A Vitaking Hialuronsav + kollagén komplex kapszula jelentősen hozzájárulhat ahhoz, hogy minél tovább megőrizhesse fiatalos kinézetét és mozgása szabadságát. A termékben lévő hialuronsav és kollagén ugyanis korántsem csupán a bőr számára nélkülözhetetlenek, mivel természetesen is megtalálhatóak a test szinte minden egyes területén. Azonban az öregedéssel párhuzamosan egyre csökken a szintjük a szervezetben, ezért okvetlenül fontos gondoskodnunk a folyamatos pótlásukról.

Mikor ajánlott a Vitaking Hialuronsav + kollagén komplex kapszula fogyasztása?

 • A bőr, a haj és a körmök állapotának javításához
 • A bőr hidratáltságának és rugalmasságának fokozásához
 • A ráncok megelőzése és csökkentése érdekében
 • Az öregedési folyamatok lassításához
 • A kötőszövetek állapotának javításához
 • A hegek és a striák halványítása érdekében
 • Az izmok teljesítményének javításához
 • Az ízületi gyulladás csökkentéséhez
 • A csontok, a fogak erősítéséhez
 • Az ízületek és a porcok állapotának javításához
 • Az ínszalagok regenerálásához
 • Az erek falának rugalmasan tartásához

Vitaking Hialuronsav + kollagén komplex kapszula

A termékben lévő kollagén tulajdonképpen a test ragasztóanyaga, mivel összetart mindent mindennel rostos hálót képezve az egész szervezetben, így például a kollagén tapasztja össze a lágyszöveteket és a csontvázat. A kollagén rendszeres pótlása kiemelkedő szerepet játszhat nem csak a szépség, hanem az egészség megőrzésében is, valamint rendkívül hatékonyan lassíthatja az öregedési folyamatokat a szervezetben.

A testben található fehérjék körülbelül 30%-a, a bőrnek pedig nagyjából 75%-a épül fel kollagénből, így a kollagén kulcsfontosságú építője a bőrnek, a hajnak, a körmöknek, a porcoknak, az ízületeknek, illetve valamennyi létfontosságú szervnek is. Azonban a kollagén termelése a szervezetben csökkenni kezd már 20 éves korunk körül, és évi körülbelül 1%-ot veszítünk testünk kollagén készletéből. Így mire elérjük az 50-60 éves kort, addigra már egyáltalán nem képződik kollagén a szervezetben, ami nem csak látható jeleket okoz, hanem érezhető tüneteket is. A kollagén szintjének zuhanása negatív hatással van az egész szervezet működésére és egészségére, többek között okozhat fáradékonyságot, kimerültséget, így jelentősen romolhat a közérzet is.

Ahogyan öregszünk, és egyre alacsonyabb a kollagén szintje a szervezetben, úgy jelentkezhet egyre több kellemetlen panasz, amelyek egyre komolyabb problémákat és betegségeket is okozhatnak. A kollagén nélkülözhetetlen a szövetek fejlődéséhez, a növekedéshez, ezért a kollagénszint csökkenése számtalan öregedéssel kapcsolatba hozható betegség kialakulásában játszhat szerepet.

Az emberek többsége már 30 éves kor körül észlelheti, hogy apróbb szarkalábak, ráncok jelennek meg az arcon, a bőr pedig egyre fakóbbá válhat, elvesztheti korábbi fiatalos kinézetét. A haj állapota is sokat romolhat, gyengébbé és vékonyabbá válhat, valamint elvesztheti csillogását.

A külső jelek mellett egyre több mozgásszervi problémát is okozhat a kollagén szintjének csökkenése, egyre nehezebbé, fájdalmasabbá válhat a mozgás, az ízületek jelentősen veszíthetnek rugalmasságukból, hajlékonyságukból. Ennek következtében egyre inkább megkeseríthetik az életünket a mozgásszervi panaszok, az ízületi fájdalmak. Amennyiben pedig még tovább zuhan a kollagén szintje a szervezetben, akkor károsodhatnak a kötőszövetek és az izomszövetek is, de akár a csontszerkezet is meggyengülhet.

Tehát amennyiben rendszeresen pótoljuk a kollagént, akkor jelentősen lassíthatóak az öregedési folyamatok a szervezetben, aminek köszönhetően nem csak az esztétikai problémák csökkenthetőek, hanem többek között az ízületek gyulladása is, illetve javítható lehet a porcok és a csontok állapota is.

A Vitaking Hialuronsav + kollagén komplex kapszulában található hialuronsavat a kollagén kistestvérének is szokták hívni, mivel nagyon hasonló képességekkel van megáldva. A hialuronsav szintén kulcsfontosságú építője a szöveteknek, és sajnos abban is hasonlít a kollagénhez, hogy a kor előrehaladtával jelentősen csökken a szintje a szervezetben, ezért szükséges gondoskodnunk a rendszeres pótlásáról.

A hialuronsav főként a bőrben található meg, de jelen van szinte a test minden egyes területén, többek között a porcokban, az izmokban, az ízületekben, a szemekben vagy a szívbillentyűkben is. A hialuronsav is hálószerűen kapcsolja össze és tölti ki a sejtek közötti állományt a szövetekben, ezáltal gondoskodik a szervek rugalmasságáról és feszességéről. Továbbá helyre tudja állítani a kollagén rostok közötti keresztkötéseket, valamint képes fokozni a kollagén és az elasztikus rostok újratermelését. A hialuronsav legfontosabb szerepét a porcok fő alkotójaként tölti be a szervezetben, tehát kulcsfontosságú a porcok egészségéhez, a porckopás elleni harchoz.

A hialuronsav egyedülálló képessége, hogy meg tudja kötni vízben a saját tömegének akár 1000-szeresét is, aminek köszönhetően elképesztően hatékonyan képes feltölteni a kötőszöveteket és a bőrt, illetve eredményesen olajozza az ízületeket is. A hialuronsav tehát csodálatos hidratáló képességgel van megáldva, ám emellett támogatja a különféle szervezetbe bevitt tápanyagok hatékonyabb felszívódását is, valamint képes lassítani az öregedési folyamatokat.

A hialuronsav termelése már a húszas éveinkben elkezd csökkenni, így 40 éves korunkban már csak az eredeti mennyiség fele képződik a szervezetben. Ez az oka annak, hogy a hialuronsav pótlását célszerű elkezdeni már akár a 20. életév környékén, de 40 éves kor körül szinte nélkülözhetetlen ahhoz, hogy minél tovább megőrizhessük fiatalos kinézetünket és mozgásunk szabadságát.

Lassítsa az öregedési folyamatokat kívül-belül a Vitaking Hialuronsav + kollagén komplex kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: