A Ginkgo biloba (páfrányfenyő) gyógynövényként ismert kétlaki fa. A páfrányfenyő az egyik legkülönlegesebb nagyon szép lombú fa. A páfrányfenyőfélék családjának egyetlen ma élő képviselője, amely 150 millió éve él a földön. Magyar nevét a páfrányra emlékeztető levélalakjáról kapta, melyet tulajdonképpen összenőtt tűlevelek alkotnak.


Felhasználása:

A páfrányfenyő levelét használják fel gyógyászati célokra. A levélben található még ginkgolsav is, amelynek allergizáló és toxikus hatásai is lehetnek, ezért nem ajánlott teát főzni belőle. A ginkgolsavat a levélből készült kivonat már nem tartalmazza. A leveleket először kiszárítják, majd megőrlik és ezután vonják ki a hatóanyagokat.

Swanson Ginkgo Biloba

Alkalmazása:

A Ginkgo biloba jótékony hatással van az agyunk memóriájának javítására, a koncentrációra. Valamint az időskori emlékezetvesztés megelőzésében is segíthet. Alkalmazzák agyi vérellátási zavar, szédülés, fülzúgás, illetve hallásgyengülés gyógyítására, valamint kiváló antioxidáns tulajdonságú.

Mellékhatásai:

Ritka esetben okozhat a páfrányfenyő szedése ingerlékenységet, nyugtalanságot, hányingert, hasmenést, de a tünetek általában enyhék.