Influenza, torokgyulladás, felfázás, ekcéma kezelése kasvirággal

A kasvirág természetes antibiotikumként működik, elpusztítja a káros baktériumokat, vírusokat, megállítja a paraziták és a gombák szaporodását. Mindezt mellékhatások és a bélflóra károsítása nélkül! Leggyakrabban fertőzéses megbetegedések, például nátha és influenza megelőzésére és kezelésére használják.

A kasvirág

A kasvirág több fajtáját dísznövényként is termesztik, de elsősorban rendkívüli immunerősítő és gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt vált népszerű és keresett gyógynövénnyé. Leggyakrabban a bíbor kasvirág (Echinacea purpurea) és a keskenylevelű kasvirág (Echinacea angustifolia) kivonatait használják, az egyik leghatékonyabb növényi antibiotikumot tartalmazzák!

Számos értékes vegyületet tartalmaz, például speciális szénhidrátokat, poliszacharidokat, kávésav-származékokat (cikóriasavat), illóolajat, alkamidokat és poliineket. Ezek a hatóanyagok nagyban segítik és serkentik az immunrendszer egészséges sejtjeinek működését, melyek eredményesen vehetik fel a harcot a külső behatásokkal és belső gyulladásokkal szemben.

Influenza, torokgyulladás, felfázás, ekcéma kezelése kasvirággal

Az antibiotikumok nagy előnye, hogy egyes fertőző betegségek esetén gyors, hatékony kezelést jelentenek, hátrányuk azonban, hogy sok súlyos mellékhatást okozhatnak, károsak a bélflórára és az immunrendszerre, valamint hogy könnyen kiválthatnak olyan ellenálló képességet a szervezetből, amely egy újabb szükséges antibiotikum kúra során már nem reagál a gyógyszerre.

Az antibiotikumok a leggyakrabban felírt gyógyszerek közé tartoznak, azonban nem mindig szükségszerűek. Ha elkerülhető a szedésük, érdemes kipróbálni a természetes antibiotikus szereket, mint amilyen a kasvirág is, mert kíméletesek a bélflórával, és nem váltanak ki a szervezetből a baktériumokkal szembeni ellenálló képességet.

Hogyan hat a kasvirág?

Jelentősen megnöveli a szervezet védekező képességét a fertőzésekkel és a gyulladásokkal szemben; a megerősödött immunrendszer pedig képes lesz elpusztítani a káros baktériumokat, vírusokat, gombákat, megállítani a kórokozók elszaporodását. Elsősorban megfázással, influenzával járó légúti megbetegedések, illetve húgyúti és nőgyógyászati fertőzések kiegészítő és megelőző kezelésére ajánlott a fogyasztása.

Már a betegség első tüneteinek megjelenésekor érdemes elkezdeni az Echinacea adagolását, mert rövid idő alatt megszüntetheti a kellemetlen tüneteket, javítja a közérzetet, és gyorsítja a betegség lefolyását. Belsőleg használva megfázás, középfül- és mandulagyulladás, légúti, szájüregi, húgyúti és nőgyógyászati fertőzések kiegészítő és megelőző kezelésre alkalmas, külsőleg pedig nehezen gyógyuló sebek, gyulladásos bőrbetegségek esetén alkalmazzák.

Természetes antibiotikum

Kiváló fertőzésgátló és gyulladáscsökkentő gyógynövény, védelmet nyújt az immunrendszer számára mind a betegségek megelőzésében, mind a betegségek leküzdésében. Segít megelőzni a két leggyakoribb vírusos fertőzést, a náthát és az influenzát. Az enyhe és középsúlyos megfázás, légúti és húgyúti fertőzések tüneteit számottevően csökkenti, lerövidíti a gyógyulási időt, vírus- és baktériumölő tulajdonságával megakadályozhatja a betegségek súlyosbodását, szövődmények kialakulását. Torok- és mandulagyulladásra gargarizáló szerként ajánlott a fertőzés megállítására, gyógyítására, a fájdalom enyhítésére.

Védi a fehérvérsejteket

A kasvirág hatóanyagai fokozzák a nagy falósejtek aktivitását, ezzel hozzájárulnak a sejtek elpusztításához, a nagyságának csökkentéséhez, illetve az áttétek képződésének meggátlásához. Sugárkezelés esetén a kasvirág megóvja a fehérvérsejteket a pusztulástól, és védelmet nyújt a legyengült szervezet számára a fertőzések ellen.

Ekcémára, bőrgyulladásra

Antiallergén hatású, különösen bőrbetegségeknél segíti a gyors gyógyulást, például az ekcémánál. Serkenti a sebgyógyulást, hámosít és fertőtlenít, ezért külsőleg ecseteléssel a nehezen gyógyuló sebek, égési sérülések, gyulladásos bőrbetegségek, tályogok, fekélyek kezelésére alkalmas.

Visszatérő fertőzések ellen

Immunerősítőként a gyakran kiújuló betegségek leküzdésére javasolt a kasvirág fogyasztása, mint amilyen például az afta, a herpesz, az övsömör, a húgyúti és nőgyógyászati fertőzések, a hörghurut, valamint az arcüreg-gyulladás. A szervezet védekező képességének felerősítésével megelőzhető a fertőzések visszatérése, az immunrendszer képes lesz leküzdeni a vírusok, baktériumok támadását, mielőtt gyulladást vagy egyéb károsodást okoznának.

Ízületi gyulladásra

A kasvirág az ízületi gyulladás leküzdésében is segít, fenntartja az optimális hialuronsav-szintet. A hialuronsav csökkenésével ugyanis a kötőszövetek vitamin- és tápanyagellátása nagymértékben lecsökken, fokozva az öregedésért felelős szabadgyökök képződését. Ez a folyamat a bőr ráncosodásához, megereszkedéséhez vezet, az ízületek pedig fájni kezdenek, az izomtömeg látványosan apad. A kasvirág segítségével a hialuronsav hidratálja a szerveket, biztosítja a szívbillentyűk számára a folyadékot, csökkenti a kialakult gyulladást, csillapítja a fájdalmat.

A kasvirág adagolása

Az Echinacea gyógykivonata cseppek, oldatok, tabletták vagy kapszulák formájában alkalmazható. Járványos időszakban vagy visszatérő fertőzések esetén megelőzés céljából 3x20 csepp oldatot vagy 1 gramm porított kasvirágot ajánlott naponta elfogyasztani. Ha a betegség tünetei már megjelentek, ezt a mennyiséget az első egy-két napon érdemes megduplázni. Ezzel megelőzhető a betegség kifejlődése, csökkennek a kellemetlen tünetek, és elkerülhető a szövődmények kialakulása.

A kasvirág fogyasztásakor előfordulhat a nyelven bizsergő érzés, ez azonban természetes tünete a gyógynövény fogyasztásának, nem utal allergiás reakcióra.

Kapcsolódó termékek: