A Vitaking Propolisz szirupban található a propolisz mellett echinacea kivonat, méhpempő, C-vitamin és cink, valamint méz is, aminek köszönhetően a szirup nagyon finom ízű. Ráadásul 100%-ban alkoholmentes, ezért biztonságosan fogyaszthatják gyermekek és felnőttek is. A propolisz az egyik leghatékonyabb természetes antibiotikum, kiváló fertőtlenítő, baktérium- és vírusölő, gyulladáscsökkentő, illetve roppant erős antioxidáns hatással is fel van vértezve.  A propolisz fogyasztásával elképesztő módon támogathatjuk az immunrendszer erősödését a különféle fertőzésekkel és betegségekkel szemben, valamint kifejezetten jótékony hatású lehet hörghurut, nátha vagy influenza esetén is.

Ez a gyógynövényes szirup komplex módon képes hozzájárulni az immunrendszer normál működéséhez. A benne lévő kasvirág, vagyis az echinacea jelentősen képes hozzájárulni a szervezet védekező rendszerének normál működéséhez. A cink és a C-vitamin szintén kulcsfontosságú szerepet tölt be abban, hogy az immunrendszer megfelelő hatékonysággal legyen képes működni.

A méhpempő természetes formában tartalmaz immunerősítő C- és D-vitamint, valamint sejtvédő E-vitamint is. Egyik legfontosabb hatóanyaga a 10-HDA sav, ami rendkívül hatékonyan képes támogatni a szervezet ellenálló képességét a fertőzésekkel, betegségekkel szemben. A méhpempő fogyasztásának hatására jelentősen javulhat a testünkben tevékenykedő fehérvérsejtek védekező munkájának hatékonysága, aminek köszönhetően sokkal eredményesebben képesek fellépni a baktériumok, a vírusok vagy akár a degeneratív elváltozások ellen is.

Számtalan kutatásban igazolták már, hogy a méhpempő fogyasztásának hatására testünk sejtjei jelentős mennyiségben termelik a szuperoxid-anion nevű csíraölő vegyületet, ami által sokkal hatékonyabban tudják elpusztítani a kórokozókat. Ráadásul a kutatók kimutattak a méhpempőben egy olyan immunstimuláló vegyületet is, amely fokozza a genetikai anyagok szintézisét.

A méhpempő kettős hatásmechanizmussal lép fel a kórokozók ellen, mivel közvetlenül is fertőtlenítő hatással rendelkezik, valamint jelentősen erősíti, támogatja az immunrendszert, ami ennek köszönhetően jóval hatékonyabban képes ellátni védekező feladatait.

Vitaking Propolisz szirup a védekezőképesség fokozásához

A propoliszt a méhek a fák rügyeiről és kérgeiről gyűjtik be, utána pedig összekeverik ezeket a gyantákat a nyálukkal és viasszal. Teszik ezt azért, hogy a propolisszal sterilizálják és védjék a kaptárat a betolakodóktól. Bizonyos kutatások megállapították, hogy a propolisz jóval sterilebb környezetet képes létrehozni a kaptárban, mint amilyen a kórházakban van. Ráadásul a propolisz hatóanyagaival szemben nem tud rezisztencia kialakulni, ugyanis a különféle kórokozók nem képesek hozzá alkalmazkodni. Egyébként manapság sok szakember gondolja úgy, hogy a propolisz sokkal hatékonyabb lehet, mint a szintetikus antibiotikumok. Éppen ezért is rendelkezik gyógyszer közeli besorolással már számtalan országban.

A propolisz több mint 300-féle anyagot tartalmaz, ezért hatásai is rendkívül komplexek. A propolisz azért lehet annyira széles spektrumú és erős természetes antibiotikum, mert a méhek több mint 20 fajta növényről gyűjtik be, melyek más-más antimikrobiális képességgel rendelkeznek, a propolisz pedig ilyen módon valamennyivel bír.

A propolisz lenyűgözően erős antibiotikus hatását elsősorban a benne található ferulsavnak és az illóolajoknak köszönheti. Emellett vírusellenes képességgel is fel van vértezve. A ferulsav antioxidáns hatást fejt ki, és természetes módon képes ellensúlyozni a Gram-negatív és a Gram-pozitív baktériumokat, így javítani tudja a propolisz fertőtlenítő hatását.

A propolisz legfőbb összetevői az antioxidáns flavonoidok, amelyek védelmet nyújtanak a növényeknek a káros környezeti hatásokkal szemben. A propolisz ugyanígy hat az emberi szervezetben is, mivel komoly védelmet biztosíthat a szabadgyökök sejtromboló hatásai ellen.

A propoliszban található polifenolok még tovább fokozzák az antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatékonyságot. Kiemelkedő antioxidáns tulajdonságuknak köszönhetően ugyancsak erős védelmet nyújthatnak a sejtek számára a szabadgyökök roncsoló tevékenységével szemben.

A propoliszban találhatóak még aminosavak, enzimek, élesztők, flavonszármazékok, balzsamok és fontos nyomelemek is, többek között vas, magnézium, réz, kalcium, arzén, alumínium, szilícium, vanádium, ón és molibdén is. A propoliszban lévő hatóanyagok több oldalról is támogatják az immunrendszert, mivel kórokozó-ellenes hatást fejtenek ki, illetve támogatják a szervezet öngyógyító mechanizmusait is.

A propolisz összetevői hozzájárulhatnak a baktériumok, vírusok által kiváltott légzőszervi panaszok enyhítéséhez, képesek gátolni a kórokozók további szaporodását, így különösen jótékony hatást fejthetnek ki nátha, influenza vagy hörghurut esetén is. A propolisz kitűnő biostimulátor, vagyis jelentősen fokozhatja a fizikai állóképességet és a szellemi teljesítményt is, valamint képes fellépni a krónikus fáradtság ellen.

A Vitaking propolisz szirup tartalmaz kasvirág, vagyis echinacea kivonatot is, ami az egyik leghatékonyabb természetes immunerősítő, mivel káprázatos módon képes fokozni az immunsejtek aktivitását. Ennek köszönhetően nem csupán egy-egy betegség ellen nyújthat védelmet, hanem komplex módon járulhat hozzá ahhoz, hogy a szervezet képes legyen megelőzni vagy leküzdeni számtalan fajta betegséget. Emellett ráadásul számos egyéb jótékony hatást is kifejthet a szervezetben.

Az echinacea képes javítani a természetes immunválaszt, ezáltal növelheti a szervezet saját védekezőképességét a vírusokkal, baktériumokkal, gombákkal és egyéb kórokozókkal szemben. Számtalan kutatás igazolja, hogy az echinacea azokat az immunsejteket stimulálja, amelyek fő dolga a szervezetbe behatoló kórokozók semlegesítése és elpusztítása.

Az echinacea antibiotikus hatását elsősorban a benne található echinakozid nevű anyagnak köszönheti, ami által fel tud lépni a Streptococcus és a Staphylococcus aureus baktériumok ellen is. A kasvirág egyébként roppant erős gyulladáscsökkentő hatással is meg van áldva, mivel kimutatások szerint 0,04 ml friss növényi kivonat éppen olyan hatékony gyulladásgátló, mint 1 mg kortizon.

Az echinacea jelentősen képes csökkenteni a kockázatát a megfázásos, náthás, influenzás betegségek kialakulásának. Továbbá felhasználható a megfázásos betegségek, a krónikus felső légúti és húgyúti megbetegedések kiegészítő kezeléseként, mivel hozzájárulhat a könnyebb és gyorsabb gyógyuláshoz is. Az echinacea kitűnő immunerősítő és gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően kifejezetten ajánlott vírusos, járványos időszakban.

A kasvirág meg tudja emelni a test belső hőmérsékletét, valamint fokozhatja a fehérvérsejtek és a lépsejtek mennyiségét a szervezetben, amik antivirális hatást fejtenek ki. Emellett aktivizálni tudja azokat a makrofágokat, amelyek legfontosabb feladata, hogy elpusztítsák a sejteket megtámadó betolakodókat.

Az echinacea szerepet játszhat az interferon nevű hormon termelésében, ami mozgósítja az immunsejteket a különféle fertőzések észlelésekor, illetve nagymértékben fokozhatja a T-limfociták tevékenységét, amelyek kulcsfontosságú szerepet töltenek be a sejtek immunválaszának kialakulásában.

A bíbor kasvirág fokozni tudja a fagocitózist, tehát a sejtfalást, vagyis képes javítani a sejtek kórokozókat megemésztő képességét. Emellett növelni tudja a properdin nevű anyag szintjét is a szervezetben, ami természetes módon képes fokozni a sejtek ellenálló képességét. Továbbá sikeresen tudja gátolni a hialuronidáz enzim tevékenységét, aminek köszönhetően jelentősen megnehezíti a kórokozók számára a sejtekbe és szövetekbe való behatolást.

Az echinacea fogyasztása ajánlott megelőzési célból folyamatosan, de akkor is, ha már a betegség első tüneteit észleljük magunkon, mivel akár rövid időn belül képes enyhíteni, megszüntetni a kellemetlen panaszokat, javíthatja a közérzetet, felgyorsíthatja a betegség lefolyásának idejét.

Fokozza az egész család ellenálló képességét a kivételesen komplex összetételű, 100%-ban alkoholmentes Vitaking Propolisz sziruppal!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: