Memóriazavar, keringési probléma? Megoldás a Ginkgo Biloba!

A ginkgo biloba az egyik legnépszerűbb gyógynövény manapság. Leginkább a memória javítására szedik, mind a tanulóknak, mind a szellemi munkát végzőknek, mind az időskori emlékezetvesztésben szenvedők számára nagyon hasznos és eredményes.

A ginkgo biloba a vérkeringésre és a központi idegrendszerre fejt ki pozitív hatást. Fokozza a verőerek rugalmasságát, ezzel javítja az agy és a végtagok vérellátását, az idegsejteket több oxigénhez és tápanyaghoz juttatja. Gátolja a vérrögképződést, úgy működik, mint egy természetes aszpirin.

Antioxidáns hatása is jelentős, semlegesíti azokat a szervezetben elszaporodó szabadgyököket, amelyek károsítják a sejteket, és betegségeket indítanak el. Például idegrendszeri zavarok alakulhatnak ki, felgyorsulnak az öregedési folyamatok, károsodik a szív- és érrendszer, a szem, a tüdő, rosszindulatú sejtek burjánzanak el.

Memóriazavar, keringési probléma? Megoldás a Ginkgo Biloba!

A ginkgo bilobáról

A ginkgo biloba lombhullató, kétlaki páfrányfenyő. Rendkívül szívós, ősi növény, már a paleogén korban jelen volt a Földön. Az egyik leghosszabb életű fa, ezer évnél idősebb példányok is vannak belőle. Hosszú élettartamát kivételes ellenálló képességének köszöntheti, képes legyűrni a különböző betegségeket, kártevőket.

Mi van benne?

A ginkgo biloba levelének két legértékesebb hatóanyaga a flavonoid és terpének.

A flavonoidok természetes növényi festékanyagok, melyeket a növények termelnek védekezésül a kórokozókkal, a káros külső hatásokkal, sugárzással szemben. Ezek az anyagok hasznosak az emberi szervezet számára is, mert ugyanolyan védelmi szerepet töltenek be. Fogyasztásuk védelmet nyújthat például a szív- és érrendszer megbetegedései, a vírusos és baktériumos fertőzések, a máj károsodása és a rosszindulatú kialakulása ellen is.

A terpének természetes, elsősorban növényi eredetű vegyületek, gyakori összetevői az illóolajoknak, balzsamoknak, gyantáknak. Legfőbb gyógyhatásuk a gyulladáscsökkentés, a vérlemezkék összetapadásának megakadályozása, a káros baktériumok, gombák kiirtása és a környezeti stressz elleni védelem.

Javítja az agyműködést

A ginkgo biloba megelőzi az agysejtek pusztulását, és elősegíti az új idegsejtek keletkezését. Ezzel jelentősen javítja a memóriát, a koncentráló képességet, a szellemi teljesítőképességet. Az agy vér- és oxigénellátásával lelassítja idős korban az agyi érelmeszesedés folyamatát. A tapasztalatok alapján mind az Alzheimer-kór tüneteinek csökkentésében, illetve a betegség megelőzésében, mind az időskori demencia ellen nagyon hatásos. Az idegsejtek védelmével, a hajszálerek áteresztőképességének csökkentésével az olyan idegrendszeri zavaroknál, mint például a sclerosis multiplex is gyakran alkalmazzák sikeresen.

Helyreállítja a vérkeringést

A végtagok vérellátásának javításával, a hajszálerek tágításával a ginkgo bilobával jól kezelhetők a keringési problémák, az időszakos sántítás, az izomgörcs, az izomgyengeség, valamint az erek okozta fájdalom is. A nyirkos, hideg kezeken, lábakon is segít. Értágító hatása miatt a fogamzásgátló tablettát szedő nőknek különösen hasznos lehet, mert természetes úton, a gyógyszerek mellékhatásai nélkül biztosítja az egészséges vérkeringést.

Szédülésre, egyensúlyzavarra

A ginkgo biloba a szem és a fül idegsejtjeiben is javítja a vérellátást, ezzel csökkenti a szédülést, az egyensúlyzavart. A cukorbetegség egyik súlyos mellékhatása lehet a perifériás keringés romlása, ezzel a szem ideghártyájának, a retinának a károsodása, mely gyakran teljes vaksághoz vezet. A ginkgo biloba hatóanyagaival megelőzhető, illetve lassítható a károsodás. Fejsérülések esetén is gyorsítja a felépülést, megakadályozhatja a vérlemezkék összetapadását, a vérrögképződést.

Oldja a szorongást, a pszichés rosszulléteket

Az idegrendszerre gyakorolt kiemelkedő hatása miatt mind a migrénes, mind a szorongásos, depressziós állapotokban nagy javulás érhető el vele, oldja a feszültséget, helyre teszi az egyensúlyzavarokat, mérsékli a pszichés rosszulléteket, az energiahiányt, fáradtságot, fejfájást, ingerlékenységet, az emlékező- és a koncentrálóképesség zavarait.

Milyen tünetek esetén érdemes elkezdeni a szedését?

  • csökkent koncentrálóképesség
  • memóriazavarok
  • figyelmetlenség, szétszórtság
  • szédülés, egyensúlyzavar
  • fülzúgás, fülcsengés
  • látászavar
  • gyakori fejfájás
  • alvászavarok

A ginkgo biloba levelei az értékes vegyületek mellett allergiát okozó vagy mérgező hatású anyagokat is tartalmazhatnak, ezért érdemes étrend-kiegészítő formájában szedni. A kivonatok nem tartalmazzák ezeket a káros anyagokat, és az ideális adagolást is előírják a készítményeken.

Kapcsolódó termékek: