Az ördögnyelv (konjac néven is ismerik) attól különleges növény, hogy rostjai képesek saját súlyuk 2-300-szorosát is megkötni, eltelítik a gyomrot, csökkentik az étvágyat, és magukban szívják az elfogyasztott zsírok, szénhidrátok és méreganyagok nagy részét. A fogyókúrázók mellett azok számára is ajánlott kúraszerű fogyasztása, akiknek nincs rendben az emésztése, elhúzódó hasmenéstől vagy székrekedéstől szenvednek.

Az ördögnyelv-kivonatot az Amorphophallus konjac növény gyökeréből  nyerik ki, a fogyni vágyók nagy kedvencévé vált az utóbbi időkben. Korábban elsősorban az emésztőrendszer megtisztítására és méregtelenítésre használták. Sűrítő, gélesítő szerként is gyakran alkalmazzák, sokféle készítmény összetevői között megtalálható az élelmiszeripartól kezdve a kozmetikai termékeken át. Kiváló méregtelenítő, salaktalanító gyógynövény, a vércukor- és inzulinszint ingadozását is megakadályozza, csökkenti a káros koleszterinszintet, javítja az emésztést.

Csökkenti az étvágyat, gyorsítja a fogyást: az ördögnyelv

Az ördögnyelv hatóanyaga

Legfőbb hatóanyaga a glükomannán, egy vízben oldódó poliszacharid, élelmi rost. Különlegessége, hogy saját tömegének több százszorosát képes vízből felvenni, folyadékkal érintkezve szinte azonnal feloldódik és gyorsan zselé állagúvá sűríti. Ez a tulajdonsága teszi kitűnő állományjavítóvá, sűrítővé, és a testsúlycsökkentő diéták eredményes kiegészítőjévé.

Hogyan segíti a fogyást az ördögnyelv?

Az ördögnyelv vízben feloldva olyan gélt képez, amely eltelíti a gyomrot, lassítja a tápanyagok felszívódását, miközben a vércukorszintet sem emeli meg. Ennek köszönhetően sokáig biztosíthatja a jóllakottság érzését, amivel visszaszorítható a túlevés, a túl sok kalória bevitele.

Az ördögnyelvet vízben kell feloldani, megvárni, amíg gél képződik belőle, majd közvetlenül étkezés előtt elfogyasztani, hogy kifejthesse hatását. Így jelentősen el fogja telíteni a gyomrot, kevesebb étel is elég lesz a jóllakottsághoz, ezzel pedig beindulhat a fogyás. Igen hatékony abban is, hogy a jóllakottság érzése sokáig fenn is maradjon. Már napi 3 gramm elfogyasztása eredményes a testsúly csökkentésében, illetve szinten tartásában.

Rostként elősegítheti a zsírégetést: megköti a zsírokat, és lassítja a szénhidrátok felszívódását. A rost által megkötött zsírok nem emésztődnek meg, hanem a rostokkal együtt távoznak a szervezetből, ezzel kalóriaértékük gyakorlatilag nullára csökken.

Az étvágycsökkentésen túl az ördögnyelv csökkenti a gyomor- és bélrendszerben a káros gombák, baktériumok, vírusok számát, intenzíven részt vesz a méregtelenítésben, ami szintén fontos szerepet játszik a testsúly csökkentésében. A salakanyagok jóval könnyebben haladnak át a vastagbélen, kímélve a bélfalakat. Azok számára is nagy segítség, akiknek gond van az emésztésükkel, és gyógyszer nélkül szeretnék elősegíteni a megfelelő emésztést.

Segíti a vércukorszint normalizálását, a diabéteszes szövődményeinek csökkentését

Az ördögnyelv-tartalmú készítmények, porok és étrend-kiegészítők fogyasztása képes stabilizálni a vércukorszintet és a vérzsír szintjét. Csökkenti az étkezés utáni glikémiás választ, így eredményesen fenntarthatja a normális vércukorszintet. Mivel vízben oldva olyan gélt képez, amely eltelíti a gyomrot, lassítja a tápanyagok felszívódását, ezért a glükóz is lassabban kerül a véráramba, annak feldolgozásához kevesebb inzulin szükséges. Az ördögnyelv javíthatja a hagyományos diabéteszes kezelések hatékonyságát, és képes lehet késleltetni a cukorbetegséggel kapcsolatos szövődmények kialakulását.

Csökkenti az étvágyat, gyorsítja a fogyást: az ördögnyelv

Az ördögnyelv adagolása

Napi 3 gramm glükomannán már meghozza a kívánt eredményeket. Akár liszt, akár táplálék-kiegészítő tabletta vagy kapszula formában fogyasztják, az ördögnyelvet bőséges, legalább 2 deci folyadékkal kell lenyelni, és a nap folyamán is oda kell figyelni a fokozott folyadékbevitelre.

A gyorsan duzzadó rostok fogyasztása a kúra kezdetekor, vagy az érzékenyebbeknél kisebb emésztési gondokat, enyhe hasmenést, puffadást okozhatnak. Érdemes kisebb adagokkal kezdeni, így elkerülhetők a mellékhatások.

Terhesség és szoptatás idején nem ajánlott a fogyasztása, valamint műtét előtt, illetve cukorbetegek számára a kezelőorvossal egyeztetve javasolt beállítani az adagolását. Befolyásolhatja bizonyos gyógyszerek hatását, ezért ideális, ha legalább négy óra eltelik az ördögnyelv és a gyógyszerbevétel között.

Kapcsolódó termékek: