Újra itt a tavasz és ilyenkor az időjárás-változás mellett a legtöbben fáradtságot, kimerültséget tapasztalunk. Ez az úgynevezett tavaszi fáradtság, amit az év aktív időszaka előtt érzünk. Ezeket a tüneteket több hatás együttesen váltja ki. Nézzük meg, hogy melyek ezek a hatások.

Vitaminhiány - az egyoldalú táplálkozás eredménye

A téli táplálkozásunkban ugyan találhatóak gyümölcsök, de ezek vitamintartalma kevesebb, mint a nyári friss gyümölcsöké. Emellett még a friss zöldségek is hiányoznak az étrendünkből. Így a vitaminhiányt csak a különböző vitaminkészítményekkel és étrend-kiegészítőkkel tudjuk pótolni.
Télen az anyagcserénk is lelassul, ennek következtében növekszik a mennyisége a salakanyagnak a szervezetünkben. Ezt a terhelést méregtelenítés során tudjuk csökkenteni.

Időjárás-változás - frontok jönnek és mennek

Tavaszi fáradtság


A hőmérsékletingadozás, a hirtelen frontváltozások megterhelik szervezetünket. Tavasszal sűrűn váltogatják egymást a hideg-meleg fronthatások, amelyekre az idegrendszerünk is reagál. Következményeként gyorsul a szívverésünk és a légzésünk, változik a vérnyomásunk. A frontok hangulatváltozást, keringési zavart, fejfájást, alvási problémákat, súlyosabb esetben depressziót okozhatnak.

Mivel tudjuk a tavaszi fáradtság tüneteit enyhíteni?

C-vitamin

Erősíti az immunrendszert és elősegíti a sejtek gyógyulását. Fontos még ebben az időszakban, mert a C-vitamin javítja a stressz hormonok szintjét szabályozó mellékvese funkcióját.

B-vitamin komplex készítmény

Erősíti az immunrendszert és az idegrendszert, hatásos fáradság, levertség ellen. Segíti a koncentrációt és javítja az emlékező képességet.

Ginseng - Panax Ginseng (más néven ázsiai vagy kínai ginseng)

A Ginseng egy gyógynövény, amelyet világszerte ismernek, gyógyhatását immunerősítő hatásának köszönheti, illetve képes megvédeni a szervezetet a stressz káros hatásaitól. A legáltalánosabb felhasználása a szervezet energiaállapotának javítása. A ginseng a fáradtság és a kimerültség ellen kitűnően használható. Fokozza az endorfintermelést, amely pedig nyugtatja az idegeket és erősíti az immunrendszert is.

Magnézium - az enyhe magnéziumhiány is okozhat fáradságot

A magnézium szerepe az ideg-, és izomműködésben, valamint számos enzim működésén keresztül a fehérje-, szénhidrát-, és zsíranyagcserében van. Az ajánlott napi átlagos adagja felnőtteknek kb. 280-350mg. Magnéziumban gazdagélelmiszerek a zöldségfélék, a hüvelyesek, a gabonafélék, a gyümölcsök, a tejtermékek és a hal.

 

Halolaj kapszula

Halolaj - Omega-3 zsírsavak

A halolajban található Omega-3 zsírsavak többszörösen telítetlen zsírsavak. Az Omega-3 egyik összetevője létfontosságú az optimális idegi működéshez és az éleslátáshoz is. Kedvező hatással van a vérnyomásra, a véralvadás szabályozására, erősíti az immunrendszert és sokféle betegség megelőzésében, illetve kezelésében hasznos lehet. Csökkenti a szív-és érrendszeri betegségek kialakulásának kockázatát.
A halolaj helyett a vegetáriánusok lenmagolajjal vehetik magukhoz az immunrendszer egészséges működéséhez szükséges esszenciális zsírsavakat.

A szabadban eltöltött idő növelésével, a sok mozgással lehet javítani a közérzetünkön. Fontos, hogy megpróbáljunk többet pihenni és kevesebbet idegeskedni és persze figyelni a változatos étrendre.

Kapcsolódó termékek: