A GAL Flóra Rost-komplex + Progastro 825 por együtt kiemelkedő módon képes hozzájárulni a normál emésztéshez és az egészséges bélflóra kialakulásához. A Flóra Rost-komplexben lévő Bimuno egy rendkívül hatékony prebiotikum. Az egészséges bélflóra komponensét alkotó speciális vízoldékony rostok keverékét tartalmazza. A ProGastro 825 por különleges összetételének köszönhetően jelentősen hozzájárulhat a bélflóra egyensúlyának fenntartásához.

GAL Flóra rost-komplex

A Bimuno jelen van az anyatejben is, az egészséges bélflóra összetevőjét képező speciális vízoldékony rostok keverékét tartalmazza, az ún. galakto-oligoszacharidokat (GOS). Éppen ezért a termék kulcsfontosságú szerepet játszhat az emésztő- és a bélrendszer egészséges működésének támogatásában. A készítmény nem táplálja a káros bélbaktériumokat, így azok is fogyaszthatják, akik puffadnak a hagyományos prebiotikumoktól, vagy bármilyen más kellemetlen mellékhatást tapasztalnak. A Flóra rost-komplex SIBO esetén is fogyasztható. A terméket tejsavóból állítják elő, egy adagjában kevesebb tejfehérje van, mint egy csepp tej huszadrésze. A Bimuno komplexet bambuszrosttal dúsították annak érdekében, hogy könnyebben adagolható legyen.

Melyek lehetnek a GAL Bimuno® flóra rost-komplex legfontosabb hatásai?

 • Már 1 heti fogyasztás után mérhetően javíthatja a bélfóra állapotát (a Bifidobacteriumok száma jelentősen nő).
 • A jótékony bélbaktériumok mennyiségét növeli, a káros baktériumokét pedig csökkenti.
 • Hosszútávon fogyasztva képes megszüntetni a gyakori hasmenésre vagy szorulásra való hajlamot.
 • Javítani tudja az IBS-es betegek bélflóráját, enyhítheti a kellemetlen tüneteket.
 • Segíthet megelőzni az utazások során jelentkező rosszulléteket, külföldi tartózkodás alatti bélfertőzéseket.
 • A legkevésbé gázképző hatású prebiotikus hatású anyag. Nem számít FODMAP-nak, SIBO esetén is fogyasztható más prebiotikumokkal ellentétben.

Az egészséges bélflóra regenerálását és fenntartását a jótékony bélbaktériumok, a probiotikumok végzik el, ám ahhoz, hogy maximálisan képesek legyenek kifejteni kedvező hatásaikat, nélkülözhetetlenek számukra a prebiotikumok is. Ugyanis a prebiotikumok biztosítják a probiotikumok táplálékát, zavartalan és megfelelő mértékű szaporodását, valamint normál működését. A prebiotikumok hozzájárulnak a káros baktériumok kiszorításához a bélrendszerből, szerepet töltenek be a vitaminok, ásványi anyagok felszívódásában, képesek megkötni a toxikus anyagok nagy részét, javítani tudják az emésztést, illetve képesek csökkenteni a magas koleszterinszintet.

A prebiotikumok voltaképpen természetes tápanyagok, rostok, amik emésztetlenül, változatlan formában mennek keresztül a vékony- és vastagbélen, de még a gyomorsav sem tesz bennük kárt. A prebiotikumok elsősorban táplálékként szolgálnak a probiotikumok számára, azonban hozzájárulhatnak különböző ásványi anyagok, nyomelemek felszívódásához is, így hatékonyabban hasznosulhat többek között a kalcium, a magnézium, a vas és a cink is a szervezetben. Emellett fokozni tudják a K-vitamin, illetve a B7- és B12-vitamin mennyiségét, valamint hozzájárulhatnak a vércukorszint optimalizálásához, a rákkeltő anyagok megkötéséhez is. A prebiotikumok jelentősen csökkenthetik a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát, mivel pozitív hatást képesek kifejteni a koleszterinszintre, főként a káros (LDL) koleszterin szintjének csökkentése által.

Ha nincsen elegendő mennyiségű prebiotikum a szervezetben, akkor csökkenni fog a probiotikumok mennyisége is, aminek eredményeképpen könnyen felborulhat a bélflóra érzékeny bakteriális egyensúlya, illetve problémák léphetnek fel az immunrendszer működésében is. Éppen ezért roppant lényeges, hogy a probiotikumok pótlásával párhuzamosan prebiotikumokkal is lássuk el a szervezetet, ugyanis ilyen módon rövidebb idő alatt képes regenerálódni a bélflóra, jelentősen erősödhet az immunrendszer, valamint fel tudnak gyorsulni a gyógyulási folyamatok.

Progastro 825 Élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő por

A Progastro 825 Élőflórát tartalmazó étrend-kiegészítő por különleges összetétele által jelentősen hozzájárulhat a bélflóra egyensúlyának fenntartásához. A termékben található probiotikumok olyan jótékony hatású bélbaktériumok a szervezet számára, amelyek kulcsfontosságú szerepet játszhatnak a bélflóra regenerálásában, aminek köszönhetően jelentősen képesek megerősíteni az immunrendszert, illetve fokozzák a szervezet ellenálló képességét a káros baktériumokkal, kórokozókkal szemben.

A ProGastro 825 porban lévő 9 fajta probiotikum természetes módon is jelen van az emberi bélrendszer mikroflórájában. A készítmény a világon egyedülálló ProbioActR technológiával készült, ami biztosítja a baktériumok minőségét, stabilitását és élettartamát. A ProGastro 825 por nem tartalmaz laktózt, tejfehérjét, glutént, szacharózt, mesterséges adalékanyagokat, valamint semmilyen állati eredetű összetevőt sem.

A probiotikumok jelentősen hozzájárulhatnak a vitaminok, az ásványi anyagok és a nyomelemek lebontásához, így hiányuk esetén megváltozhatnak az emésztési mechanizmusok, valamint romolhat a bevitt tápanyagok felszívódási hatékonysága is. Azt is fontos tudni, hogy a B- és K-vitaminok a beleinkben képződnek, így ha károsodik a bélflóra, akkor könnyen kialakulhat e vitaminok hiánya is, ami sokféleképpen ronthatja a testi és a lelki egészséget is.

Milyen esetekben javasolt pótolni a probiotikumokat?

 • Emésztési problémák csökkentése, megszüntetése érdekében (hasmenés, székrekedés)
 • Gyulladásos bélbetegségek kiegészítő terápiájaként
 • Antibiotikum-kúra alatt és után
 • Nem megfelelő táplálkozás, szigorú diéta esetén
 • Gyenge immunrendszer, gyakori fertőzések esetén
 • Visszatérő húgyúti, légúti fertőzések esetén
 • A szájüreg fertőzéseinél, betegségeinél
 • Felső légúti allergiás megbetegedéseknél
 • A hüvely normál flórájának regenerálásához és fenntartásához
 • Atópiás dermatitisz esetén
 • Huzamosabb ideig fennálló, fokozott stresszhatások esetén
 • A tejben található összetevőkkel szembeni érzékenység csökkentéséhez
 • Utazások előtt, az utazás miatti stressz, a megszokottól eltérő ételek, illetve a megváltozott környezeti körülmények miatt

Az emberi bélflóra nem kevesebb, mint 750 trillió baktériumból áll, amelyek között okvetlenül túlsúlyban kell lenniük a hasznos baktériumoknak, azaz a probiotikumoknak egészségünk megőrzése érdekében. A jótékony és a káros baktériumok egészséges aránya nagyjából 85-15%. A bélrendszer több mint 8 méter hosszú, ráadásul ez az egyik legfontosabb része immunrendszerünknek, mivel körülbelül 80%-a itt található.

Amennyiben túlzott mértékben elszaporodnak a káros baktériumok, akkor számtalan enyhébb vagy akár súlyosabb probléma és betegség is felütheti a fejét a szervezetben. Azzal is mindenképpen érdemes tisztában lenni, hogy ezek a problémák távolról sem csupán emésztési zavarok lehetnek, ugyanis a probiotikumok közreműködnek szinte minden egyes életfolyamatban, így például az idegrendszer normál működésében is.

Ha romlik a belek egészsége, állapota, akkor ennek igen sok jele lehet, kialakulhat többek között hasmenés és székrekedés, depresszió, gyakori megfázások, allergiás tünetek, anyagcsere zavarok, illetve hormonális problémák is. Amennyiben nem pótoljuk megfelelő mennyiségben és minőségben a probiotikumokat, akkor még tovább romolhat a helyzet, és felléphet például gyomor- és bélfekély, krónikus bélgyulladás, Candida-fertőzés, ízületi gyulladások, vérszegénység, illetve romolhatnak a májfunkciók is, de akár is kialakulhatnak.

Állítsa helyre és őrizze meg a bélflóra egyensúlyát kiemelkedően hatékonyan a GAL Flóra Rost-komplex + Progastro 825 por segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: