Az Erba Vita LietoSON alkoholmentes Relax csepp gyógynövény kivonatai hatékonyan képesek oldani a feszültséget, csökkentik az idegességet és a szorongás mértékét, ezáltal hozzájárulnak a pihentető, nyugodt és mély alváshoz. A Relax csepp standardizált kivonatokat tartalmaz, amelyek szinergiában vannak egymással, aminek köszönhetően erősebb az összetevők közötti kölcsönhatás, mintha csupán összeadnánk azok élettani hatásait. A készítmény hatóanyagai elősegítik az idegrendszer szerkezeti működését és épségét, továbbá mérséklik a szorongást, az idegességet, amivel pozitívan befolyásolják az alvás mennyiségét és minőségét. A Relax csepp ráadásul nem tartalmaz alkoholt, s mivel finom narancsos íze van, ezért már 3 éves kortól adható gyermekeknek is, akiknek ajánlott ágybavizelés ellen is. Csepegtetős adagolójának köszönhetően pedig alkalmazása nagyon könnyű és gyors bárki számára.

Erba Vita LietoSON alkoholmentes Relax csepp – nyugodt nappalok és éjjelek

A stressz, az álmatlanság, a rossz alvás, az éjszakai forgolódás alvás nélkül egyrészt rendkívül kellemetlen, másrészt pedig roppant negatívan hat a hangulatunkra, közérzetünkre, illetve energiaszintünkre is. Ám ezen felül számos egészségügyi kockázatot is rejt magában mindez, mivel a szervezet nem képes megfelelően regenerálódni éjszaka, ami negatívan befolyásolhatja például a testsúlyt, a bőr állapotát, a hangulatot, illetve az immunrendszer működési hatékonyságát is rontja. Emiatt pedig nagymértékben csökkenthet a szervezet védekezőképessége, azaz sokkal könnyebben kaphatunk el különféle betegségeket, illetve nehezebben leszünk képesek kilábalni belőlük.

Az immunrendszer ugyanis jóval aktívabb éjjel, miközben alszunk, mint napközben, mivel az éjszakai időszakban termeli és bocsátja ki a gyulladások és fertőzések ellen fellépő citokin fehérjéket. Az immunrendszer sejtjei a citokinek segítségével kommunikálnak egymással, így képes egy immunsejt jelezni a többinek, hogy betolakodót észlelt, tehát a helyszínre tudja hívni a többi immunsejtet is, hogy közösen pusztítsák el a kórokozót.  Viszont ha az alvás mennyisége vagy minősége nem megfelelő, akkor ez gyengíti az immunrendszert, ami miatt csökkenhet a citokin fehérjék éjszakai képződése. Emiatt aztán jóval könnyebben kaphatunk el különféle betegségeket, fertőzéseket. Vizsgálatok szerint már egyetlen éjszakai alvásmegvonás is meg tudja változtatni a vérben található immunsejtek összetételét. Mindezek miatt is roppant lényeges, hogy segítsük szervezetünket a minél zavartalanabb, nyugodt alvás elérésében.

Az Erba Vita LietoSON alkoholmentes Relax csepp tartalmaz macskagyökér-, galagonya-, golgotavirág-, citromfű- és hárs kivonatot, flavonoidokat és B6-vitamint is, amelyek komplexen támogatják az idegrendszer kiegyensúlyozott működését és épségét, melyet a fokozott stresszhatások könnyen károsíthatnak. Továbbá ezeknek a gyógynövény kivonatoknak a kombinációja elősegíti a pszichomotoros nyugtalanság kiegyensúlyozását, enyhíti a nyugtalanságot, a szorongást, ezáltal pedig felveszi a harcot az álmatlansággal. Tehát a készítményben található gyógynövénykivonatok meg tudják szakítani ezt a spirális folyamatot, ami igen sokakat érint napjainkban. A Relax cseppben lévő természetes hatóanyagok roppant kíméletesen fejtik ki jótékony hatásaikat, ráadásul mivel a készítményben nincsen alkohol sem, ezért már 3 éves kortól fogyaszthatják gyermekek is. A készítmény narancsos ízét a kicsik is szeretik, akik számára adható ágybavizelés ellen is.

Golgotavirág

A golgotavirág ajánlott nyugtalanság, ideggyengeség, szorongásos állapotok és alvászavarok oldására. Kifejezett előnye, hogy olyannyira gyengéden és biztonságosan fejti ki hatásait, hogy gyermekeknek is nyugodtan adható, mivel nem okoz sem függőséget, sem pedig mellékhatásokat. A szorongásos állapotok és az állandó nyugtalanság oldásával szerepet tölthet be a szívroham megelőzésében is. A golgotavirág kedvező hatásait jelentősen képesek felerősíteni más hasonló gyógynövények, min a citromfű vagy a macskagyökér, mivel így együttesen kiemelkedő nyugtató és altató képességgel bírnak.

Citromfű

A citromfű az emésztőrendszer és az idegrendszer gyógynövénye. Legfontosabb hatóanyaga a rozmaringsav illóolaj, ami kitűnő görcsoldó, baktérium- és gombaölő, illetve emésztést támogató hatással bír. A rozmaringsav meg tudja nyugtatni az idegeket és a szívet, valamint képes fertőtleníteni az emésztőrendszert, továbbá gátolja a rothadási, erjedési, folyamatokat is a bélrendszerben. E hatások nem csupán az emésztés szempontjából kedvezőek, mivel az emésztőrendszer és a vegetatív idegrendszer szoros kapcsolatban van egymással. A citromfű nem csak az emésztőrendszerben képes kifejteni görcsoldó hatásait, hanem a teljes testben oldja a feszültséget, csökkenti a fejfáját is. Ez az oka annak is, hogy a citromfű felhasználható alvászavarok, szorongás és pánikbetegségek kiegészítő kezelésében.

A citromfű kiemelkedő idegerősítő és idegnyugtató hatásokkal rendelkezik, így amolyan természetes antidepresszáns szerként fogyasztható.  A citromfű képes kiegyensúlyozni az idegrendszer működését, nyugtat, oldja a feszültséget és a szorongást, illetve enyhíteni tudja a stressz fizikai és pszichés tüneteit. A citromfű a tapasztalatok szerint a legjobb eredményeket alvászavarok, visszatérő fejfájás, kezdődő depresszió és pánikbetegség esetén képes elérni. Klinikai kutatásokban pedig bebizonyították, hogy a citromfű kedvező hatást képes kifejteni pszichoszomatikus tünetek esetén.

Valeriana, macskagyökér

A macskagyökér az egyik leghatékonyabb feszültségoldó, szorongásgátló, nyugtató és altató gyógynövény. A valeriana egyszerre képes nyugtatni a központi és a vegetatív idegrendszert, ami miatt alkalmazni szokták a szorongásos problémák kezelésében is, ugyanis csökkenteni tudja a félelemérzetet, a stresszes tüneteket, az idegességet, továbbá képes megnyugtatni a túlterhelt szívet. A macskagyökér legfontosabb összetevője az izovaleriánsav, de emellett tartalmaz valerátot, alkaloidot és szeszkviterpéneket is. A valeriánában található hatóanyagok az agy idegsejtjeinek receptoraira fejtnek ki hatást, megnyugtatják az idegrendszert és az egész szervezetet. Ezáltal zavartalan lehet a pihenés, a nyugodt alvás pedig természetesen jöhet létre. A macskagyökér hozzájárul a pihentető, mély alváshoz, csökkentheti, de akár teljesen meg is szüntetheti a gyakori éjszakai felriadásokat, így kivételesen kedvező hatású lehet gyakori alvászavarok és kóros álmatlanság esetén.

A macskagyökér feszültségoldó és szorongásgátló képességei miatt leginkább alvásproblémák, alvászavarok fennállásakor szokták alkalmazni, de emellett hatékonyan használható fel idegi eredetű gyomorfájdalmak, bélproblémák, felszívódási zavarok, migrén, IBS, izomgörcsök, menstruációs fájdalmak esetén is. A macskagyökér bizonyos összetevőit gyakran alkalmazzák különféle gyógyszerkészítményekben is. A valeriana viszont azért is lehet sokkal jobb választás a szintetikus gyógyszereknél, nyugtatóknál és altatóknál, mivel nem okoz függőséget, biztonságosan fogyasztható, elhagyása esetén pedig nem vált ki elvonási tüneteket sem. Ráadásul a macskagyökér nem okoz tompaságot, kábultságot sem reggel, sem pedig napközben, sőt abszolút kedvező hatást fejt ki a szív- és érrendszerre, illetve a vérnyomásra is.

Galagonya

A galagonya kitűnő szívnyugtató, erősíti a szívizmokat, ezért rendszeres fogyasztásával beállítható a szívritmus, a vérnyomás, valamint hatékonyan erősíti az érfalakat. A galagonya a központi idegrendszer nagyszerű nyugtatója is egyben, ezáltal kivételesen jótékony hatású lehet a nagyon ideges betegeknél, akiknél csökkenti a szorongást, a túlzott érzelmeket és a magas vérnyomást is. A galagonya nyugtató képességének köszönhetően természetes altatóként alkalmazható alvászavarok, álmatlanság esetén.

Az Erba Vita LietoSON alkoholmentes Relax csepp tehát rendkívül hatékony és egyben kíméletes és biztonságos nyugtató, stresszoldó, altató hatású gyógynövényes készítmény, mely fogyasztása nagy segítséget nyújthat a túlzott stressz, a feszültség oldásához, valamint az álmatlanság és az alvászavarok leküzdéséhez.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: