A Dr. Herz több mint 15 éve foglalkozik különféle vitaminok és étrend-kiegészítők gyártásával és forgalmazásával. A Dr. Herz termékcsaládot a minőség és a megbízhatóság jellemzi, és napjainkban Németország egyik vezető étrend-kiegészítő gyártójának számít. A cég egyaránt elnyerte már a Superbrands és a Magyar Brands díjakat is. A márka termékkínálatában találhatóak hidegen sajtolt magolajok, gyógynövény krémek, 100% természetes illóolajok, alkoholos gyógynövény kivonatok, belsőleges oldatos cseppek is. A Dr. Herz Vital készítményekkel egészségesnek, fittnek érezheti magát mind testileg, mind pedig szellemileg.

Dr. Herz D3-vitamin Forte 4000NE + Szerves Cink kapszula

A készítményben koncentráltan kapszulánként 4000NE bioaktív D-vitamin található, és emellett tartalmaz még kitűnően hasznosuló, szerves cinket is. A D-vitamin ismét a kutatások középpontjába került az utóbbi években, és megállapították, hogy az emberek nagyjából 90%-a D-vitamin hiánnyal küzd. Ez pedig nagyon komoly probléma, mivel a D-vitamin alacsony szintje számtalan módon ronthatja az általános egészségi állapotot, és a civilizációs betegségek túlnyomó többsége csupán azáltal megelőzhető lehetne, ha normalizálódna a D-vitamin szintje a szervezetben. A D-vitamin hormonszerű hatást fejt ki a szervezet szinte valamennyi szövetében, többek között befolyásolja a hasnyálmirigy, a pajzsmirigy és a petefészek működését is.

A D-vitamin hiánya olyan folyamatokat indíthat be a szervezetben, amelyek hozzájárulnak az immunrendszer gyengüléséhez, s ezzel a különféle betegségek kialakulásához is. A D-vitamin tehát kitűnő immunerősítő hatással rendelkezik, ezért orvosok is ajánlani szokták a pótlását nátha, megfázás, súlyos légúti és más fertőzések esetén. A D-vitamin aktiválni tudja a szerzett és a veleszületett immunitásban a sejtek funkcióját, így csökkenteni képes az oxidatív stressz káros hatásait, illetve hozzájárul a gyulladásos folyamatok visszaszorításához, ezáltal jelentősen csökkentheti a fertőzések súlyosabb szövődményeit is. A D-vitamin roppant sikeresen növeli a szervezet védekezőképességét, így pedig sokkal hatékonyabban előzhetjük meg, vagy küzdhetjük le a fertőző betegségeket.

Melyek lehetnek a D-vitamin legfőbb hatásai?

 • Jelentősen javíthatja az immunválaszokat, képes csökkenteni vírusos és más fertőzéses betegségek kialakulásának kockázatát.
 • Erős gyulladásgátló hatással rendelkezik, képes enyhíteni az autoimmun betegségek tüneteit, hozzájárulhat az immunrendszeri rendellenességek megelőzéséhez.
 • Támogatja az idegrendszer kiegyensúlyozott működését.
 • Enyhíteni képes a depressziós és szorongásos tüneteket, javíthatja a hangulatot, a közérzetet.
 • Hozzájárulhat a fáradtság, a kimerültség csökkentéséhez, megelőzheti, enyhítheti a tavaszi fáradtságot.
 • Képes javítani a tüdő működését.
 • Kedvezően befolyásolja az izmok erejét.
 • Elhízás esetén képes csökkenteni a testsúlyt, kalciummal együtt fogyasztva pedig az étvágyat is.
 • Hozzájárulhat a krónikus hát- és derékfájás, illetve a kisugárzó csontfájdalmak enyhítéséhez.
 • Támogatja a hormonális egyensúlyt a szervezetben.
 • Hozzájárulhat a bőr egészségéhez, képes fellépni az olyan bőrbetegségek ellen, mint a pikkelysömör vagy az ekcéma.
 • Elősegítheti a magas vérnyomás és a szívbetegségek kockázatának csökkentését.

Dr. Herz Reishi + C-vitamin + Szerves Cink kapszula

A készítmény olyan értékes hatóanyagokat tartalmaz, amelyek erősíteni képesek az immunrendszert, illetve fokozni a bélflórában található hasznos baktériumok szaporodását. A kapszula standardizált kivonatot tartalmaz, ami garantálja a legmagasabb hatóanyag tartalmat, a hozzáadott C-vitamin és szerves cink pedig hozzájárul az immunrendszer erősítéséhez, a normál kollagénképződéshez, valamint a porcok normál állapotának fenntartásához. A reishi, vagyis a ganoderma gyógygomba jelentősen hozzájárulhat az immunrendszer erősítéséhez, a fáradtság és a depresszió leküzdéséhez, képes szabályozni a vércukorszintet, antioxidáns védelmet biztosít, illetve támogathatja a szív egészségét.

A gyógygombák közül a ganoderma a legtöbb területen alkalmazott, legsokoldalúbb gombafajta. A pecsétviaszgombaként is ismert gombát már hosszú idő óta felhasználja az emberiség a védekezőképesség fokozásához, az energiaszint növeléséhez, valamint a hasnyálmirigy, a máj, a belek, a gyomor és a légzőszervek megbetegedései esetén. A reishi hatalmas előnye, hogy még hosszabb távon való alkalmazása esetén sem okoz mellékhatásokat, ezért teljesen biztonságosan fogyasztható. A reishi legfőbb hatása, hogy kiemelkedően erősíti az immunrendszert, ugyanis ezáltal közvetlenül képes az egész szervezet egészségét pozitívan befolyásolni.

A reishi egyedülálló tulajdonsága, hogy nem csak egy-egy betegség esetén képes kedvező hatásokat kifejteni, hanem harmonizálni tudja a teljes szervezet működését, amit a benne található adaptogén vegyületeknek köszönhet. A reishiben lévő germánium képes fokozni az oxigénszintet a vérben egészen a sejtek szintjéig, ami által elősegíti a sejtlégzést és a megújulást, míg a változatos szerkezetű poliszacharidok védelmet nyújtanak az egészséges sejtek számára.

A reishi legfontosabb összetevői a triterpének, a germánium és a poliszacharidok, amelyek kombinációja komplexen járul hozzá az immunrendszer megerősítéséhez. A reishiben található poliszacharidok az emberi szervezet sejtjeihez tudnak kapcsolódni, aminek köszönhetően képesek javítani a sejtszintű oxigénellátást és az egészséges működést. Ezek az összetett szénhidrátok képesek felismerni a károsodott sejteket, illetve megerősítik az egészséges sejtek működését, amivel fokozzák az immunrendszer öngyógyító és önvédelmi mechanizmusait. A reishi támogathatja a belső szervek normál működését, az állóképesség, az erőnlét növelését.

A reishi hatóanyagai hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a szervezet sikeresebben tudjon szembeszállni a vírusokkal, a fertőzésekkel, a méreganyagokkal, valamint a fizikai sérülésekkel és a pszichológiai stresszhatásokkal. A reishi rendszeresen fogyasztva nagymértékben felgyorsíthatja a betegségek gyógyulását, a szervezet pedig könnyebben lesz képes visszaállítani kiegyensúlyozott állapotát. A reishi az immunrendszer működésének szabályzásával támogatja a szervezet ellenálló képességét abban, hogy minél hamarabb tudja észlelni a baktériumok, vírusok, paraziták és egyéb kórokozók támadását. Ennek köszönhetően a szervezet még azelőtt képes lehet fellépni a támadó kórokozók ellen, hogy azok túlzott mértékben elszaporodnának, illetve túl nagy károkat, s ezzel komolyabb betegségeket okozhatnának.

Ez az egyedülálló védőhatás elősegítheti a koncentrálóképesség és a memória javítását is, hozzájárulhat bizonyos idegrendszeri sejtsérülések megakadályozásához, aminek köszönhetően képes lehet megelőzni az olyan zavarokat, mint a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór. A reishi segítséget nyújthat álmatlanság esetén is, mivel kiegyensúlyozó hatású összetevői oldják a feszültéget, a szorongást, képesek enyhíteni a betegségek vagy a kimerültség miatti álmatlanságot, az idegi feszültséget, így pihentető alvást tudnak biztosítani. A reishiben lévő speciális hatóanyagok képesek fokozni az idegsejtek növekedését, regenerálódását.

A reishi az immunrendszer megerősítésével képes szabályozni a szervezet általános működlését, ezáltal hozzájárulhat a betegek állapotának javításához. A reishi tehát voltaképpen felkutatja a szervezetben megbújó rejtett betegségeket és méreganyagokat, ezután pedig ellenreakciót indít a károsodott sejtek ellen. Emellett pedig elképesztő hatékonysággal tudja megtisztítani a szervezetet a vérrendszerben található méreganyagoktól, az elraktározott salakanyagoktól, illetve a koleszterin- és zsírlerakódásoktól.

A reishi hatásaival kapcsolatban széleskörű vizsgálatokat végeztek világszerte, és a következő területeken mutatkozott hatékonynak:

 • Növeli a szervezet öngyógyító képességét
 • Antioxidáns védelmet biztosít
 • Gátolja az influenza és a herpesz vírust
 • Védi a máj egészségét
 • Tisztíjat és méregteleníti a teljes szervezetet
 • Szabályozza a bélműködést
 • Fellép a Candida ellen
 • Képes optimalizálni a cukorbetegek vércukorszintjét
 • Gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik allergiás eredetű bőrgyulladások esetén
 • Csillapítja az ízületi fájdalmakat
 • Köhögéscsillapító, nyugtató hatású
 • Képes csökkenteni a nikotin mérgező hatását
 • Lassítja a bőr öregedését
 • Daganatellenes hatással rendelkezik

Dr. Herz Szerves Magnézium + B6 + Szerves Cink kapszula

A termékben organikus, kitűnően hasznosuló, magas minőségű szerves magnézium (magnézium-laktát) található, illetve hozzáadott B6-vitamin és szerves cink. A készítmény ennek a komplex összetételnek köszönhetően támogathatja az idegrendszer kiegyensúlyozott működését, a normál pszichológiai funkció fenntartását, az energiatermelő anyagcsere-folyamatokat, a normál izomműködést, a fáradtság és a kifáradás csökkentését. A készítmény fogyasztása kifejezetten javasolt azoknak, akik csökkenteni szeretnék a fáradtság és kifáradás érzését, valamint akik fokozott mentális és fizikális megterhelésnek vannak kitéve.

A magnézium elengedhetetlen több mint 300 enzim működéséhez, szerepet játszik az izmok normál működésében, illetve az elektrolit egyensúly fenntartásában. A magnézium kulcsfontosságú az idegrendszer megfelelő működéséhez, a normál izomműködéshez, valamint az egészséges csontozat fenntartásához. A szervezetben található magnézium mintegy 30%-a az izmokban található. Amikor kimerítő fizikai aktivitást végzünk, például sportolunk, akkor nagyobb mennyiségű verejtéket veszíthetünk, amiben számos létfontosságú ásványi anyag, elektrolit is van, így sok magnézium is. A magnézium a 4. legnagyobb mennyiségben megtalálható esszenciás ásványi anyag a testben, ezért fizikai megterhelés esetén rendkívül lényeges, hogy fokozottan figyeljünk a magnézium pótlására is.

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag az emberi szervezet számára, megtalálható a test minden egyes sejtjében, részt vesz az anyagcsere valamennyi folyamatában, elengedhetetlen több száz enzim normál működéséhez. Emellett a magnézium hozzájárul a fáradtság és a kimerültség csökkentéséhez, támogatja az idegrendszer és az izmok megfelelő működését, a csontok és a fogak egészségét, a koncentráció javítását, a koleszterinszint szabályzását. Továbbá közreműködik az elektrolit-egyensúly fenntartásában, a normál fehérjeszintézisben, illetve a sejtosztódásban is.

A magnézium kulcsfontosságú az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, ezáltal hozzájárul a normál pszichológiai funkció fenntartásához. Ennek köszönhetően képes csökkenteni a fokozott stressz káros hatásait, hozzájárulhat a depressziós, szorongásos tünetek enyhítéséhez. A magnézium hatást fejt ki a kalcium és foszfor anyagcseréjére, így pedig elősegíti a megfelelő minőségű csontozat megőrzését. A magnézium nélkülözhetetlen a szívizom egészséges működéséhez, illetve szerepet játszik a normál vérnyomás és koleszterinszint fenntartásában.

A B6-vitamin a szervezetbe bejutása után nagyjából 8 óra múlva ki is ürül a vizelettel, ezért roppant fontos minden nap pótolni. A B6-vitamin szedése kifejezetten javasolt vegetáriánusoknak, 55 évnél idősebbek számára, kombinált fogamzásgátlót szedő nőknek, emésztési elégtelenségben szenvedőknek, valamint alkoholistáknak is.

A B6-vitamin hozzájárul a magnézium sejtekbe történő bejutásához, valamint nélkülözhetetlen az idegrendszer normál működéséhez. A B6-vitamin számtalan fajta funkciót tölt be a szervezetben, mivel több mint 100 féle feladatot lát el a test megfelelő működése érdekében napi szinten. A B6-vitamin elsősorban koenzimként működik, hozzájárul az immun- és az idegrendszer megfelelő működéséhez, képes csökkenteni a fáradtságot, támogatja a zsírok és az aminosavak normál felszívódását, kulcsfontosságú az ellenanyagok és a vörösvértestek termelődéséhez. Emellett elengedhetetlen a normál pszichológiai funkció fenntartásához, illetve a hormonális aktivitás szabályzásához is.

A B6-vitamin képes enyhíteni a hányingert, csökkenteni tudja az izomgörcsöket, hozzájárul az öregedést késleltető nukleinsavak megfelelő szintéziséhez. A B6-vitamin csökkentheti a PMS tüneteit, enyhítheti az asztmás rohamokat, kedvező hatású lehet álmatlanság, depresszió és szélütés esetén, illetve támogathatja az alagút szindróma kezelését is.

Nézze meg az összes kiváló minőségű Dr. Herz termékünket!

Kapcsolódó termékek: