Aki rendszeresen fogyasztja, a kilók könnyebb leadása mellett sok más jótékony hatását is megtapasztalhatja. Erős antioxidánsként védi a sejteket, lassítja az öregedési folyamatokat, helyreállíthatja az emésztést, és természetes úton, mellékhatások nélkül élénkít.

A zöld kávé különleges zsírégető hatása miatt vált nagyon keresetté

A zöld kávé a nevét a pörköletlen kávébab színéről kapta. Bár a pörkölés adja meg a hagyományos kávék jellegzetes ízét és aromáját, azonban a pörkölési eljárás során sok olyan vegyület is megsemmisül, vagy jelentősen csökken, ami az egészségre különösen jó hatással lehet. A zöld kávébab kivonata a koffein mellett nagy mennyiségű klorogénsavat és polifenolt tartalmaz. Hatása abban is különbözik a feketekávétól, hogy koffeintartalma nem hirtelen és rövidtávon aktivizál, hanem folyamatosan és hosszabb időre élénkít, energikussá tesz egész napra. Klorogénsav- és polifenoltartalma pedig pozitívan befolyásolja az anyagcserét, miközben értékes antioxidánsokkal látja el a szervezetet.

Hogyan fogyaszt a zöld kávé?

Tapasztalatok szerint a zöld kávé fogyasztása már néhány héten belül látványos fogyást indít el, akár anélkül, hogy valaki változtatna megszokott életvitelén vagy étkezési szokásain. A zöld kávé fő hatóanyaga, a klorogénsav étkezést követően lelassítja a glükóz (cukor) felszívódását, és elősegíti, hogy a táplálkozás során bevitt felesleges mennyiségű szénhidrátok ne raktározódjanak el zsír formájában, illetve a már elraktározódott zsírt energiaforrásként használja fel a szervezet.

A zöld kávé a zsírsejtek méretét is csökkenti, így kiválóan javíthatja a zsír-izom arányt, és segít elérni az ideális testtömegindexet.

Azoknál, akik keveset esznek, mégis könnyen híznak, a zöld kávé különösen hatékony lehet. Felpörgeti a lassú anyagcserét, meggátolja a zsírok felszívódását, és serkenti az emésztést.

A zöld kávé nemcsak fogyaszt, de egészséges is

Természetes úton szabályozza a vércukorszintet

Az étkezések során a szervezetbe kerülő szénhidrátok glükózzá alakulnak, a felesleges cukrokat pedig a máj zsírrá alakítja át. A klorogénsav szabályozza annak az enzimnek a működését, amely a véráramba jutott cukrok szintjét befolyásolja, ezzel jelentősen korlátozza a cukormennyiség felszívódását és zsírrá alakulását.

Csökkenti a koleszterinszintet és a magas vérnyomást

A zöld kávéban található klorogénsav és polifenol nem csupán a súlyvesztést segíti elő, de erős antioxidáns tulajdonságának köszönhetően  és szívvédő hatású. Rendszeres fogyasztása képes a magas vérnyomást optimális szintre csökkenteni, összetevői kötődnek az LDL-koleszterinekhez, megvédik azokat az oxidációs folyamatoktól, ezzel a káros koleszterin szintjét is jelentősen csökkenthetik a szervezetben. A zöld kávé hatóanyagai semlegesítik a sejteket károsító szabadgyököket, szív- és érrendszert védő, illetve anti antioxidánsként működnek.

Javítja a koncentrációt, a memóriát

A zöld kávé fogyasztásával a koncentráló képesség, a pszichés kitartás és az éberség is nagymértékben javítható. A koffein egyenletesen eloszló, élénkítő hatása a memóriakapacitásra is kihat, frissességet, jó emlékezőképességet biztosít. Sokat segíthet azoknak, akiknek tanulási nehézségeik vannak, vagy könnyen elfáradnak, nehezen koncentrálnak.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: