A Natural Swiss Szimbiotikum csomag nem csak a szervezetünk számára létfontosságú probiotikumokat tartalmazza, hanem a probiotikumok életben maradásához nélkülözhetetlen prebiotikus rostokat is. A Swiss Probiotix Max® készítményben kapszulánként 12,5 milliárd hasznos baktérium és 15-féle probiotikus törzs található, amelyek szerepet játszhatnak a bélflóra egyensúlyának helyreállításában, az akut emésztési problémák megszüntetésében, illetve az emésztőrendszer és az immunrendszer egészséges működésében.

A Swiss Prebiotix ULTRA® készítményben 4 fajta prebiotikus törzs található. Prebiotikus tulajdonsága azt jelenti, hogy olyan frukto-oligoszacharidokat (FOS) tartalmaz, amiket csak a bélben található jótékony baktériumok (probiotikumok) tudnak tápanyagként felhasználni, s így gyorsan szaporodni. Ennek következtében a káros baktériumok és egyéb kórokozók aránya egyre csökkenhet. Ráadásul a késleltetett felszívódású kapszulák által a lehető legtöbb probiotikus baktérium képes eljutni a béltraktusba.

Mikor javasolt különösen probiotikumot fogyasztani?

 • Antibiotikum-kúra alatt és után a bélflóra egyensúlyának visszaállításához, fenntartásához
 • Utazások előtt a megváltozott környezeti körülmények és az utazás által kiváltott stressz miatt
 • Szigorú diéta, helytelen táplálkozás esetén
 • Emésztési problémák, például szorulás vagy hasmenés esetén
 • Gyulladásos bélbetegségek fennállásakor
 • A tej összetevőivel szembeni érzékenység csökkentéséhez
 • Hosszabb ideig fennálló, fokozott stresszhatások esetén
 • Visszatérő húgyúti, légúti fertőzések esetén
 • Atópiás dermatitisz esetén
 • A hüvely normál flórájának regenerálásához és fenntartásához
 • A szájüreg fertőzései, betegségei esetén
 • Felső légúti allergiás megbetegedések esetén

Natural Swiss Szimbiotikum csomag (Probiotikum+Prebiotikum) a teljes szervezet egészségéért

Az ember bélrendszere több mint 8 méter hosszú, és elképesztően fontos szerepet tölt be a normál immunitásban, mivel az immunrendszer nagyjából 80%-a a belekben helyezkedik el. Az egészséges bélflóra körülbelül 750 trillió baktériumból áll, amelyek között mindenképpen többségben kell lenniük a jótékony baktériumoknak, vagyis a probiotikumoknak. A hasznos és a káros baktériumok optimális aránya körülbelül 85-15%. Amennyiben felborul ez az egészséges arány, akkor ez rendkívül károsan befolyásolhatja a teljes szervezet egészségét és működését. Már csak amiatt is, mert a bélrendszeren át tud bejutni a vérbe és a sejtekbe a vitaminok és egyéb létfontosságú tápanyagok legnagyobb része.

Sajnos azonban a bélrendszerben élő hasznos baktériumok roppant érzékenyek és sérülékenyek, aminek következtében könnyen megtörténhet, hogy olyan mértékben lecsökken a mennyiségük a belekben, hogy többségbe kerülnek a káros baktériumok és egyéb kórokozók. A probiotikumok számára negatív hatású lehet a klóros ivóvíz, a stressz, a helytelen táplálkozás, a szennyezett környezet vagy bizonyos gyógyszerek is. Az antibiotikumok és a szteroidok rendkívül komolyan károsítják a hasznos baktériumflórát, mely így már nem lesz képes elpusztítani a kórokozókat, aminek következtében túlságosan elszaporodhatnak például az olyan gombák is, mint a Candida.

A hasznos és a káros baktériumok arányának felborulása a bélrendszerben számtalan enyhébb és súlyosabb probléma és betegség kialakulásához is hozzájárulhat a szervezetben. Ezek ráadásul egyáltalán nem csak emésztési gondok lehetnek, ugyanis a probiotikumok szerepet játszanak szinte minden egyes életfolyamatban, jelentősen hozzájárulnak például az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez is.

Emésztőrendszerünk a neurológiai rendszerünk második legnagyobb része, tulajdonképpen a második agyunk. A belekben található baktériumflóra kulcsfontosságú szerepet játszik az idegrendszer egészségének fenntartásában. Napjainkban már számos tudományos kutatás és vizsgálat támasztja alá, hogy sok pszichikai eredetű betegség kialakulásához is jelentősen hozzájárulhat a bélflóra bakteriális egyensúlyának felborulása. Éppen ezért lehet jótékony hatású a probiotikumok pótlása többek között depresszió, szorongás, diszlexia, autizmus, figyelemzavar vagy hiperaktivitás esetén is.

A gyomor és a belek állapotának romlására utalhat például a székrekedés, a hasmenés, az anyagcserezavarok, az allergiás panaszok, a hormonális problémák, a gyakori megfázások vagy a depressziós tünetek is. Ha nem regenerálódik a bélflóra, akkor kialakulhat krónikus bélgyulladás, gyomor- és bélfekély, vérszegénység, Candida-fertőzés, ízületi gyulladások, illetve romolhatnak a májfunkciók is.

A hasznos baktériumok hozzájárulnak a vitaminok, az ásványi anyagok és a nyomelemek lebontásához, ezért hiányuk esetén könnyen megváltozhatnak az emésztési mechanizmusok, így pedig jelentősen csökkenthet a tápanyagok felszívódási hatékonysága is. Ráadásul a belekben termelődnek a létfontosságú B- és K-vitaminok is, így a sérült bélflóra miatt könnyen felléphet e vitaminok hiánya, ami egyaránt károsíthatja a testi és a lelki egészséget is.

A probiotikumok jelentősen hozzájárulhatnak az immunrendszer működéséhez, illetve olyan ferment metabolitokat és antiallergén anyagokat termelnek, melyek védelmet nyújthatnak a bélrendszer számára, ezáltal fontos szerepet tölthetnek be a belek gyulladásos és elváltozásainak megelőzésében.

A probiotikumok rendszeresen, megfelelő mennyiségben pótolva nagymértékben képesek megerősíteni az immunrendszert, aminek köszönhetően sokkal sikeresebben védhetőek ki a fertőző betegségek, valamint felgyorsulhat a gyógyulás folyamata is. Továbbá jelentősen javíthatják az emésztés hatékonyságát is, ezáltal pedig csökkenhetnek vagy meg is szűnhetnek az olyan kellemetlen panaszok, mint a hasmenés, a szorulás, a gyomorkorgás, a puffadás, az émelygés, a fáradtság vagy a levertség.

A probiotikumok pótlásával fenntartható a bélflóra bakteriális egyensúlya antibiotikum-kúra közben és azt követően is, ami által elkerülhetőek lehetnek a káros baktériumok elszaporodása miatt létrejövő problémák és betegségek.

A probiotikumok fogyasztásával enyhíthetőek lehetnek az olyan komolyabb bélbetegségek tünetei is, mint az irritábilis bél szindróma (IBS), a gyomor- és bélhurut vagy a Crohn-betegség. Emellett megszüntethető lehet a rossz lehelet is, mivel gyakran ennek hátterében az elégtelen emésztés áll. A probiotikum-kúra kedvező hatást gyakorolhat az olyan bőrproblémák állapotára is, mint az akne vagy az ekcéma, valamint képes lehet megelőzni a gombás fertőzéseket, nőknél pedig a hüvely fertőzéseit.

Melyek a prebiotikumok pozitív hatásai?

 • Támogatják a probiotikumok termelődését és szaporodását
 • Gátolják a káros baktériumok megtapadását a bélfalon
 • Javítják a jótékony és a kártékony baktériumok arányát a bélrendszerben
 • Hozzájárulnak az ásványi anyagok és a nyomelemek maximális felszívódásához
 • Erősítik az immunrendszert a bélflóra egészségének támogatása által

Ahhoz, hogy a probiotikumok maximálisan ki tudják fejteni hatásaikat szükség van prebiotikumokra is. Ugyanis ezek szolgálnak táplálékul a hasznos baktériumok számára, ezáltal biztosítják a probiotikumok megfelelő szaporodását, illetve normális működését. Emellett szerepet játszanak a vitaminok és az ásványi anyagok megfelelő felszívódásában, a magas koleszterinszint csökkentésében, az emésztés javításában, valamint a méreganyagok megkötésében.

A prebiotikumok olyan természetes tápanyagok, rostok, amelyek változatlan formában, vagyis emésztetlenül haladnak át a vékony- és vastagbélen, és még a gyomorsav sem képes elpusztítani őket. A prebiotikumok hozzájárulnak a különféle ásványi anyagok, nyomelemek felszívódásához is, ezáltal hatékonyabban képes hasznosulni többek között a magnézium, a kalcium, a cink és a vas is.

Emellett növelik a B7- és B12-vitamin, illetve a K-vitamin mennyiségét, képesek optimalizálni a vércukorszintet, elősegíthetik a rákkeltő anyagok megkötését. A koleszterinszintre kifejtett kiegyenlítő hatásuknak köszönhetően, főként a rossz (LDL) koleszterin szintjének csökkentése által jelentősen hozzájárulhatnak a szív- és érrendszeri betegségek kockázatának csökkentéséhez.

Támogassa a bélrendszer, az immunrendszer és a teljes szervezet egészségét a Natural Swiss Szimbiotikum csomag segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: