Az acai berry az egyik legnépszerűbb és legtöbbet dicsért gyümölccsé vált az utóbbi időben. Anyagcsere-gyorsító és zsírcsökkentő hatása miatt a fogyókúrázóknál az első helyen áll az ördögnyelv és a zöld tea mellett, magas E-vitamin-tartalma pedig a kozmetikai készítmények slágerévé tette. „Superfood” kategóriába azonban elsősorban rendkívül hatékony antioxidánsai juttatták.

Acai berry

Az acai berry egy zamatos, trópusi bogyós gyümölcs, pirosas-lilás színével hasonlít az áfonyához. Az egyik legjobb tápértékkel rendelkező gyümölcsnek tartják a világon. Értékes antocianinokat, a flavonoidok egy különleges csoportját tartalmazza, ezen kívül olyan szerves növényi fehérjékben gazdag, amelyek emésztéskor nem termelnek koleszterint, könnyen lebomlanak és hasznosan építik az izomzatot, az állati fehérjékben található terhelő összetevők nélkül.

A szintén kiemelkedő antioxidáns-tartalmú kékáfonyánál kétszer több antioxidáns található benne, jelentős a C-, A-, D- és E-vitamin-tartalma, hasznos telítetlen zsírsavakat és növényi szterineket is tartalmaz.

Antioxidáns hatásával segít megelőzni a betegségeket

Az antioxidánsok a szervezetben zajló oxidációt, azaz lebontást késleltető, illetve megakadályozó anyagok. Bizonyos esetekben, például nagymértékű stressz vagy betegség idején a szabadgyökök száma megnő, a szervezet pedig nem tud elegendő antioxidánst termelni. Jelentősen károsodnak, elhasználódnak a sejtek, képződés indulhat el. Nagy mennyiségű szabadgyök keletkezhet a dohányzás, a szmog, a káros ultraibolya- és röntgensugárzás, a nagymértékű cukor- és zsírfogyasztás, adalékanyagok, mesterséges vegyületek szervezetbe jutásával, vagy megterhelő fizikai igénybevétel esetén is.

Ezért van olyan nagy értéke az antioxidánsokban gazdag ételeknek, mint amilyen az acai berry is. Az antioxidánsok képesek eltávolítani a szabadgyököket a szervezetből, védelmet nyújtanak az egészséges sejtek károsítása ellen.  A szabadgyökök károsító hatásának mérséklésével csökkenthető számos betegségek kialakulási kockázata, többek között az érelmeszesedés, a szívinfarktus, az Alzheimer-kór vagy egyes ek előfordulása.

Támogatja a fogyókúrát, a megfelelő testzsír-százalék elérését

Az acai berry rengeteg fogyókúrás, súlycsökkentő készítmény fontos összetevőjévé vált, hatékony anyagcsere-fokozó, erőnövelő és zsírégető hatásával. Tápanyagtartalmával biztosítja azokat a fontos vitaminokat, ásványi anyagokat, amelyek a diétás étrend miatt hiánybetegségek kialakulásához, az egészség romlásához vezetnének hosszabb távon. Hatása kiválóan fokozható zöld teával együtt fogyasztva, megnövelik a fogyókúra hatékonyságát, és rövidebb idő alatt segíthetnek leadni a felesleges kilókat.

Acai berry

 

Erősíti a szívet, javítja a keringést

Az acaiban található fitoszterol-vegyületek hozzájárulnak a szív-és keringési problémák természetes kezeléséhez, és az emésztőrendszert is megerősítik. Omega-6 és omega-9 zsírsavai egészségesen tartják az izmokat és az idegrendszert, csökkentik a káros, valamint növelik a hasznos koleszterin szintjét, rugalmasan tartják az érfalakat, mérséklik a vérrögök kialakulásának esélyét. A zsírsavak aránya az acaiban hasonló az olívaolajhoz, így szintén segítséget nyújt abban,hogy alacsonyan tartsa a szívbetegségek kockázatát.

Külső használatra is!

A kozmetikumok elsősorban az acai berry rendkívül magas antioxidáns hatásából profitálnak. Rendszeresen fogyasztva és kiegészítve külső táplálással – krémek, olajok, emulziók alkalmazásával – lelassítja a sejtek öregedését, megvédi a bőrt a külső és belső egészségkárosodástól, javítja a meglévő bőr-, haj- és körömproblémákat.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: