Az útifűmaghéj nemcsak a fogyókúrát segíti, de inzulinrezisztencia és IBS esetén is hatékony!
Az útifűmaghéj az egyik legnépszerűbb étkezési rost, elsősorban emésztési problémák, székrekedés, hasmenés és IBS ellen ajánlják, a gluténmentes, paleós diétákban az egyik legfőbb alapanyag. A fogyókúrák egyik eredményes kiegészítője is lehet, sőt még cukorbetegek számára is hasznos.
Az útifűmaghéj
Az útifűmaghéj egy emészthetetlen rost, vízzel keverve saját súlyának mintegy tízszeresére képes felduzzadni. Zselatinszerű anyaggá alakulva kiváló hidratáló tulajdonságú, lágyan és könnyen halad végig a bélrendszeren, kitisztítva a méreg- és salakanyagokat. Rendszeres fogyasztása helyre teszi az emésztést, megszünteti a székrekedést, a hasmenést, eltelíti a gyomrot, ezzel csökkenti az éhségérzetet. Kíméletesen, de alaposan tisztítja a májat és az epét is.
Nagymértékben hozzájárul az immunrendszer megerősítéséhez, mert méregtelenítő hatásával az érzékeny bélbolyhokat is megtisztítja, megnöveli a jótékony bélbaktériumok számát. Ezzel helyreállítja az immunrendszer alapját képező bélflóra egészséges működését, ellenállóbbá teszi a szervezetet a betegségekkel szemben.
Milyen problémákra ajánlott?
- székrekedés, hasmenés
- irritációs bél szindróma
- diabétesz, inzulinrezisztencia
- magas vércukorszint
- herpesz
- szívelégtelenség
- elhízás
Emésztési problémák, székrekedés, hasmenés
Az egészséges étrend jelentős részét kell, hogy képezzék a magas rosttartalmú zöldségek, gyümölcsök. Ennek ellenére az általános rostfogyasztás a szükségesnek a felét sem éri el.
Az útifűmaghéj magas rosttartalmával és rendkívüli folyadékfelszívó képességével segíthet helyreállítani és megelőzni a problémákat, visszaállítja a bélrendszer egészséges mozgását.
Székrekedésre különösen hatékony, fellazítja a székletet, amely kíméletesen tud kiürülni, aranyeres problémákra is megoldást nyújthat. Hasmenés esetén pedig magába szívja az emésztőrendszeri felesleges folyadékmennyiséget.
Csökkenti a bél áteresztését
Bőséges folyadékkal együtt fogyasztva az útifűmaghéj képes térfogatát akár tízszeresére is megnövelni! Fogyasztás után zselés géllé alakul a gyomorban, amely nyugtatja a nyálkahártyát, és végigvonul a teljes bélrendszeren. Minden lerakódott salakanyagot, méreganyagot kitisztít a bélredőkből, amelyek hosszabb távon betegségek kialakulásához vezethetnének, miközben megkíméli a bélbolyhokat, megóvja a bélfalakat a károsodástól, irritációtól.
Gyorsítja a fogyást, a zsírégetést
Az útifűmaghéj extra rosttartalmával hamar teltségérzetet okoz, csökkenti az éhségérzetet, megakadályozza a túlevést. Megköti a káros zsírsavakat, lelassítja az elfogyasztott táplálékok, főleg a zsírok és a cukrok felszívódását, kitisztítja a nyirokrendszert.
Remek konyhai alapanyag. A diétás étrendben, az alacsony szénhidráttartalmú vagy paleós kenyereknél, péksüteményeknél felhasználva megszünteti a tészták vizesedését, tökéletes állagú és finom pékáruk készíthetők a segítségével.
Megelőzheti a diabéteszt, segíti a vércukorszint szabályozását
Az útifűmaghéj vízkötő képességével az elfogyasztott szénhidrátok felszívódását is mérsékli, csökkenti a magas vércukorszintet, és segíti a glükóztoleranciát. Kifejezetten ajánlott olyan cukorbetegeknek, akik túlsúllyal küzdenek, mert a gyomrot eltelítve egyben az éhségérzetet is mérsékli. Akik nem cukorbetegek, de hajlamosak a diabéteszre, inzulinrezisztenciára, azoknak is hasznos a fogyasztása, mivel javítja a szervezet glükózszabályozó képességét.
Csökkenti a magas koleszterinszintet
Az útifűmaghéj rosttartalma jelentősen csökkentheti a káros koleszterinszintet, de az egészséges HDL-szintet, a hasznos, védő koleszterint nem befolyásolja. Megköti az étellel bevitt koleszterin számottevő részét. Ezzel a hatásával nagymértékben hozzájárul az erek tisztaságához, a szív- és érrendszeri betegségek megelőzéséhez, az infarktus, az érelmeszesedés kockázatának csökkentéséhez.
Az útifűmaghéj felhasználása
Az útifűmaghéj természetes és biztonságos, nem szívódik fel a szervezetben, nem irritálja a beleket, hosszútávon szedhető. Akkor fejti ki legjobban a hatását, ha bő folyadékkal együtt kerül a szervezetbe, és folyamatosan biztosított a megfelelő folyadékpótlás.
Székrekedés, emésztőrendszeri betegségek vagy koleszterinszint csökkentése esetén naponta két-három alkalommal is fogyasztható, ideális mennyisége kb. 5-10 gramm (1 teáskanálnyi), leginkább étkezések előtt beszedve.
Vízbe, teába, gyümölcslébe keverhető, de ételekbe szórva, vagy például joghurt, főzelékek, levesek sűrítésére is alkalmas.
Az útifűmaghéj kivonatként, étrend-kiegészítőként is kapható, ebben a formában biztonságos összetételben, tiszta alapanyagként pontosan adagolható.
Kapcsolódó termékek:
- Biomenü Bio útifűmaghéjliszt - 125g - ára: 2 560 Ft
- Interherb Benefitt Útifű maghéj - 300g - ára: 2 590 Ft
- Naturmind Útifűmaghéj liszt - 200g - ára: 1 830 Ft