A C-vitamin immunerősítő hatása nagyon hatékony segítséget jelenthet az idegeskedéssel és feszültséggel teli napokban. A tartósan fennálló stressz immungyengítő hatású, a szervezetünk kevésbé tud védekezni a kórokozókkal, fertőzésekkel szemben, így gyakran még a legkisebb megfázás is ledönthet bennünket a lábunkról.

A C-vitamin emellett érerősítő hatású: segít fenntartani az erek rugalmasságát és ellenálló-képességét, így hozzájárulhat a szív- és érrendszer egészségének megőrzéséhez, a magas vérnyomás okozta kellemetlen tünetek leküzdéséhez is; csökkenti a trombózis és a stroke veszélyét. A C-vitaminnak a stresszhormonok szintézisében, illetve lebontásában is fontos szerepe van, így segíti a hormonrendszer „válaszreakcióinak" egyensúlyban tartását.

VitaKing Super C-1000 komplex vitamin tablettaA C-vitamin önmagában természetesen nem ellenszere a stressznek, de hozzájárulhat a stressz elleni küzdelemhez. Sőt, kutatások szerint azok, akiknek a szervezetében magasabb és kiegyensúlyozottabb volt a C-vitamin mennyisége, nemcsak könnyebben birkóztak meg a stressz biológiai és pszichológiai hatásaival, de gyorsabban meg is tudtak nyugodni, könnyebben zökkentek vissza a „normális", stresszmentes életbe.

A C-vitamin stresszes szervezetre gyakorolt hatásait nem csak közvetlenül érdemes vizsgálni. Minden olyan tevékenységhez, mely segíti a stressz elleni küzdelmet, a C-vitamin is nélkülözhetetlen.

A sportnál, mozgásnál a C-vitamin biztosítja a megfelelő energiaellátást és fokozza a teljesítményt, ha pedig a szintén stresszcsökkentő napfényt szeretnénk „igénybe venni", akkor a C-vitamin védi a szemünket a káros sugarak okozta károsodástól, a bőrünket pedig az idő előtti öregedéstől, ráncosodástól.

Forrás: Vitaking®

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: