A Nuion készítmények könnyen, gyorsan fogyaszthatóak és pontosan adagolhatóak. Talál köztük B1- és B12-vitamint, D-vitamint, cinket, szelént, magnéziumot, rezet, molibdént, bórt, mangánt, jódot, káliumot és krómot is. A Nuion cseppek segítségével egyszerűen fedezheti a napi szükségleteit. A vitaminok és az ásványi anyagok kulcsfontosságú szerepet töltenek be a szervezet egészségében és a testi funkciók optimális működésében. A folyékony formájú táplálékkiegészítők jobban tudnak hasznosulni a szervezetben. A Nuion cseppek fogyasztása különösen ajánlott nyelési nehézségekkel küzdőknek.

Nuion Magnézium cseppek

A magnézium hozzájárulhat az idegrendszer és az izomzat normál működéséhez, a fáradtság és a kifáradás csökkentéséhez, a normál pszichológiai funkció, csontozat és fogazat fenntartásához, valamint az elektrolit egyensúly megőrzéséhez.

A magnézium hatással van a kalcium és a foszfor anyagcseréjére, így kulcsfontosságú szerepet játszik a csontok és a fogak épségének megőrzésében is. Emellett hozzájárul a fehérje-, a zsír- és a szénhidrát-anyagcseréjéhez, a csontok, a fogak és a fogíny épségéhez, valamint a koleszterinszint szabályzásához.

A magnézium jelen van a test minden egyes sejtjében, közreműködik az anyagcsere valamennyi folyamatában, elengedhetetlen több száz enzim megfelelő működéséhez. A magnézium abszolút nélkülözhetetlen az izmok megfelelő működéséhez, főként a szívizomzat igényel nagyobb mennyiséget belőle, ezáltal a magnézium csökkentheti a szívinfarktus és a stroke kockázatát.

A magnéziumhiány tünetei eleinte általában igen enyhék lehetnek, kialakulhat többek között lábfejfájdalom, lábgörcs vagy izomrángás is. Emellett felléphet étvágytalanság, fáradtság, gyengeség, hányinger és hányás is. Súlyosabb magnéziumhiány esetén kialakulhat például bizsergő érzés, zsibbadás, görcsroham, szívkoszorúér görcsök, abnormális szívritmus, sőt akár személyiségbeli változások is felléphetnek.

A magnéziumhiány okozhat még szédülést, koncentrációzavarokat, visszatérő fejfájást, viselkedészavarokat, depressziót, magas vérnyomást vagy kalcium-oxalát kőképződést. Súlyosabb magnéziumhiány esetén szívritmuszavarok alakulhatnak ki, illetve fokozódhat a szívizomelhalás és a trombózis kockázata is.

Nuion Cink cseppek

A cink nélkülözhetetlen az immunrendszer optimális működéséhez, a szervezet védekezőképességének növeléséhez, a haj, bőr és köröm normál állapotának fenntartásához, valamint a normál szellemi működés megőrzéséhez. Emellett pozitív hatást gyakorolhat a látásra és a csontok egészségére is.

A cink kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer egészséges működésében, képes lehet védelmet biztosítani a megfázás, a nátha, az influenza, a kötőhártya-gyulladás és más fertőzések ellen. Emellett jelentősen képes hozzájárulni a bőr egészségének és szépségének fenntartásához, a sebek gyógyulásához, a bőrproblémák kezeléséhez, a bőr megújulásához, tisztulásához, illetve az egészséges fejbőr és haj megőrzéséhez is.

A cink nélkülözhetetlen a vércukorszint szabályzásához, mivel az inzulin egyik fontos alkotója. Továbbá elengedhetetlen a kisgyermekek megfelelő növekedéséhez, valamint az egészséges spermiumok képződéséhez. Emellett fontos szerepet tölt be az egész szervezet méregtelenítésében, mivel képes semlegesíteni a mérgező nehézfémeket. A cink jelentősen képes hozzájárulni a látás, a szaglás és az ízlelés fenntartásához.

A cink rendszeres pótlása mindenki számára nagyon fontos felaódat, de kifejezetten javasolt megfázás, influenza esetén, sportolók számára, aknéval vagy ekcémával küzdőknek, illetve azoknak az 55 év feletti férfiaknak, akiknek jóindulatú prosztatanagyobbodása van.

A cink hiánya miatt kialakulhat például étvágytalanság, fáradtság, kimerültség, elhúzódó sebgyógyulás, csökkent teljesítőképesség, de a hormonális egyensúly is felborulhat a szervezetben. Gyerekek esetén a növekedés lelassulhat, valamint jelentősen csökkenhet a szervezet ellenálló képessége, aminek következtében gyakoribbá válhatnak a vírusos, fertőző megbetegedések.

Nuion Szelén cseppek

A szelén egy olyan létfontosságú ásványi anyag számunkra, ami kiemelkedő antioxidáns hatással is fel van vértezve, így jelentősen gátolhatja a szövetek károsodását és öregedését. Közreműködik az enzimek működésében, aminek köszönhetően képes védelmet nyújtani a szervezetbe kerülő toxikus anyagokkal szemben.

A szelén rendszeres pótlásával jelentősen támogathatjuk a pajzsmirigy és az immunrendszer normál működését, a normál spermaképződést, illetve a haj és a köröm egészségének fenntartását is.

A szelén ugyan csak csekély mennyiségben van jelen az emberi szervezetben, ám szinte valamennyi sejtben metalálható. Elsősorban a hasnyálmirigyben, a májban és a lépben halmozódik fel. A szelén pozitív hatásait főként erős antioxidáns tulajdonságának köszönheti, semlegesíteni tudja a szabadgyököket, ezáltal erősítheti az immunrendszert, védelmet biztosíthat a kórokozókkal szemben, valamint képes biztosítani az egészséges sejtműködést.

A szelén hiánya számtalan problémát és betegséget is okozhat a szervezetben. Gyerekeknél növekedési elmaradást válthat ki, illetve fokozhatja a csecsemőhalál kockázatát. A szelénhiány szerepet játszhat a máj és a hasnyálmirigy betegségeiben is.

A szelén hiányának speciális tünete lehet például az izomgyengeség, az izomfájdalmak, az általános fáradtságérzet, a visszatérő fertőzések, a fokozott pigmentáció (anyajegyek, májfoltok gyakori előfordulása), nőknél a terméketlenség, míg férfiaknál a nemzőképesség csökkenése és prosztataproblémák kialakulása. Emellett a szelénhiány szerepet játszhat a pajzsmirigy alulműködésében és a vérszegénység kialakulásában is.

Nuion B12-vitamin cseppek

A B12-vitamin egy vízben oldódó vitamin, tehát igen hamar kiürül a vizelettel a szervezetből, így minden egyes nap célszerű pótolni. A B12 hiánya nagyobb eséllyel alakulhat ki rendszeresen alkoholt fogyasztóknál, illetve dohányzóknál.

A B12-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik a normál vérképzésben, az idegrendszer kiegyensúlyozott működésében, javítani tudja a szellemi- és fizikai teljesítőképességet és a memóriát, valamint hozzájárulhat a fáradtság, a kimerültség és a depresszió megelőzéséhez.

A B12 szerepet tölt be a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokban, az immunrendszer és az idegrendszer normál működésében, valamint a normál vörösvérsejt-képződésben. A B12-vitamin abszolút nélkülözhetetlen az idegrendszer és a pszichológiai funkciók egészséges működéséhez.

Emellett szükséges a vörösvértestek képződéséhez, a sejtek megújulásához, hozzájárul a vérképzéshez, a gyerekek növekedéséhez és étvágyához, növelni tudja a szervezet energiaszintjét, képes javítani a koncentrálóképességet.

A B12-vitamin kedvező hatással van a teljes szervezetre, hozzájárul a megfelelő idegképződéshez, a nukleinsavak felépítéséhez, illetve szerepet játszik az aminosavak fehérjékbe való beépülésében és hasznosításában. Továbbá közreműködik a sejtszintű anyagcserében, főként a DNS és RNS szintézisében, nélkülözhetetlen a sejtek megújulásához, a vörösvérsejtek képződéséhez.

A B12 hiánya miatt kialakulhat kóros vérszegénység, idegrendszeri károsodás, kimerültség, általános testi leromlás vagy elbutulás is. Emellett felléphet alvászavar, egyensúlyi problémák, szédülés, memóriavesztés, depresszió, illetve tűszúrásérzet a lábakban és a kezekben.

Pótolja a létfontosságú vitaminokat és ásványi anyagokat egyszerűen, gyorsan és kiemelkedően hatékonyan a Nuion cseppek segítségével!

Kapcsolódó termékek: