A Celsus Q1 + Q10 Vital kapszula egy olyan hazai szakemberek által fejlesztett étrend-kiegészítő, ami a 2013-as év innovációs díjnyertes terméke. A készítmény a Q1 koenzim és a Q10 koenzim párosa, amely egyedi a világon. A Q1 és Q10 koenzim együttesen elősegíthetik a szív- és érrendszer egészséges működését, a fizikai erőnlét növelését.

A Celsus Q1 + Q10 Vital kapszula fogyasztása ajánlott

 • fiatal sportolóknak,
 • vizsgára készülőknek,
 • 30 év felettieknek,
 • stresszes életmód, fáradtság esetén,
 • szellemi és fizikai megterhelés esetén,
 • mitokondriális megbetegedésben szenvedőknek.

Melyek a Celsus Q1 + Q10 Vital kapszula főbb előnyei?

 • Kombinált összetétel: a készítmény tartalmazza a Q1 ajánlott napi dózisát (5mg), illetve a Q10 ajánlott napi dózisát is (60mg)
 • Napi 1 kapszula elegendő
 • A Q10 koenzim a Q1 koenzim segítségével képes bejutni a sejtekbe
 • Tisztán növényi kapszulából készült
 • 100% vegán termék

Celsus Q1 + Q10 Vital kapszula nem csak sportolóknak

A Q10 koenzim, vagyis az ubikinol egy vitaminszerű anyag, amelyet az emberi szervezet is képes előállítani. 30-35 éves korig megfelelő mennyiségben képződik a szervezetben, ám ezután jelentősen csökken a szintje a testben, így külső pótlására okvetlenül gondot kell fordítanunk.

A Q10 koenzim nélkülözhetetlen összetevője a mitokondriumnak (sejtek energiaközpontjai), és fő feladatát a szervezet energiatermelő (ATP előállító) folyamataiban látja el. A Q10 hozzájárulhat a kardiovaszkuláris betegségek (elsősorban a szívelégtelenség) megelőzéséhez, valamint már meglévő rendellenességek esetén javulás érhető el a használatával.

Egy kis betegpopuláción elvégzett vizsgálat a Q10 koenzim pótlást eredményesnek találta az életminőség javítás tekintetében a szívinfarktus kezelésére, amennyiben a kezelést 3 napon belül elkezdték.

A Q10 koenzim az eddigi megfigyelések szerint körülbelül 8-15 Hgmm-rel képes csökkenteni a vérnyomás értékét. Az eddig elvégzett klinikai megfigyelések azt igazolják, hogy a Q10 használata csökkenti az anginás panaszok előfordulását és növeli a terhelés szívhatásait.

A Q10 a szervezetben erős antioxidáns hatással bír, amely hatását elsősorban a mitokondriumban fejti ki. Ráadásul a szervezetben védelmet biztosíthat az LDL-koleszterin oxidációja ellen is. Az idősödő szervezet egyre nehezebben tud megfelelő mennyiségű Q10-et termelni, ezért a Q10 pótlása hozzájárulhat az öregedéssel járó panaszok és a degeneratív elváltozások kockázatának csökkentéséhez.

A Q10 koenzim csökkenteni tudja a regenerációs időt azáltal, hogy részt vesz az ATP termelésében. Segíthet krónikus fáradtság szindróma esetén is. Emellett immunerősítő hatással is rendelkezik, mivel az immunsejtek nagyon energiaigényesek, a Q10 koenzim pedig segíti az energiatermelésüket.

A Q10 koenzim biztosítja a szervezet energiával való ellátását. Amennyiben a szívizom nem kap elegendő mennyiségű Q10-et, akkor képtelen megfelelő módon ellátni létfontosságú feladatát. Ma már számtalan vizsgálat igazolja, hogy a Q10 koenzim hiánya szinte valamennyi vizsgált szívritmuszavaros, illetve szívelégtelenségben szenvedő beteg esetében egyértelműen kimutatható volt.

A Q10 koenzim gátolni tudja az érelmeszesedést és csökkentheti a magas vérnyomást. Itt fontos azt is megjegyezni, hogy sok olyan vérnyomáscsökkentő szer is lehet forgalomban, amelyek gátolják a Q10-nek a keletkezését a szervezetben. Éppen ezért különösen ajánlott a Q10 rendszeres fogyasztása azoknak a betegeknek, akik úgynevezett béta-blokkolókat (vérnyomáscsökkentőket) szednek.

A kor előrehaladtával egyre nagyobb szüksége van mindannyiunknak a Q10 koenzim kivételes hatására. Már csak azért is, mert a Q10 koenzim rendkívül erős antioxidáns hatással bír. E-vitaminnal együtt pedig még jóval hatékonyabban képes fellépni a sejtkárosító szabadgyökök ellen, ezáltal jelentősen lassíthatja az öregedési folyamatokat, valamint gátolhatja a káros sejtburjánzást, így a degeneratív betegségek kialakulását is.

Rendszeresen sportolóknak is kifejezetten ajánlott a Q10 fogyasztása, mivel a legutóbbi sportorvosi kutatások kimutatták, hogy a nagy állóképességet és erőkifejtést igénylő sportok nagymértékben gyengíthetik az immunrendszert. A Q10 koenzim acélosítja az izmokat, kedvezően hat az agyműködésre, és valósággal megfiatalítja a teljes szervezetet.

A Q1 koenzim, vagyis a NADH nélkülözhetetlen ahhoz, hogy a Q10 betölthesse antioxidáns, valamint energiatermelésben játszott szerepét. A Q1 egy olyan komplex vegyület, ami többek között B3-vitaminból épül fel. A Q1 koenzim kulcsfontosságú szereplője a sejtek energiatermelő folyamatainak és antioxidáns rendszerének. Meghatározó feladata van az elektronok szállításában a redoxpotenciál-transzfer során.

A Q1 koenzim szerepet játszhat a kardiovaszkuláris betegségek, főként a szívelégtelenség megelőzésében, valamint a már fennálló rendellenességek esetén is javulás érhető el a használatával. Az eddigi megfigyelések alapján kijelenthető az is, hogy mintegy 8-15 Hgmm-rel csökkentheti a vérnyomást.

A Q1 koenzim erős antioxidáns hatással is meg van áldva, amely hatását főként a mitokondriumban fejti ki. Emellett hozzájárulhat a regenerációs idő csökkentéséhez, ugyanis szerepet tölt be az ATP termelésében. Alkalmazása segíthet krónikus fáradtság szindróma esetén is. A Q1 valószínűleg képes védeni az idegeket, lassíthatja az Alzheimer-kór és a Parkinson-kór súlyosbodását.

Energizálja szervezetét, őrizze meg fiatalságát a Celsus Q1 + Q10 Vital kapszulával! Ha most rendel, akkor Ajándékba küldünk Önnek még 1 terméket!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: