A Supreme Pharmatech Liposzómás Glutation kapszula hozzájárulhat az öregedéssel együtt járó krónikus betegségek elleni védekezés támogatásához. A glutation egy rendkívül fontos antioxidáns, méregtelenítő és gyulladáscsökkentő hatású vegyület, ami számtalan feladatot lát el az emberi szervezetben. A glutation támogathatja az immunrendszer egészséges működését, a fertőzések elleni védekezést, a máj méregtelenítő tevékenységét, a gyulladások csökkentését, az idegrendszer kiegyensúlyozott működését, illetve hasznos lehet tüdőbetegségek, valamint szív- és érrendszeri betegségek esetén.

Supreme Pharmatech Liposzómás Glutation kapszula

A glutation bár létfontoságú számunkra, mégis még kevéssé közismert anyag, pedig a glutation a szervezet egyik legfontosabb antioxidáns vegyülete. A glutation 3 aminosavból épül fel: glicinből, ciszteinből és glutaminsavból. Antioxidánsként védelmet nyújt a sejtek számára a károsodásokkal szemben, ezáltal kulcsfontosságú szerepet játszhat az egészség megőrzésében. A glutation az antioxidáns enzimek egyik fontos komponense, megtalálható a szervezet valamennyi sejtjében, legnagyobb mennyiségben a májsejtekben. A glutation kivételes májvédő, májtámogató hatással rendelkezik. Amennyiben a máj túlterhelt, akkor emiatt jelentősen csökkenhet a glutationszint a szervezetben.

A glutation többek között méregtelenítő, immunerősítő, antivirális, valamint génszintetizáló hatással is bír. Tartósan alacsony glutationszint esetén a sejtek fokozódó oxidatív stressznek vannak kitéve, aminek következtében romolhat az immunrendszer működési hatékonysága és a szervezet méregtelenítő képessége. A sejtekben jelentős mennyiségű glutation található normál esetben, ugyanis a szervezet önmaga is elő tudja állítani. Azonban különféle okok miatt jelentősen csökkenhet a sejtekben a glutationszint. A glutation az egyik legfontosabb antioxidánsként kulcsfontosságú szerepet tölt be a mitokondriumok (a sejtek energiatermelő egységeinek) védelmében, valamint a sejtek élettartalmának szabályozásában is. A mitokondriumokban megtalálható antioxidánsok közül a mitokondriális glutation a fő védelmi vonal ahhoz, hogy megelőzhetőek lehessenek a működési zavarok és a sejthalálhoz vezető oxidatív módosulások.

A glutation erős antioxidáns és májtámogató hatása által szerepet játszhat a máj méregtelenítő munkájában, a májsejtek regenerációjában, a szervezetbe kerülő méreganyagok semlegesítésében, az immunrendszer normál működésében, az öregedés folyamatának lassításában, a sejtek normál anyagcsere folyamatainak fenntartásában, valamint a szervezet védekezésében a szabadgyökökkel szemben.

A káros környezeti hatások, a megterhelő fizikai munka és a huzamosabb ideig fennálló stressz miatti hatások mindegyike fokozza a szervezet glutation felhasználását, aminek következtében hamar kialakulhat glutationhiány, ami számtalan panasz kialakulásához járulhat hozzá. Súlyosabb sérülések vagy betegségek esetén a szervezet glutation felhasználása olyan mértékben megnő, hogy a szervezet nem képes önállóan pótolni a hiányt. Azt is megállapították, hogy valamennyi komolyabb krónikus betegség glutationhiánnyal jár együtt.

A sejtek glutation tartalma folyamatosan csökken az öregedéssel párhuzamosan is. A glutation megfelelő mértékű termeléséhez elegendő mennyiségű vitaminra, nyomelemre és fehérjére is szüksége van a szervezetnek. A sejtek glutation szintjének gyors csökkenéséhez vezethet az egyoldalú, fehérjében szegény táplálkozás, a szigorú diéta, a böjt vagy az éhezés, illetve a tartósan fennálló emésztési problémák is.

A glutation abszolút nélkülözhetetlen a méregtelenítéshez, mivel a máj tartalmazza a legtöbb glutationt a szervezetben. A máj legfontosabb feladata az, hogy megkösse és semlegesítse a szervezetbe bekerülő mérgező, toxikus anyagokat. A glutation kiemelten képes támogatni a méreganyagok, köztük a nehézfémek kiürülését a szervezetből. Amennyiben csökken a glutationszint, akkor elszaporodhatnak a szabadgyökök, amik jelentősen roncsolhatják a sejteket, így gyulladások és betegségek jöhetnek létre. A glutation a bőrre is pozitív hatásokat képes kifejteni, csökkentheti a ráncokat és a gyulladásokat, halványítja a pigmentfoltokat, képes csökkenteni a szennyezett levegő és az UV-sugárzás káros hatásait, illetve lassítani tudja a bőr öregedését és a haj őszülését is.

Az autoimmun betegségek degeneratív folyamata miatt károsodnak a sejtek mitokondriumai. A klinikai gyakorlati tapasztalat szerint, akinél rendben van a glutation előállítási és újrahasznosítási rendszer, annál tulajdonképpen nem alakulhatnak ki autoimmun betegségek. Az öregedési folyamatok szintén kapcsolatba hozhatóak a glutation aktivitás csökkenésével. Vizsgálatokban megfigyelték, hogy alacsonyabb a szervezetük glutation szintje azoknak, akiknél a kognitív funkciók romlása észlelhető.

Növelje a szervezet antioxidáns védelmét, lépjen fel az öregedési folyamatok ellen a Supreme Pharmatech Liposzómás Glutation kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: