A felfázás, a hólyaghurut egy igazán kellemetlen betegség, ami nagyon sok nő életét keseríti meg, hiszen sokak esetében gyakran visszatérő probléma, így az érintettek szinte folyamatosan szenvednek a kínzó panaszoktól. Ráadásul a kellemetlen tünetek mellett komolyabb, veszélyesebb problémák, szövődmények is könnyen kialakulhatnak, mint például a vesegyulladás vagy a meddőség.

Ezért kulcsfontosságú, hogy lehetőség szerint előzzük meg a hólyaghurut kialakulását, illetve ha mégis jelentkezik, akkor a lehető leghamarabb kezdjük el kezelni, mivel csak ebben az esetben lehetséges elejét venni a súlyosabb szövődmények kialakulásának.

Miért alakul ki a felfázás, és miért kell mielőbb kezelni?

A felfázás kiváltó oka a húgyhólyag gyulladása, ami a leggyakrabban valamilyen fertőzés miatt alakul ki. A felfázás főként a nőket érintő megbetegedés, mivel náluk a húgy-ivarszervek elhelyezkedésük és élettani szerepük miatt sokkal inkább ki vannak téve a különböző fertőzéseknek.

A hólyaghurut tünetei közé tarozik a csípő érzés vizeletürítéskor, a gyakori vizelési inger, kevés kiürülő vizelettel, az alhasi fájdalom vizeletürítés közben, a kellemetlen szagú, zavaros, sötétebb színű vagy véres vizelet.

A fertőzés érintheti a húgycsövet, a hólyagot, a húgyvezetékeket, de akár a veséket is.  Tehát lényeges, hogy amennyiben az otthoni kezelés hatására 24-36 óra múlva sem javulnak a hólyaghurut panaszai, esetleg felerősödnek a fájdalmak, gennyes vagy véres vizelet jelenik meg, akkor azonnal orvoshoz kell fordulni a súlyos szövődmények megelőzése érdekében! A hólyaghurut minél korábbi kezelése azért is elengedhetetlen, mert a nem teljes gyógyulás azt eredményezheti, hogy a betegség krónikussá válik.

Akik gyakran szenvednek húgyúti fertőzésektől, felfázástól, azok számára mindenképpen lényeges, hogy erősítsék immunrendszerüket annak érdekében, hogy minél hatékonyabban tudjon védekezni a különböző fertőzéseket okozó vírusok és baktériumok ellen.

Ehhez nyújtanak nagyszerű segítséget az olyan természetes tápanyagok, vitaminok, gyógynövények, amelyek hatékonyan képesek fokozni a szervezet ellenálló képességét, illetve komoly gyulladáscsökkentő, vírus- és baktérium ellenes hatással rendelkeznek.

E természetes szerek hatalmas előnyei közé tartozik az is, hogy nem okoznak mellékhatásokat, mint a mesterséges gyógyszerek és antibiotikumok, melyek válogatás nélkül pusztítják el a káros és a hasznos baktériumokat is a testünkben, s ezáltal teljesen felboríthatják az érzékeny bakteriális egyensúlyt a bélrendszerben. Ennek hatására pedig többek között jelentősen csökkenthet a szervezet védekezőképessége, hiszen az immunrendszer legnagyobb része a belekben található.

A leghatékonyabb természetes anyagok felfázás ellen

Tőzegáfonya

A tőzegáfonya kivételesen hatékonyan vethető be a hólyaghurut ellen, így eredményesen előzheti meg a vissza-visszatérő felfázást, de a már kialakult betegség esetén is sikeresen képes fellépni a húgyúti fertőzést kiváltó kórokozók ellen.

A tőzegáfonyában hemzsegnek az értékes immunerősítő és antibakteriális hatóanyagok, mivel többek között tartalmaz A- és C-vitamint, antioxidánsokat, gyümölcssavakat, cukrokat, pektint, kalciumot, vasat, cinket, magnéziumot, foszfort, ként, káliumot, mangánt és kvercetint is.

A C-vitamin növeli a limfociták mennyiségét, kedvezően befolyásolja a fehérvérsejtek működését, illetve irányítja a granulociták és a neutrofil fagociták működését is. Ezeknek köszönhetően fokozza az ellenálló képességet a fertőzésekkel szemben, és képes lerövidíteni azok időtartamát.

A tőzegáfonya elfogyasztását követően egy hippursav nevű vegyület kezd el termelődni a testünkben, ami rendkívül komoly antibakteriális hatással bír, így felveszi a harcot a húgyutakban szaporodó baktériumokkal.

A tőzegáfonyában található proanthocianidin ugyancsak jelentősen hozzájárul a kórokozók elleni küzdelemhez, mivel képes meggátolni a baktériumokat abban, hogy a húgyutak falára tapadjanak, valamint kedvezőtlen körülményeket teremt a kórokozók számára a húgyúti rendszerben.

A tőzegáfonyában lévő benzoesav erős antiszeptikus tulajdonságokkal rendelkezik, mérsékli a fertőzés kialakulásának kockázatát, illetve elpusztítja a káros baktériumokat. Ezáltal támogatja, hogy a minimális mértékű szintre csökkenjen a káros baktériumok mennyisége a húgyúti rendszerben, tehát a vizeletben is, aminek köszönhetően jóval kisebb mértékben lehetünk fogékonyak a különféle húgyúti fertőzésekre.

A tőzegáfonya a felfázás megelőzése mellett alkalmazható akut és krónikus húgyúti fertőzések esetén az antibiotikum kúra kiegészítéseként is. Eben az esetben támogatja a betegségből való gyorsabb gyógyulást, enyhíti a fellépő fájdalmakat, csillapítja a viszkető, égető érzést.

Grapefruitmag

A grapefruitmag a természet egyik leghatékonyabb és legszélesebb spektrumú kórokozóellenes anyaga, mivel körülbelül 800 vírus- és baktériumtörzs, illetve több mint 100 fajta gomba és parazita ellen találták hatékonynak.

A grapefruitmag kitűnő forrása a C-vitaminnak, de található benne többek között citromsav, pektin, kálium, nyomelemek, szterolok és tokoferolok is, amelyek erős kórokozóellenes hatással rendelkeznek. A benne lévő jelentős mennyiségű bioflavonoid - köztük a heszperidin is - képes stimulálni és erősíteni az immunrendszert.

A grapefruitmag kórokozókat elpusztító hatásaiért főként a limonoidok és a naringenin nevű polifenolok felelősek, amelyek megsemmisítik a kórokozók citoplazmájának membránjait, és kiéheztetik azokat. Továbbá mozgósítják az immunrendszert a vírusokkal, a baktériumokkal, a gombákkal és sok más kórokozóval szemben.

A húgyúti fertőzéseket leggyakrabban baktériumok, főként az emésztőrendszerünkben egyébként is jelen lévő E.Coli baktérium okozza, esetleg a klebsiella vagy a proteus mirabilis.

Egy 2005-ben, a Journal of Alternative and Complementary Medicine című folyóiratban publikált esettanulmány szerint a grapefruitmag kivételesen hatékonynak bizonyult az antibiotikumnak ellenálló húgyúti fertőzések gyógyításában. A betegek grapefruitmagot fogyasztottak, és 1 embert kivéve valamennyi páciens esetében megfelelő eredményt váltott ki a kezelés 2 héten belül.

Ezüstkolloid

Az ezüstkolloid kutatások szerint több mint 600 féle kórokozót képes elpusztítani, ráadásul mindössze 6 perc alatt elkezdi megtisztítani a szervezetet a káros mikroorganizmusoktól.

Az ezüstkolloid a szervezet második immunrendszereként képes működni, belsőleg stimulálja és erősíti az immunrendszert, valamint elpusztítja a fertőzéseket okozó baktériumokat, vírusokat és gombákat, méghozzá olyan módon, hogy megakadályozza az egysejtű kórokozók anyagcseréjéért felelős enzimek működését.

Továbbá akadályozza a vírusok szaporodását a vírusok fehérjeburkának károsításával, illetve felgyorsítja a paraziták kiürülését is a szervezetből.

Az ezüstkolloid szinte bármilyen kórokozó ellen hatékonynak bizonyul, viszont mivel a vékonybélben szívódik fel, ezért nem károsítja a bélflórában lévő hasznos baktériumokat.

Medveszőlő

A medveszőlő természetes antibakteriális hatással rendelkezik, így legtöbbször felfázás, húgyúti fertőzés ellen és vesebetegeknél alkalmazzák, már csak azért is, mert akár pár nap leforgása alatt képes meggyógyítani a hólyag és a húgyutak gyulladt nyálkahártyáját.

A medveszőlő összetevői akadályozhatják az E. coli baktériumok szaporodását, C-vitamin-tartalmával pedig hatékonyan tisztítja a veséket.

A medveszőlő előnyei közé sorolható még az is, hogy az antibiotikumokkal ellentétben nem váltja ki ellenanyagok termelődését a szervezetben, így ismételt kezelések alkalmával is hatékony marad.

A medveszőlő, ha idejében elkezdik alkalmazni, akkor már 2-3 nap alatt képes enyhíteni, majd akár teljesen meg is szüntetni a felfázás kellemetlen tüneteit, ezáltal elkerülhetővé teheti a mesterséges gyógyszerek alkalmazásának szükségességét is.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: