Hallottál már a Fekete köménymag olajról? Gyulladáscsökkentő, vírus és baktériumölő hatása 2500 éve ismert. Az egyiptomiak a "fáraók aranyának" nevezték, tapasztalataikat pedig papirusztekercseikben örökítették meg vele kapcsolatban. Ezt a típust azonban nem csak külsőleg, de belsőleg is használhatod!

Fekete köménymag olaj - külsőleg és belsőleg!

Fekete köménymag olaj belsőleg:

Ő az egyik legnagyszerűbb természetes vércukorszint szabályzó olaj, amit inzulinrezisztenciások és II-es típusú cukorbetegek részére különösen ajánlok!

Ismert immunstimuláló, ami azt jelenti, hogy nem csak a védelmi rendszer erősítésére, de az immunrendszer túlműködése esetén, autoimmun betegségekben is alkalmazható.

Hozzájárul az asztmás rohamok- és allergiás reakciók csökkentéséhez (különösen bevált házi por, virágpor és állati szőr allergia esetén, szerk.)

Csillapítja a köhögést és enyhíti a felső légúti megbetegedések tüneteit, és ebben az esetben az olajat a mellkasra és a hátra is felvihetjük közvetlenül, bemasszírozva.

Fogyasztása elősegíti az emésztést, megtisztítja a bélrendszert, görcsoldó, puffadás és felfúvódás elleni hatás jellemzi (gyomor- és bélhurut esetén nagy szolgálatot tehet)

A fekete köménymag olaja erős gyulladáscsökkentő, belsőleg és külsőleg egyaránt

Széleskörű tulajdonságait timokinon nevű hatóanyagának, és a benne található zsírsavaknak (Omega 3, 6 és 9), illetve vírus és baktériumölő tápanyagainak együttesen köszönheti. A fekete köménymag olaj egyre inkább válik emberek milliói számára a legjobb egészségvédő termékké világszerte.

Fekete köménymag olaj külsőleg:

A 100%-os fekete köménymag olaja fantasztikus bőrfiatalító és bőrregeneráló összetevőkkel rendelkezik.

Bőrfiatalítás, feszesítés; a fekete kömény olaja felbecsülhetetlen szépítő erővel bír! Feszesít és ránctalanít, szabályozza a bőr pH-ját, ami a száraz, érzékeny, és irritált bőrnek egyaránt áldás. Azt ajánlom, hogy éjszakai krém helyett használd, és reggelre gyönyörű lesz a bőröd. Azonban, ha azt hiszed, hogy ezt az olajat csak száraz és irritált bőrre használhatod, akkor nagyon tévedsz! - hiszen a fekete köménymag olaj baktériumölő tulajdonsága a pattanások és furunkulusok ellen is hatékony.

Kebelfeszesítés, Kebeldúsítás; Ettől a fekete köménymag olajtól olyan üde lesz a dekoltázsod és a nyakad bőre, mint még soha. Nem vicc, fantasztikus a hatása. Önts a tenyeredbe pár csepp olajat, adj hozzá ugyanannyi vizet (esetleg rózsavizet), és masszírozd be a kötőszövetedbe – voilá, máris látod az eredményt! Most gondolj bele mit tesz, ha rendszeresen használod. De van itt még valami, aminek igazán örülsz majd! Ugyanis a fekete köménymag olajnak van egy kellemes „mellékhatása” is; nemcsak a bőrük vált rugalmasabbá, fiatalabbá, de a kebleik is szebbek és nagyobbak lesznek a rendszeres használattól.

Bőrbetegségek, bőrgyulladások; a fekete köménymag olaja külsőleg alkalmazva hatékonyan lép fel az égési sérülésekkel, a bőrgyulladásokkal, a pikkelysömörrel (pszoriázis), és különösen az ekcémával szemben. Ha pedig ez mind nem lett volna elég, akkor ráadásként még a fogínygyulladást is csökkenti.

Kötőszövet, testmasszázs; tápláló, nyugtató és regeneráló hatásának köszönhetően egy egyszerű masszázst is igazi wellness kényeztetéssé varázsol, mint ha kicseréltek volna, hiszen a hatóanyagok bőrön keresztül felszívódva, nem csak feszesítenek és fiatalítanak, de méregtelenítenek is. Ráadásul nagyon szépen halványítja az esetleges striákat (bőrcsíkok) is!

Fekete köménymag olaj kutatások

Az utóbbi években tudományos teszteknek is alávetették, melyek megerősítik a régóta leírt hatását az egészségre. Mindezek alapján kijelenthetjük, hogy a feketekömény figyelemre méltó gyógyító és megelőző tulajdonságokkal bír, melyek az emberiség által ismert egyik legerősebb gyógynövénnyé teszik

Fekete köménymag olaj - külsőleg és belsőleg!

Mit mond a tudomány?

Úgy tűnik, a Nigella Sativában lévő mágikus hozzávaló a timokinon nevű hatóanyag.

A kutatók szerint a timokinon nem csak a prevencióban ígéretes megelőző intézkedés, de hasznos a mindennapi közérzet javításában és bizonyos betegségekben, mint étrend-kiegészítő tápanyag a gyógyulási folyamatok elősegítésére. A fekete köménymag kivonatáról sokféle betegség kezelésesével kapcsolatban végeztek kutatásokat. A legmeggyőzőbb indikációk a következők:

Immunműködés és az egészség

1959 óta a feketeköményt több mint 200 különböző, egyetemeken és laboratóriumokban végzett tanulmánnyal vizsgálták.

Élénkítette az immunsejteket és megnövelte az interferontermelést (ezek védik meg a sejteket a vírusok káros hatásától). Ugyanakkor a fekete köménymag kivonata nincs negatív hatással az autoimmun betegségekre, ezért az ilyen megbetegedéssel küzdők nem csak, hogy használhatják a fekete kömény olajat, de javasolt is számukra.

Antibakteriális tulajdonság

Védelem a többszörösen antibiotikum-rezisztens baktériumfajokkal szemben, melyek már most is a jövőnket veszélyeztetik.

1989-ben a Pakisztáni Orvosi Szaklapban publikáltak egy cikket a feketekömény fenomenális tulajdonságairól. Majd 1992-ben egy kutatást végeztek a Dhakai Egyetem orvostudományi karán (Banglades), ahol erős antibiotikumokkal mérték össze a feketekömény antibakteriális tulajdonságit. Az eredmények rendkívül érdekesek voltak – a fekete köménymag olaj hatékonyabb megoldásnak bizonyult egyes baktériumfajok ellen, köztük gyógyszerekre erősen rezisztens törzsek ellen is.

Asztma és allergiás megbetegedések

1964 óta 458 tanulmány jelent meg a feketeköménnyel kapcsolatban – megerősítve a közel-keleti és észak-afrikai kultúrák évezredes tapasztalatait.

Német kutatások kimutatták, hogy az allergiás betegségekben szenvedők 70%-ára – beleértve a pollen- vagy porallergiát – előnyösen hat a fekete köménymag olaj terápia. A hosszú távú felhasználás (6 hónap, vagy több) sokszor olyan kimagasló eredményeket produkált, hogy a tüneteket a minimálisra csökkentette, vagy egyes esetekben meg is szűntette.

Rákprevenció

A dél-karolinai Hilton Head Island Rákkutató Laboratóriumban végzett kutatások megerősítették, hogy mellbevágó mértékben, 250%-al növelte a csontvelősejtek növekedési ütemét!

Állatkísérletekben a feketekömény olajat kapó egerek kétharmada túlélte a mesterséges rákkeltési kísérleteket több mint 30 napon át, miközben a kontrollcsoportban egy egér sem maradt életben. A feketekömény jó eredményekkel zárt a növekedésének visszafogásának területén is, ahol az állatkísérletek alapján a fekete köménymag olajnak jelentős gátlóhatása van a kialakulására egerekben, észlelhető mellékhatások nélkül, vagyis a fluorouracilnál jóval biztonságosabban lenne alkalmazható. A fekete köménymag olaj értékes kiegészítője lehet egyszer majd a kemoterápiával kezelt betegeknek is, mert a kezdeti kísérletek azt mutatják, hogy képes enyhíteni a mellékhatásait.

Természetesen a kutatások tovább folynak, mert bár a kezdeti eredmények bíztatóak, sokkal több tudományos bizonyíték szükséges.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: