A Glucosamine flex egy erős, kapszulánként 96%-ban glükozamin szulfátot és 2,8%-ban C-vitamint tartalmazó – az ízületek funkcionalitásáért felelős étrend kiegészítő. A glükozamin-szulfát legfontosabb feladata a porcok szerkezetének felépítése és a mozgásrendszer elemeinek megfelelő „kenése”. Csökkenti az ízületpusztulási folyamatokat és visszaszorítja az azzal járó fájdalmas reakciókat.  

 

Olimp Labs Glükosamin Flex kapszula 2990 Ft helyett csak 1495 Ft

Glucosamine flex - Szerves Porcépítő kapszula

 

Mit tehet még? Ha a szervezet glükozamin termelése csökken, akkor a glükozaminoglikánokká való átalakítás is csorbát szenvedhet. Ezért megfontolandó glükozamin-szulfát glükozaminoglikánokkal való kiegészítése, amit természetes formában a zöldkagylóban talál meg. A glükozaminoglikánok elősegítik a porcok rugalmasságát és megakadályozzák a porcokat károsító enzimfolyamatokat, a porcokban (és csontokban) lévő ásványi anyagok kontrollálása által. A porckopás hátterében GAG kimerülés és abnormális ásványi anyag leépülés áll.

 

Hogyan hat a glükozamin-szulfát?
Ez az alkotóanyag építőanyagot biztosít a proteoglikánok- a porc fő összetevője- termeléséhez. Eközben a glükozamin-szulfát elősegíti a kén porcszövetbe való épülésének folyamatát és serkenti a kollagén szintézist. Így nemcsak hogy javítja az ízületek funkcionalitását, de megnöveli az ízületek védelmét, erejét és regenerációját.

 

Kinek hasznos a Glucosamine flex ?
A glükozamin szulfát főleg azoknak ajánlott kiegészítő, akik porckopástól, ízületi gyulladástól szenvednek, vagy akik a mozgásszerv túlzott megterhelésének és sérüléseknek- beleértve sportsérülések- vannak kitéve.

 

Lehet a Glucosamine flex-et megelőzésként használni?
Igen. A test glükozamin termelése az évek folyamán csökken. Ennek eredményeképpen a porcok elveszítik rugalmasságukat és a sokkok tompítására való kapacitásukat.  Ennek az anyagnak a hiányát tartják a csont-és ízületi problémák fő kiváltó okának. Így a glükozamin szulfát megakadályozhatja az évek előrehaladtával a mozgásszervekben beálló kellemetlen változásokat.

Miért érzünk fájdalmat ízületeinkben?
Azért hogy megfelelően funkcionálni tudjon, a kötőszövetnek rendszeresesen regenerálódnia kell. A korral elveszítjük az ízületek, szalagok, inak és a fascia kötőszövetek regeneráló képességét. Ezért főleg a szabadgyökök hibáztathatóak, amely pusztító hatást fejt ki az emberi testre. A szabadgyökök különösen hátrányos hatását lehet megfigyelni a bőrön és a mozgásrendszeren, amik főleg kötőszövetből épülnek fel és különösen érzékenyek pusztító hatásukra.

A kor előrehaladtával és helytelen életmódunk következtében természetesen a „rozsdásító” szabad gyökökkel való küzdési képességünk romlik, aminek eredménye a mozgási rendszer elemeinek fokozatos leépülése. Testünk amino cukrok- a kötőszövet építőelemei- szintetizáló képessége csökken. Ezért kellene az étrendet kiegészíteni aktív antioxidánsokkal, mint a C-vitamin, ami a kötőszövetet összetartó kollagén szintézisében is részt vesz.

 

Mit tehet még?

Ha a szervezet glükozamin termelése csökken, akkor a glükozaminoglikánokká való átalakítás is csorbát szenvedhet. Ezért megfontolandó glükozamin glükozaminoglikánokkal való kiegészítése. A glükozaminoglikánok elősegítik a porcok rugalmasságát és megakadályozzák a porcokat károsító enzimfolyamatokat, a porcokban és csontokban lévő ásványi anyagok kontrollálása által. A porckopás hátterében GAG kimerülés és abnormális ásványi anyag leépülés áll.

Egészítse ki étrendjét glükózaminoglikánokkal (GAG-ok), amit természetes formában a Zöldkagylóban talál meg.  A glükozamint a test glükozaminoglikánok (GAG-ok) termelésére használja. A glükozaminoglikánok (GAG-ok) a proteoglikánok fő összetevői, amik a kondrocita sejtekkel és a kollagénnel egyetemben felépítik a porcot. Hat féle GAG létezik, amikből négy része a kötőszöveteknek. Ezek a hialuronsav, a kondroitin-szulfát, a keratán-szulfát és kisebb mértékben a dermatán szulfát.

 

Megfelelő mennyiségű glükozamin nélkül a GAG szintézis lényegében leáll, ez sajnos a test elsavasodása következtében is fellép (XXI. századi népbetegség). Ennek következményeképpen pedig a proteoglikánok előállítása is felfüggesztődik. Glükozamin és glükozaminoglikánok (GAG-ok) pótlásával a kiváltó okokat meg tudjuk szüntetni. 

Összetétel:

Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban           3 kapszula:
Glükozamin szulfát  2KCL                                             2000 mg 
ebből: Glükozamin szulfát                                            1500 mg
ebből:  kálium-klorid                                                     500 mg
C-vitamin                                                                       60 mg

* RDA – ajánlott napi mennyiség. Standardizált termék, megfelelő fiziológiai tulajdonságokkal.

 

Felhasználási javaslat: Napi 2*1 kapszula bő folyadékkal, lehetőleg étkezések közben, legalább 6-12 hétig. Ne lépje túl az ajánlott napi mennyiséget. A legtöbb tanulmány szerint a glükozamint 2-4 hónapig kell szedni, mielőtt hatásos lenne, noha kismértékű javulás hamarabb is tapasztalható. A glükozamin nem-szteroid gyulladáscsökkentőkkel együtt is szedhető osteoarthritis kezelésére.

Minimumkúra-maximumkúra: A legtöbb tanulmány szerint a glükozamint 2-4 hónapig kell szedni, mielőtt hatásos lenne, noha kismértékű javulás hamarabb is tapasztalható. 

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: