A Collango Collagen Pour Homme marhakollagén egy igazán komplex ízületeket védő és regeneráló készítmény, ami kifejezetten aktív sportolóknak és krónikus ízületi bántalmakban szenvedőknek lett kifejlesztve. Ebben a különleges kollagén porban kettő, Magyarországon egyedülálló alapanyag található: a francia Rousselot szállítja a Peptan IIm-et és a spanyol Bioiberica a b-2Cool®-t. A kitűnő minőségű kollagének mellet tartalmaz glükozamin-szulfátot, kondroitin-szulfátot, MSM-et és C-vitamint is.

A glükozamin kiemelt résztvevője a porcképződésnek, valamint jelentősen hozzájárulhat az ízületi folyadék viszkozitási tulajdonságainak javításához. A kondroitin-szulfát a porcszövet egyik fontos összetevője, kiemelt szerepet játszik a sérült porc rugalmasságának helyreállításában, illetve kitűnő gyulladáscsökkentő képességgel is meg van áldva.

Az MSM az emberi szervezetben is jelen lévő szerves kénvegyület, mely képes fokozni a porcszövet anyagcseréjét, valamint nagymértékben támogatja a glükozamin és a kollagénrostok képződését. A C-vitamin jelentősen fokozhatja az ízületvédő összetevők hatékonyságát, illetve nélkülözhetetlen a kollagén képződéséhez, így pedig hozzájárul a porcok és a csontok megfelelő állapotának és működésének fenntartásához.

Mitől igazán különleges a Collango Collagen Pour Homme marhakollagén?

 • Csak és kizárólag marhából és csirkéből származó összetevők vannak benne, ezáltal megelőzhető az allergiás reakció a meszes héjúakra, valamint a vallási szempontoknak is megfelel
 • Az alapanyagként felhasznált Peptan IIm-re és a B2Cool-ra elérhetőek kutatási eredmények
 • Ellenáll a hőmérséklet ingadozásoknak
 • 2 fajta ízben (meggy és kékmálna) kapható, ezért a savanykásabb és az édesebb ízeket kedvelők is megtalálhatják a kedvencüket
 • Bármikor frissen készíthető
 • Gyorsan és könnyen oldódik akár hideg vízben is víztisztán

Kollagén a fiatalság és a mozgás szabadságának megőrzéséhez

A kollagén egy teljesen természetes fehérje, ami voltaképpen a test ragasztója, ugyanis mindent mindennel összetapaszt, rostot hálót alkot a teljes szervezetben. A test fehérjekészletének körülbelül 30%-a, a bőrnek pedig mintegy 75%-a épül fel kollagénből.  Éppen ezért a kollagén kulcsfontosságú alkotóeleme a bőrnek, a hajnak, a körmöknek, a porcoknak, az ízületeknek és valamennyi létfontosságú szervnek is.

A rossz hír azonban az, hogy a kollagén termelése a szervezetben már nagyjából a 20. életévtől kezdődően csökkenni kezd, majd évente körülbelül 1%-ot veszítünk testünk kollagén készletéből. Ennek következtében 50-60 éves korra már egyáltalán nem képződik kollagén a szervezetben, aminek számtalan negatív hatása lehet a kinézetünkre és az egészségünkre is. A kollagén hiánya okozhat többek között fáradékonyságot, kimerültséget, valamint jelentősen romolhat a közérzet is.

Melyek a kollagén kutatásokkal is igazolt kedvező hatásai?

 • Táplálja, hidratáltja a bőrt, feltölti a ráncokat; erősíti és javítja a haj és a körmök szerkezetét
 • Képes javítani a kötőszövetek minőségét
 • Komplexen lassítja az öregedési folyamatokat a teljes szervezetben
 • Halványítani tudja a hegeket és a striákat
 • Rugalmasan tartja az erek falát
 • Enyhíti az ízületi gyulladás panaszait, építi a porcokat
 • Képes regenerálni az ínszalagokat, mivel az inak 100%-ban kollagénből épülnek fel
 • Növeli az izmok teljesítményét
 • Erősíti a csontokat

Az öregedéssel párhuzamosan, ahogyan egyre kevesebb kollagén termelődik a szervezetben, egyre több kellemetlen tünet ütheti fel a fejét, amelyek egyre súlyosabb problémákat is okozhatnak. A kollagén abszolút nélkülözhetetlen összetevő a szövetek fejlődéséhez, a növekedéshez, ezért a kollagén szintjének csökkenése számos öregedéssel összefüggő betegség kialakulásában játszhat szerepet.

Általában a 30. életév körül észleli a legtöbb ember, hogy szarkalábak, ráncok jelennek meg az arcon, a bőr egyre fakóbbá válik, elveszti korábbi üdeségét, fiatalos kinézetét. A haj állapota is sokat romolhat, elveszítheti korábbi ragyogását, elvékonyodhat, töredezetté válhat.

A kollagén hiánya a külső jelek mellett egyre több mozgásszervi problémát is okozhat, így egyre nehézkesebbé, fájdalmasabbá válhat a mozgás, az ízületek sokat veszíthetnek rugalmasságukból, hajlékonyságukból, illetve mozgásszervi panaszok, ízületi fájdalmak is felüthetik a fejüket. Amennyiben még ekkor sem pótoljuk kívülről a kollagént, akkor károsodhatnak a kötőszövetek és az izomszövetek, illetve meggyengülhet a csontszerkezet is.

A rendszeresen, megfelelő mennyiségben történő kollagénpótlás jelentősen képes lassítani az öregedési folyamatokat a teljes szervezetben, tehát nem csupán a szépség megőrzését szolgálja, hanem jelentősen hozzájárulhat az ízületi fájdalmak enyhítéséhez, megszüntetéséhez, valamint javíthatja a porcok és a csontok állapotát, rugalmasságát is.

Glükozamin, Kondroitin, MSM az ízületek és a porcok egészségéért

A Collango Collagen Pour Homme készítmény tartalmaz glükozamint is, ami természetes alkotóeleme a porcszövetnek, és az egyik fő komponense az ízületek kenőanyagának. Azonban szervezetünk nem képes önmaga glükozamint termelni, így okvetlenül fontos figyelmet fordítanunk a rendszeres pótlására.

A glükozamin hozzájárul a porcszövetek újraképződéséhez és a súrlódásnak kitett ízületek megfelelő működéséhez, képes biztosítani a kötőszövetek és a szalagok rugalmasságát, illetve csökkenteni tudja az ízületi gyulladásokat és a fájdalmakat.

Ráadásul a glükozamin korántsem csak a már meglévő problémák esetén nyújthat segítséget, hanem hozzájárulhat a különböző féle mozgásszervi problémák és fájdalmak megelőzéséhez is. Éppen ezért kifejezetten ajánlott túlsúlyosok, sportolók és nehéz fizikai munkát végzők számára az ízületek, a porcok és az inak egészségének fenntartásához.

A készítményben lévő kondroitin a porc egyik fontos alkotóeleme, amely elsőrendű vízmegkötő képességgel bír, aminek köszönhetően biztosítani tudja a porc mechanikus-elasztikus tulajdonságait. A kondroitin szerepet játszik a porc egészséges szerkezetének megőrzésében, illetve az ízületek normál működésében. Továbbá hozzájárul a porc fő szerkezeti elemeinek felépítéséhez és fenntartásához, így nélkülözhetetlen az ízületi porcok épségének megőrzéséhez és regenerálódásához.

Az MSM egyedülállóan hatékonyan képes csökkenteni a gyulladásokat, képes enyhíteni az izomfájdalmakat és görcsöket, valamint az ízületi fájdalmakat. Hozzájárul az érintett szövet sejtjeinek újjáépítéséhez, ezáltal fokozni tudja a rugalmasságot az ízületekben. Továbbá jelentősen fokozhatja a kollagén termelését, amivel hozzájárulhat az izmok, az ízületek, a bőr, a haj és a körmök egészségéhez is.

Lépjen fel az öregedés ellen, mozogjon szabadon, fájdalmak nélkül a Collango POUR HOMME marhakollagén segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: