A Swanson Valeriana, kamilla és komló kapszula olyan hatóanyagokat tartalmaz, amelyek elősegíthetik a feszültség és a szorongás oldását, a hangulat javítását, illetve a nyugodt, pihentető alvás bekövetkeztét. A valeriana, a komló és a kamilla teljesen természetes nyugtató és altató hatású gyógynövények, amelyek hozzájárulhatnak a stressz és a szorongás csökkentéséhez, valamint a zavartalan, pihentető alváshoz. Rendkívül fontos tulajdonságuk, hogy a szintetikus gyógyszerekkel szemben nem okoznak mellékhatásokat vagy függőséget.

Mikor javasolt a Swanson Valeriana, kamilla és komló kapszula fogyasztása?

 • Stresszes életvitel
 • Szorongás, nyugtalanság
 • Napközbeni fáradtság, idegesség
 • Kialvatlanság
 • Csökkenő teljesítőképesség
 • Gyakori ingerlékenység, feszültség
 • Elalvási nehézségek
 • Gyakori rémálmok
 • Gyakori felriadás az éjszaka folyamán
 • Horkolás, fogcsikorgatás
 • Alvajárás

Swanson Valeriana, kamilla és komló kapszula

A macskagyökérként is ismert valeriana kiemelkedő módon képes megnyugtatni a szervezetet, aminek köszönhetően segítséget nyújthat többek között stressz okozta lelki bántalmak, ingerlékenység, lehangoltság, álmatlanság és alvászavarok esetén is. A macskagyökér az egyik leghatékonyabb nyugtató és altató hatású gyógynövény. Fogyasztása jóval biztonságosabb lehet a szintetikus gyógyszereknél, mivel nem okoz hozzászokást, függőséget, utóhatásként tompultságot, fogyasztásának abbahagyása után pedig nem kell elvonási tünetektől tartani.

A valeriana feszültségoldó és nyugtató hatását leginkább szorongás, idegesség és alvási nehézségek esetén szokták kihasználni. A valeriánában lévő hatóanyagok az agy idegsejtjeinek receptoraira hatnak, az egyik legfontosabb ingerületátvivő vegyületre. Tehát nem közvetlenül idézik elő az elalvást, hanem nyugtatják az idegrendszert és az egész szervezetet, aminek köszönhetően természetes módon következik be a nyugodt pihenés, az alvás.

A macskagyökér kifejezetten ajánlott azok számára, akik kóros álmatlansággal, gyakori alvászavarokkal küzdenek, mivel a megfelelő mennyiségben fogyasztva hosszú távon sem kell félniük a szintetikus altatószerek által okozott reggeli kábultságtól.

A valeriana hozzájárulhat a gyorsabb elalváshoz, az éjszakai felriadások számának csökkentéséhez, aminek köszönhetően kipihentebben ébredhetünk fel reggel. A macskagyökér egyszerre képes megnyugtatni a központi és a vegetatív idegrendszert. Szorongásos állapotok kezelésére is egyre többször ajánlják, mivel csökkentheti a stressz tüneteit, az idegességet, a félelemérzetet, valamint képes megnyugtatni a túlterhelt szívet.

A valeriana szerepet játszhat a koncentráló képesség javításában is. Kedvező élettani hatását az idegrendszer működésének szabályozásán, erősítésén keresztül képes kifejteni. Hozzájárul a fokozott idegi tevékenység csillapításához, illetve csökkenti az ingerelhetőséget. A valeriana képes lehet kezelni a gyomor és a belek idegi eredetű problémáit is, el tudja lazítani a gyomor- és a bélrendszer falát, így nagyon kedvező hatású lehet az irritábilis bél szindróma kezelésében, ami fájdalmas bélösszehúzódásokat okoz. Ráadásul az IBS tüneteit tovább ronthatja a stressz, a macskagyökér pedig hozzájárulhat a stressz és káros hatásainak csökkentéséhez.

A Swanson Valeriana, kamilla és komló kapszulában található komló egy teljesen természetes feszültségoldó gyógynövény, avagy anxiolitikum, ami meg tudja nyugtatni az idegrendszert, képes normalizálni a pulzust, védelmet nyújthat a szívnek, illetve hozzájárulhat a pihentető alváshoz. A komló biztonságosan alkalmazható álmatlanság, alvászavar kezelésére, illetve elalvási nehézségek, kimerültség és szorongásos állapotok esetén is.

A komló és a valeriana együtt alkalmazva még eredményesebben képes kifejteni nyugtató, alvást segítő hatását. A komlót egyébként nem csak elalvás előtt érdemes fogyasztani, ugyanis napközben is képes csökkenteni a fokozott idegességérzetet és a szorongást.

A komló tartalmaz különleges, tiszta illóolajokat (mircént, humulént), komló-flavonoidokat, a gyomor- és bélrendszerre ható antibakteriális keserűanyagokat (humulont, lupulont), nyugtató metil-butenolt, illetve gyulladáscsökkentő cseranyagokat is.

A komló nyugtató és altató hatása mellett keserűanyag-tartalmának köszönhetően alkalmazható gyomorpanaszok és étvágytalanság ellen is, képes lehet megszüntetni az idegi eredetű hasmenést és görcsöket. Továbbá kedvező hatású lehet a szív- és érrendszerre, hozzájárulhat a káros koleszterinszint csökkentéséhez.

A komló ösztrogéntartalma révén segíthet menstruációs zavarok esetén, a terhesség után a tejelválasztás serkentésében, valamint a menopauza miatti hőhullámok, ingerlékenység, fejfájás és álmatlanság esetén is. Emellett kedvező hatással lehet a gyomornedvek optimális termelődésére, képes csökkenteni a túlzott gyomorsav-mennyiséget, alkalmazni szokták reflux, gyomorfekély és emésztési panaszok kiegészítő terápiájában is.

A Swanson Valeriana, kamilla és komló kapszulában található kamilla szintén egy kivételesen hatékony nyugtató és stresszoldó gyógynövény, ami szerepet játszhat a könnyebb elalvásban és a zavartalan pihenésben. A kamilla csökkenteni tudja az idegességet, az ingerlékenységet, és nem csupán nyugtat, hanem el is lazít, ezáltal hozzájárulhat a depresszió kezeléséhez, közreműködhet a túlzott feszültség, a túlérzékenység és a szorongás levezetésében.

Próbálja ki a teljesen természetes összetételű, biztonságosan fogyasztható Swanson Valeriana, kamilla és komló kapszulát!

Kapcsolódó cikkek: