A GAL K2 + D3-vitamin cseppek nagy adagban tartalmazza a szervezet számára legjobb hasznosulású, természetes D3-vitamint, valamint K1- és K2-vitamint, méghozzá felszívódást segítő pálma- és kókuszolajból nyert organikus olajban oldva. A termék teljes mértékben semleges ízű, aminek köszönhetően ételekbe is könnyen belecsepegtethető, illetve gyermekek számára is könnyen adható. A K2 + D3-vitamin cseppek nélkülözhetetlenek az immunrendszer és az idegrendszer megfelelő működéséhez, valamint a csontok megerősítéséhez.

A K2- és D3-vitamin legfontosabb hatásai:

 • A csontok és a fogak erősítése
 • Immunerősítés, fertőzésellenes hatás
 • Autoimmun betegségek elleni fellépés
 • Szív- és érrendszer egészségének védelme
 • Idegrendszer és az agy működésének támogatása
 • Depresszió ellenes hatás
 • Termékenység fokozása, női problémák enyhítése
 • Cukorbetegség ellenes hatás
 • Daganatellenes hatás

Ezért kell együtt pótolni a K2- és D3-vitamint

A D3-vitamin pótlása mellett roppant lényeges, hogy vigyünk be megfelelő mennyiségű K2-vitamint is. A K2-vitamin legfontosabb feladata az emberi szervezetben, hogy aktiválni tudja azokat a fehérjéket, amelyek biztosítják a kalcium megfelelő helyre történő beépülését. Tehát kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy a kalcium a csontokba és a fogakba épüljön be, és ne olyan területekre, ahol akár igen súlyos problémákat, betegségeket is okozhat, mint például a lágyszövetekbe, az erekbe vagy a vesékbe.

Ha a kalciumot K2-vitamin nélkül pótoljuk, akkor bizony könnyen lehet, hogy ezzel jelentősen károsítjuk egészségünket. A D3-vitamin és a K2-vitamin együtt gondoskodnak róla, hogy az elfogyasztott kalcium maximális felszívódással a megfelelő helyen hasznosuljon a testben. A K2-vitamin jelentősen hozzájárulhat a csontritkulás, a gyakori csonttörések és a fogszuvasodás megelőzéséhez is. S mivel hatékonyan tudja gátolni az erek elzáródását, így felléphet az érelmeszesedés ellen is.

Melyek a D3- és a K2-vitamin legfontosabb hatásai?

 • A csontok és a fogak erősítése, az izmok erejének növelése.
 • A krónikus hát- és derékfájás, valamint a kisugárzó csontfájdalmak enyhítése.
 • Az immunrendszer erősítése, a védekezőképesség fokozása, a fertőző betegségek hatékonyabb megelőzése.
 • Erős gyulladáscsökkentő hatás, autoimmun betegségek elleni fellépés.
 • Az agy és az idegrendszer működésének támogatása.
 • A depressziós, szorongásos tünetek csökkentése.
 • A fáradékonyság, a kimerültség csökkentése.
 • A hormonális egyensúly támogatása, a női problémák enyhítése, a termékenység növelése.
 • A szív- és érrendszer egészségének védelme.
 • Cukorbetegség elleni hatás.
 • A bőr egészségének és szépségének támogatása, bőrbetegségek elleni fellépés.

A létfontosságú D-vitamin

A D-vitamin igazából egy hormon, vagyis a szteroid hormonok csoportjába sorolható aktív vitamin és hormon, ami szerepet játszik az aktív D-hormon képződésében. A D-vitamin hormonszerű hatást fejt ki a szervezet szinte valamennyi szövetében, például befolyásolja a pajzsmirigy, a petefészkek és a hasnyálmirigy működését is.

A közelmúltban elvégzett kutatások megállapították, hogy az emberek körülbelül 90%-a D-vitamin hiánnyal küzd, ami igen komoly probléma, mivel a D-vitamin hiánya rengetegféleképpen rombolhatja az általános egészségi állapotot. Érdekes tény lehet az is, hogy a civilizációs betegségek túlnyomó része csupán azáltal is megelőzhető volna, ha a D-vitamin szintje normalizálódna a szervezetben.

Manapság számtalan kutatási eredmény hívja fel a figyelmet arra, hogy a D-vitamin hiányos állapot az egyik legfontosabb kockázati tényezője a leggyakrabban kialakuló betegségeknek. Az emberi szervezetben lévő mintegy 30 ezer gén közül a D-vitamin körülbelül 3000 működésére van komoly hatással, illetve a D-vitamin receptorát kimutatták szinte az összes szervrendszerben. S ha mindez nem lenne még elég, akkor további nyomós érv lehet a D-vitamin mellett, hogy körülbelül 2500 laboratóriumi kísérlet és több mint 200 epidemiológiai tanulmány bizonyítja, hogy szoros kapcsolat áll fenn az alacsony D3-vitamin szint és a között.

Kutatások eredményei alapján kijelenthető, hogy amennyiben normalizálódik a D-vitamin szintje a szervezetben, akkor akár évekkel is meghosszabbítható az élettartam. A D-vitamin hatással van az egész szervezet működésére, valamint kiemelkedő szerepet játszik a gyulladások csökkentésében, illetve a degeneratív és krónikus betegségek megelőzésében.

Mindezek fényében tehát egyáltalán nem véletlen, hogy a tudományos szakemberek és orvosok közül egyre többen vannak azon az állásponton, hogy az egyik legfontosabb dolog, amit tehetünk egészségünk megőrzése, illetve visszaszerzése érdekében, hogy normalizáljuk a D3-vitamin szintjét a szervezetben.

A D-vitamin abszolút nélkülözhetetlen az immunrendszer normál működéséhez, a csontok és a fogak normál állapotának fenntartásához és a normál izomfunkcióhoz, valamint a sejtosztódási folyamatokhoz. A D-vitamin képes egyensúlyban tartani a kalciumháztartást a szervezetben, ugyanis D-vitamin hiányában a kalcium nem tud beépülni a csontokba, tehát kulcsfontosságú szerepet tölt be a csontok és a fogak egészségének megőrzésében.

A D-vitamin biztosítja a megfelelő vérkalcium-szintet, vagyis a csontképzéshez szükséges kalcium megfelelő mennyiségét. Amennyiben D-vitamin hiányos a szervezet, akkor gyermekeknél fejlődési rendellenességek, angolkór alakulhat ki, felnőtteknél pedig könnyen törő csontok, illetve csontritkulás kialakulása lehet a következmény.

A D-vitamin elengedhetetlen szerepet tölt be az immunrendszer normál működésében, mivel képes aktiválni a veleszületett és szerzett immunitásban a sejtek funkcióját, ezáltal csökkenteni tudja az oxidatív stressz káros hatásait, valamint jelentősen képes visszaszorítani a gyulladásos folyamatokat is.

A D-vitamin egyedülálló módon tudja fokozni a szervezet ellenálló képességét, így jóval hatékonyabban előzhetőek meg, illetve küzdhetőek le a különféle fertőző betegségek. Az immunrendszer azonban korántsem csak a fertőző betegségek ellen biztosíthat védelmet, hanem a súlyosabb, degeneratív betegségek kialakulása ellen is, ezáltal a D-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszhat az olyan komolyabb betegségek megelőzésében is, mint a cukorbetegség vagy a szívbetegségek.

Pótolja együtt a D3-vitamint és a K2-vitamint kiemelten hatékonyan a GAL K2 + D3-vitamin cseppekkel!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: