A GAL Fenu-C+ kapszula a harmadik generációs FenuMAT™ és liposzómás technológiák ötvözete által jött létre, ami új perspektívát nyitott a C-vitamin szint növelésében, méghozzá csak és kizárólag természetes összetevők felhasználásával. A C-vitamint természetes liposzómákba csomagolják, majd azokat hidrogél-rendszerbe ágyazzák. Ennek köszönhetően már csupán 360 mg így feldolgozott C-vitamin egyszeri bevétele is úgy megnöveli a C-vitamin szintet, amennyire hagyományos C-vitamin semmilyen adagja sem képes.

Ezért a termék fogyasztása azok számára javasolt elsősorban, akik kifejezett célja a C-vitamin szint maximalizálása, szuprafiziológiás szint elérése, valamint akiknél a hagyományos C-vitamin emésztési gondot okoz, vagy csak problémásnak tartják annak napon belüli, egyenletes elosztását.

GAL Fenu-C+ kapszula – C-vitamin pótlása professzionális módon

Ennek a forradalmian új és egyedülálló terméknek a segítségével a szervezet C-vitamin szintje jóval könnyebben magasan tartható, mint más C-vitamin kiegészítők segítségével. Ráadásul a készítmény fogyasztásával olyan magas, ún. szuprafiziológiás vitaminszint is elérhető, ami más, hagyományos C-vitamin készítmények egyikével sem. Ennek köszönhetően képes lehet akár az intravénás C-vitamin helyettesítésére is, de akár alkalmazható annak kiegészítőjeként is.

A készítmény további előnye az is, hogy azok is bátran fogyaszthatják, akik attól félnek, hogy a nagy dózisú C-vitamin vesekövet okoz náluk.  Ez az aggály amúgy is alighanem alaptalan, a Fenu-C+ esetében pedig pláne az, mivel a Fenu-C+™ formájában körülbelül tized annyi C-vitamin bevitele is elég azonos C-vitamin vérszint nap folyamán való fenntartásához, így a veséken is jóval kisebb mennyiség halad keresztül. A hagyományos C-vitaminból pedig kimondottan azért kell olyan sok és olyan gyakran a megfelelő vérszint fenntartásához, mert a vesék gyors ütemben választják ki, vagyis nagyon jelentős mennyiség halad át a húgyutakon.

A Fenu-C+ egy ún. Hybrid-FenuMAT™ technológiával feldolgozott C-vitamin készítmény, melynek azért szerepel a nevében a „hybrid”, mivel az előállítása közben 2 olyan korszerű módszert alkalmaznak együtt, melyek javítják a hasznosulását. Először a C-vitamint 95%-os hatékonysággal a megfelelően alacsony méretű liposzómákba zárják, holott még a professzionálisan előállított liposzómás C-vitaminok esetében is csupán 30-60%-os hatékonyság a jellemző.

Ezeket a C-vitaminnal töltött liposzómákat aztán egy ún. FenuMAT™ technológiával is feldolgozzák, ami annyit tesz, hogy beillesztik egy görögszénamagból nyert speciális rostból képzett mátrixba. Ilyen módon egy liposzómákba burkolt C-vitamint tartalmazó hidrokolloid rendszer jön létre, amelyet ezek után fagyasztva szárítanak. E folyamathoz csak és kizárólag görögszénamag-rostot és napraforgó lecitint használnak fel. A Fenu-C+ több mint +600%-os hasznosulással bír a hagyományos C-vitaminhoz képest, míg a liposzómás C-vitaminok csak jellemzően +10-79%-ossal.

Az emberi szervezet annak vérszintjétől függően választja ki a C-vitamint. Ennek megfelelően amennyiben 60-70 µM/L érték felett van a C-vitamin (aszkorbát) vérszint, akkor körülbelül 30 perc a felezési ideje, azaz roppant gyorsan esik a szintje, hamar kiürül. Azonban, ha nem éri el a 60-70 µM/L vérszintet, akkor a felezési ideje már hetekben mérhető.

Az tehát egy dolog, hogy a bejuttatott mennyiség mekkora része jelenik meg a vérben, ám ettől teljesen független az, hogy mennyi időn keresztül van jelen. A Fenu-C+ és a különböző féle liposzómás C-vitamin készítmények a hagyományostól eltérő módon juttatják a C-vitamint a véráramba (és a sejtekbe), ezáltal megakadályozzák a gyors kiválasztását még magas vérszint esetén is.

Ezért amikor olyan megállapítások születnek, hogy valami hány százalékos hasznosulással bír és mennyivel szívódik fel hatékonyabban a másiknál, akkor azok csupán az adott kontextusban értelmezhetőek. Valójában úgy lehet összehasonlítani a különböző megoldásokat, hogy melyik milyen mértékben és milyen hosszú ideig tudja növelni a vérszintet. Ennél egyébként még jobb lenne a szöveti szintet vizsgálni, viszont ehhez már biopsziára vagy boncolásra lenne szükség, így ilyet csak állatokon végeznek. A FenuMAT™ technológia legnagyobb erőssége pedig éppen a szöveti szint emelése, ugyanis kifejezetten erre a célra fejlesztették ki.

E technológia használata által olyan hatás érhető el, ami nem csak az emésztőrendszert, a májat és velük együtt a közömbösítő enzimrendszert megkerülve juttatja a véráramba a hatóanyagokat, hanem egyenletesen és elnyújtva is, hogy szervezetünk minden egyes sejtje – beleértve az agysejteket is - a legtöbbet legyen képes felvenni belőlük és a sejtszervecskékhez is eljusson.

Melyek a C-vitamin legfontosabb hatásai?

A C-vitamin jelentősen hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez, a nátha, a megfázás megelőzéséhez, valamint kezeléséhez. Emellett fontos szerepet játszhat a csontok, a porcok és a bőr egészségének megőrzésében, illetve az idegrendszer, valamint a szív- és keringési rendszer egészséges működésében.

A C-vitamin az egyik legjobb immunerősítő tápanyag, aminek köszönhetően jelentősen hozzájárulhat a fertőző betegségek hatékonyabb megelőzéséhez. A C-vitamin igazoltan képes támogatni a nátha és a megfázás gyógyulásának felgyorsítását és a tünetek enyhítését. Ha ugyanis már az első tünetek jelentkezésekor magasabb adagban kezdik fogyasztani a C-vitamint, akkor akár 30%-kal is lerövidíthető a betegség időtartartama, ráadásul jelentősen enyhíthetőek a kellemetlen tünetek is. A C-vitamin igazoltan baktérium- és vírusellenes hatással is fel van vértezve, növeli a fehérvérsejtek termelését, melyek fő feladata az, hogy elpusztítsák a szervezetet megtámadó kórokozókat.

A C-vitamin roppant erős antioxidáns hatással is meg van áldva, ezáltal jelentősen képes gátolni a szervezetben zajló káros oxidatív folyamatokat, tehát semlegesíti a sejtkárostó szabadgyököket. Továbbá kulcsfontosságú szerepet tölt be a vas megfelelő felszívódásában, így részt vesz a vérképzésben, valamint jelentősen támogathatja a szív- és érrendszer egészségét. Emellett javítani tudja a szervezet stressztűrő képességét, támogatja a pajzsmirigy működését, ezáltal csökkenteni tudja a fáradtság érzését is.

A C-vitamin nélkülözhetetlen a kollagén képződéséhez, aminek köszönhetően szerepet játszhat a porcok, a csontok, az inak és az ínszalagok erősségében, valamint az érrendszer, a fogak és az íny egészségében. Emellett hozzájárulhat a bőr, a haj és a körmök egészségének fenntartásához is.

Tehát ha Ön sem éri be a hagyományos C-vitamin készítményekkel, akkor próbálja ki a C-vitamin szintjének maximalizálására kifejlesztett GAL Fenu-C+ kapszulát!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: