A Celsus Valeriana Relax Night kapszula fő összetevője a valeriana, vagyis a macskagyökér, ami talán a leghatékonyabb természetes anyag az álmatlanság és az alvászavarok kezeléséhez. A valeriana jelentősen hozzájárulhat az elalvás felgyorsításához és megkönnyítéséhez, képes javítani a mélyalvást, illetve csökkenteni tudja az éjszakai felriadások gyakoriságát. A szakemberek szerint a valeriana serkenteni tudja a gamma-aminovajsav (GABA) nevű neurotranszmitter aktivitását az agyban, ami nyugtató hatással rendelkezik.

A Valeriana Relax Night a macskagyökér mellett tartalmaz még Serenzo orange kivonatot is, ami ugyancsak egyedülálló nyugtató hatással van megáldva, aminek köszönhetően jelentősen hozzájárulhat a fizikai, érzelmi és mentális jólét fenntartásához a hosszan tartó stressz idején. A készítményben található citromfű-kivonat és B6-vitamin is, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszhatnak a stressz fizikai és pszichés tüneteinek csökkentésében, a feszültség és a szorongás oldásában, az idegrendszer normál működésében, valamint a lelki egyensúly fenntartásában.

Celsus Valeriana Relax Night kapszula 1+1 Akció

A valeriana kiemelkedő módon tudja megnyugtatni a teljes szervezetet, aminek köszönhetően segítséget nyújthat többek között álmatlanság, alvászavarok, stressz okozta lelki bántalmak, ingerlékenység, valamint lehangoltság esetén is. A macskagyökér a legjobb nyugtató és altató hatású gyógynövények közé tartozik, ráadásul biztonságosan fogyasztható hosszú távon is, ugyanis nem okoz hozzászokást, függőséget vagy napközbeni tompaságot, illetve elvonási tünetekkel sem kell számolni a szedésének abbahagyását követően.

A valeriana feszültségoldó és nyugtató hatását leginkább idegesség, szorongás és alvászavarok esetén szokták felhasználni. A valeriánában található összetevők hatást gyakorolnak az agy idegsejtjeinek receptoraira, az egyik legfontosabb ingerületátvivő anyagra. Tehát nem közvetlenül segítik elő az elalvást, hanem hozzájárulnak az idegrendszer és az teljes szervezet nyugtatásához, így a nyugodt pihenés, az alvás természetes módon következhet be. A macskagyökér alkalmazása különösen hasznos lehet azok számára, akiket kóros álmatlanság, gyakori alvászavarok gyötörnek, mivel a feltüntetett dózisban szedve hosszú távon sem kell tartaniuk a szintetikus altatószerek által okozott reggeli kábultságtól.

A valeriana szerepet játszhat a gyorsabb elalvásban, az éjszakai felriadások gyakoriságának csökkentésében, ezáltal jóval kipihentebbek lehetünk reggelenként. A valeriana egyszerre tudja nyugtatni a központi és a vegetatív idegrendszert. Szedését manapság egyre gyakrabban szokták javasolni szorongásos problémák kezelésére is, ugyanis hozzájárulhat a stressz, az idegesség és a félelemérzet csökkentéséhez, valamint elősegítheti a túlterhelt szív megnyugtatását. Emellett szerepet játszhat a koncentrációs képesség javításában is.

A valeriana kedvező élettani hatásait az idegrendszer működésének erősítésén, szabályozásán keresztül tudja kifejteni. Részt vehet a fokozott idegi tevékenység, illetve az ingerelhetőség csökkentésében. Továbbá hozzájárulhat a gyomor és a belek idegi eredetű problémáinak kezeléséhez is, el tudja lazítani a gyomor- és a bélrendszer falát, aminek köszönhetően szerepet játszhat az irritábilis bél szindróma (IBS) terápiájában is, mivel ez a betegség fájdalmas bélösszehúzódásokat is okozhat. Az IBS tüneteit jelentősen ronthatja a stressz, ezért a macskagyökér képes enyhíteni a betegség tüneteit a stressz csökkentésének köszönhetően.

A Celsus Valeriana Relax Night kapszulában található citromfű az idegrendszer és az emésztőrendszer gyógynövényeként vált ismertté. Fő hatóanyaga a rozmaringsav illóolaj, ami képes megnyugtatni az idegeket és a szívet, illetve hozzájárulhat az emésztőrendszer fertőtlenítéséhez, valamint a rothadási, erjedési, folyamatok gátlásához a bélrendszerben. Ezek a hatások nem csak az emésztés miatt fontosak, ugyanis a vegetatív idegrendszer és az emésztőrendszer szoros kapcsolatban van egymással. A citromfű nem csupán az emésztőrendszerben fejti ki görcsoldó hatásait, hanem az egész szervezetben képes oldani a feszültséget, csillapíthatja a fejfáját is. Éppen ezért szokták alkalmazni a citromfüvet szorongás, pánikbetegségek és alvászavarok kiegészítő terápiájához is.

A citromfű egyedülálló idegnyugtató és idegerősítő hatással van megáldva, ezért természetes antidepresszáns szerként viselkedik. Szerepet játszhat az idegrendszer működésének kiegyensúlyozásában, a feszültség és a szorongás oldásában, valamint képes enyhíteni a stressz fizikai és pszichés tüneteit. Tapasztalatok szerint a citromfű a legjobb eredményeket alvászavarok, kezdődő depresszió, pánikbetegség és visszatérő fejfájás esetén tudja elérni. Klinikai kutatások támasztják alá, hogy pozitív hatást képes kifejteni pszichoszomatikus tünetek esetén.

A Celsus Valeriana Relax Night kapszula tartalmaz B6-vitamint is, ami nélkülözhetetlen az idegrendszer normál működéséhez. A B6-vitamin naponta több mint 100-féle feladatot lát el a test normális működése érdekében. Elsősorban koenzimként működik, képes csökkenteni a fáradtságot, kulcsfontosságú szerepet tölt be az ellenanyagok és a vörösvértestek termelődésében, részt vesz az immun- és az idegrendszer normál működésében, hozzájárul a zsírok és az aminosavak felszívódásához. Továbbá nélkülözhetetlen a normál pszichológiai funkció fenntartásához, illetve a hormonális aktivitás szabályzásához. A B6-vitamin képes csökkenteni az izomgörcsöket, csillapíthatja a hányingert, valamint hozzájárulhat az öregedést késleltető nukleinsavak megfelelő szintéziséhez. Emellett pozitív hatású lehet depresszió, szélütés és álmatlanság esetén, közreműködhet a PMS tünetek és az asztmás rohamok csökkentésében, valamint az alagút szindróma kezelésében is.

Rendelje meg most a Celsus Valeriana Relax Night kapszula 1+1 Akció készítményt, így egy termék áráért kettőt kap!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: