg van áldva, aminek köszönhetően közreműködhet a szívkoszorúerek érelmeszesedés miatti szűkületének csökkentésében is.

A galagonya rendkívül hatékonyan képes nyugtatni a központi idegrendszert, ezért kimondottan hasznos lehet a nagyon ideges betegek esetén, akiknél csökkenteni tudja a szorongást, a túlzott érzelmeket és a magas vérnyomást. Kivételes nyugtató hatása által természetes altatószerként alkalmazhatják azok, akik alvászavarokkal, álmatlansággal küzdenek. Tehát a galagonya rendszeres fogyasztása igen kedvező hatású lehet a stresszes életmódú, ideges emberek számára a megelőzés érdekében, valamint az enyhe szívbetegségben szenvedő betegek számára is. Emellett jótékony hatású lehet csökkent szívműködés esetén is a szív-régió kompressziójában és elnyomásában, illetve az olyan időskori szívbetegségek esetén, amik nem igényelnek digitális és enyhe formájú bradycardia-kezelést.

A galagonyát mindenekelőtt a szívritmuszavar és a mellkasi fájdalmak ellen, valamint a magas vérnyomás szabályzásához szokták felhasználni. Idősebb korú emberek esetén jelentősen javíthatja a szívizom terhelhetőségét és munkabírását. A galagonya kivételesen hasznos azok számára, akik enyhe szívproblémákkal küzdenek, mivel rendszeresen fogyasztva akár ki is válthatja az erősebb gyógyszereket. Továbbá jótékony hatású lehet a stresszes életvitelű egyének számára is, ugyanis hozzájárulhat a súlyosabb tünetek megelőzéséhez. A galagonyát alkalmazni szokták a szívroham utáni terápiában is, amit annak köszönhet, hogy szerepet játszhat az erek újraképződésében.

>>> Ismerje meg a komplex összetételű BioCo Fokhagyma-Galagonya-Ginkgo Biloba tablettát!

A galagonya képes csökkenteni a hajszálerek ellenállását értágító hatásának köszönhetően, vagyis hasonló módon tud hatni, mint az ACE-gátló gyógyszerek. Amennyiben a verőerek össze vannak húzódva, akkor nagyobb terhelésnek van kitéve a szív, ami pedig okozhat akár magas vérnyomást is. A galagonya az erek elernyesztése által képes lehet fellépni az enyhébb szintű hipertónia ellen. Tudományos vizsgálatok igazolják, hogy a koszorúerek tágításával javítani tudja a szív vérellátását. Képes fokozni a szív pumpáló hatását, valamint akár meg tudja szüntetni a szívritmuszavarok néhány fajtáját is. Az is bebizonyosodott, hogy képes csökkenteni az érfalakon a koleszterin lerakódást.

A galagonya kivételes előnyei közé tartozik, hogy az egyik legbiztonságosabb gyógynövényként tartják számon, aminek köszönhetően akár gyógyszerek szedése mellet is fogyasztható. Ebben az esetben viszont ügyelni kell arra, hogy a galagonya rendszeres fogyasztásának hatására a szükséges gyógyszerek mennyisége egy idő után csökkenhet. Ezért akik az előírt gyógymódjuk mellett akarják fogyasztani a galagonyát, okvetlenül konzultáljanak a kezelőorvosukkal előtte, és az ő beleegyezése nélkül soha ne változtassanak az előírt gyógyszeradagon, illetve ne hagyják abba a gyógyszerek szedését.

Válogasson galagonya készítményeink között, és támogassa a teljes szív- és érrendszer egészségét természetes módon!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: