A természetgyógyászat alaptörvénye, hogy abban az esetben, ha egy problémára több hatóanyag is létezik, akkor ezeket összekombinálva jobb eredményt érünk el, mintha csak az egyiket alkalmaznánk bármilyen nagy mennyiségben.

Ha tudjuk, hogy a halolaj, a fokhagyma,a q-10 koenzim vagy az L-karnitin hatékony a szív- és érrendszeri bajok megelőzésében és kezelésében, akkor jobban tesszük, ha megfelelő arányban mindegyiket egyszerre.

A Vitaking Cardiolic kapszula ennek az alapelvnek köszönhetően lett kifejlesztve. Négy összetevője külön-külön is hatékonyan gátolja a kardiovaszkuláris betegségek kialakulását. A kardiovaszkuláris betegség olyan kórkép, amely érinti a szívet, és/vagy a szervezet teljes érrendszerét.

Vitaking Cardiolic

Fokhagyma

A fokhagyma legjelentősebb szerepe a vér- és érrendszerre gyakorolt hatásában rejlik. Stabilizálja a szapora szívműködést, oldja a szív koszorúereinek görcsét, ennek köszönhetően javul a szívizom vérellátása. Fokozza a szív teljesítőképességét, a szív koszorúereiben is megakadályozza a vérrögképződést. Az érelmeszesedés, vérkeringési problémák, magas vérnyomás megelőzésére és gyógyítására az egyik leghatásosabb szer a fokhagyma. Javítja az agy és a végtagok vérkeringését.

 

L-karnitin

Az L-karnitin segíti a szív vérellátása. Szívbetegeknél a koszorúerek vérellátását L-Karnitinnel lehetséges javítani. Szívrohamról, infarktusról vagy stroke-ról akkor beszélünk, ha a szívizom vérellátása csökken vagy teljesen leáll. Ilyenkor a szívizomsejtek károsodnak vagy elhalnak. Az infarktus észlelése után azonnal megkezdett L-Karnitin adagolás jelentősen csökkenti a szívizomelhalás mértékét.

Omega-3 zsírsavak

A halak zsírjában megtalálható két zsírsav, az EPA és a DHA kutatások szerint hozzájárul a szív épségéhez. Ahhoz, hogy ezt az állapotot biztosítsuk napi legalább fél gramm körüli mennyiséget kell fogyasztanunk belőlük. Azok az emberek, akiknek az étrendje tartalmaz halzsírt, statisztikailag kisebb arányban betegszenek meg, kisebb arányban híznak el és tovább élnek.

Ne essen abba a hibába, hogy a több jobb. Itt is igaz a népi bölcsesség, miszerint “se több, se kevesebb”. Egy tipikus felnőtt adag valahol 0,5-1 gramm között van.

 

Vitaking Cardiolic

 

Q-10 koenzim

Egyes szív- és érrendszeri betegségek súlyossága és a koenzim Q10 hiány között erős összefüggés mutatható ki. Magas vérnyomás csökkentésében és az infarktusból való felépülésben segítséget nyújthat a szívnek.

Antioxidánsként komoly mértékben képes a szöveteket ért oxidatív hatást mérsékelni, az érelmeszesedés kialakulásának lassításában is jelentős szerepet játszik.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: