A JutaVit Multi Gumivitamin egy rendkívül finom, eper ízű, puha gumivitamin, mely fogyasztása főként gyermekeknek ajánlott, de felnőttek is fogyaszthatják. Ez a finom gumivitamin jelentősen támogathatja a napi vitamin- és ásványianyag-szükséglet fedezését, az immunrendszer megerősítését, a hiánybetegségek megelőzését, illetve a szervezet védekezőképességének növelését. A gumivitaminban nincsenek mesterséges színezékek és aromák, valamint édesítőszerekkel készült.

JutaVit Multivitamin cukormentes eper ízű gumivitamin

A multivitamin készítmények rendszeres fogyasztásával jelentősen hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a szervezet megkapja valamennyi fontos vitamint és ásványi anyagot, aminek köszönhetően jóval kiegyensúlyozottabb lehet a szervezet működése, valamint jelentős mértékben megerősödhet az immunitás, így fokozódhat a betegségekkel szembeni ellenálló képessége. A vitaminok kulcsfontosságú szerepet töltenek be az egészség megőrzésében, ám roppant lényeges odafigyelni a szervezetbe bevitt vitaminok egymáshoz viszonyított arányára.

A gyerek multivitaminok összeállításánál abszolút figyelembe veszik ezt a fontos szempontot, így ideális arányban tartalmazzák a különféle vitaminokat, ásványi anyagokat és nyomelemeket. Azt is érdemes tudni, hogy a hatóanyagok komplex bevitele elősegíti a különböző vitaminok és ásványi anyagok jobb felszívódását, amelyek egymással kölcsönhatásba lépve hatékonyabban képesek hasznosulni a szervezetben. Tehát a multivitaminok szedésével komplex módon és teljesen biztonságosan biztosíthatjuk a nélkülözhetetlen tápanyagok pótlását.

A JutaVit Multivitamin cukormentes eper ízű gumivitamin a benne található összetevők segítségével komplexen járul hozzá az immunrendszer erősítéséhez, a védekezőképesség fokozásához. Az A-, C-, D- és E-vitamin, illetve a cink jelentősen támogatják az immunrendszer egészséges működését, ezáltal az ellenálló képesség növelését.

A C-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik az immunrendszer megfelelő működésében, jelentősen fokozhatja a szervezet védekezőképességét, illetve a fehérvérsejtek mennyiségét, valamint igazoltan baktérium- és vírusellenes hatással is rendelkezik. Éppen ezért fontos szerepet tölthet be a náthás, fertőzéses betegségek megelőzésében, illetve kezelésében.

A D-vitamin szintén elengedhetetlen az immunrendszer normál működéséhez, ugyanis aktiválni tudja a szerzett és a veleszületett immunitásban a sejtek funkcióját, ezáltal jelentősen hozzájárulhat az oxidatív stressz negatív hatásainak csökkentéséhez. Emellett elképesztően hatékony gyulladáscsökkentő hatással is meg van áldva. A D-vitamin egyedülálló módon képes fokozni a szervezet védekezőképességét, ami által sokkal sikeresebben előzhetjük meg vagy küzdhetjük le a különféle fertőzéses betegségeket.

S mivel az immunrendszer korántsem csupán a fertőző betegségek ellen biztosít védelmet, hanem a komolyabb, degeneratív betegségek ellen is, ezért a D-vitamin jelentősen hozzájárulhat az olyan súlyosabb betegségek megelőzéséhez is, mint a szívbetegségek vagy a cukorbetegség.

Továbbá a D-vitamin kulcsfontosságú szerepet tölt be a csontok és a fogak egészségének fenntartásában is, mivel képes egyensúlyban tartani a kalciumháztartást a szervezetben. D-vitamin hiány esetén ugyanis a kalcium nem tud beépülni a csontokba, így elengedhetetlen a csontok és a fogak egészségének megőrzéséhez. A D-vitamin képes biztosítani a normál vérkalcium-szintet, vagyis a csontképzéshez szükséges kalcium megfelelő mennyiségét. A D-vitamin hiánya miatt gyerekeknél fejlődési rendellenességek léphetnek fel, míg felnőtteknél könnyen törő csontok és csontritkulás alakulhat ki.

A D-vitamin hiányos állapota roppant negatívan befolyásolja az idegrendszer működését is, ugyanis a D-vitamin szerepet tölt be az adrenalin és a noradrenalin szint szabályozásában, valamint a dopamin termelésében az agyban, de gátolja a szerotonin kiürülését is. Ezért alacsony D-vitamin szint esetén könnyebben alakulhatnak ki szorongásos, depressziós tünetek is.

A C- és az E-vitamin erős antioxidáns hatással is fel van vértezve, aminek köszönhetően jelentős védelmet nyújthatnak a sejtek számára az oxidatív stressz káros hatásaival szemben. Az A-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik a bőr rugalmasságának és épségének megőrzésében, a normális növekedésben, valamint a csontok és a fogak egészségének fenntartásában. Az A-vitamin jelentősen támogatja a szemek egészségét, mivel például szükség van rá a szem megfelelő fényérzékenységének szabályzásához, illetve a szürkületben történő éleslátáshoz.

Az A-vitamin elsősorban a szem, a bőr és a nyálkahártyák egészségéhez járul hozzá, de emellett számos egyéb fontos feladatot lát el a szervezetben. Zsírban oldódó vitaminként képes áthatolni a sejtfalon, így DNS-szinten hat a szervezetre. Az A-vitamin többek között elengedhetetlen az immunrendszer erősítéséhez, a csontok normális növekedéséhez, valamint erős antioxidáns hatása miatt szerepet tölthet be a megelőzésében is. Továbbá gyulladásgátló hatással is bír, illetve csökkenteni tudja a koleszterinszintet is.

A JutaVit Multi gumivitaminban található B-vitaminok részt vesznek az idegrendszer és az emésztőrendszer normál működésében, az energiatermelésben, valamint a bőr, a haj, a máj és a szemek egészségének fenntartásában. A B6-vitamin rendszeres pótlásával hatékonyan csökkenthető a stressz és a fáradtság, támogatható a szív egészséges működése, illetve a vérnyomás szabályzása. A B6-vitamin elősegíti a magnézium sejtekbe való bejutását a szervezetben. Továbbá nélkülözhetetlen az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez.

A B6-vitamin naponta több mint 100-féle funkciót tölt be a szervezet normális működése érdekében. Főként koenzimként működik, szerepet játszik az immunrendszer és az idegrendszer normál működésében, az ellenanyagok és a vörösvértestek termelődésében, zsírok és az aminosavak megfelelő felszívódásában, illetve a fáradtság csökkentésében. Továbbá szükséges a normál pszichológiai funkció fenntartásához, valamint a hormonális aktivitás szabályzásához.

A B12-vitamin hozzájárulhat az agy és az idegrendszer normál működéséhez, a szellemi teljesítőképesség fokozásához, a koncentráció és a memória javításához. Emellett hatással van az anyagcserére, illetve csökkentheti a fáradtságot is. A B12 fogyasztása kifejezetten javasolt stresszes életmódot élőknek, idősebb korúaknak, vérszegénység, pszichés kimerültség, illetve fáradtság esetén, valamint vegán és vegetáriánus étrendet követőknek.

A B12-vitamin hatást gyakorol a szervezet fehérje szintézisére, hozzájárul az aminosavak fehérjékbe való beépüléséhez, valamint fokozza ezek hasznosítását, ezáltal hatást fejt ki a teljes szervezetre. Továbbá nélkülözhetetlen az idegrendszer, az immunrendszer, valamint a vörösvérsejtek normál működéséhez, az anyagcsere-folyamatokhoz, illetve a normál koleszterinszint és a normál pszichés funkció fenntartásához. A B12-vitaminnak az egész szervezetre kiterjedő erősítő, roboráló hatása van.

A folsav vízben oldódó vitamin, ezért hamar kiürül a szervezetből, ráadásul egyszerre csak csekély mennyiséget tudunk tárolni belőle, ezért fontos naponta pótolni. A folsav szükséges minden olyan életműködésnél, amiben sejtosztódás megy végbe. Ha nincs elegendő folsav a szervezetben, akkor csökkenhet a vörösvérsejtek mennyisége a testünkben, ami okozhat vérszegénységet is. A vérszegénység tünetei között lehet a fáradékonyság, a feledékenység, az energiahiány, de kialakulhat hangulatingadozás is.

A folsav hiánya miatt jelentősen csökkenhet az immunrendszer működésének hatékonysága is, aminek következtében gyakrabban alakulhatnak ki fertőző betegségek, illetve nehezebb és hosszabb lehet a gyógyulási folyamat is. A folsav hiánya okozhat pszichés problémákat, rossz hangulatot is, mivel csökkenhet a szerotonin mennyisége az agyban. A szerotonin egy olyan ingerületátvivő anyag, amit boldogsághormonként is szoktak emlegetni. Ha csökken a szerotonin mennyisége az agyban akkor a rossz hangulat mellett kialakulhat akár ingerlékenység, szorongás, depresszió, apátia, tébolyodottság, pszichózis és más pszichés zavarok is.

A cink nélkülözhetetlen az immunrendszer normál működéséhez, mivel hiánya esetén számottevően romolhat a szervezet védekezőképessége. A cinkhiány okozhat fokozott fáradékonyságot is. A cink szabályozni tudja az anyagcsere folyamatait, valamint nélkülözhetetlen a normál vércukorszint megőrzéséhez. A cink kulcsfontosságú szerepet tölt be az inzulin térszerkezetének kialakításában, a normál növekedésben és sebgyógyulásban is.

A jód hozzájárul a normál szellemi működés fenntartásához, illetve a normál energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz. Továbbá támogatja a pajzsmirigyhormonok normál termelését és a pajzsmirigy normál működését, a bőr normál állapotának fenntartását, valamint az idegrendszer megfelelő működését.

Töltse fel gyermeke szervezetét fontos vitaminokkal és ásványi anyagokkal a JutaVit Multivitamin cukormentes eper ízű gumivitamin segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: