Glükozamin nélkül nem történik porc-regeneráció!

A glükozamin segíti a súrlódásnak kitett ízületi szövetek működését és a porcszövetek újraképződését. Ízületi gyulladás ellen használják, mivel csökkenti  a fájdalmat és a gyulladást, valamint feloldja az ízületek kötöttségét.

BioCo Glükozamin készítményA működő szövetek sejtjei nem tapadnak szorosan egymáshoz, köztük sejt közötti tér található, melyet támasztószövet tölt ki. A támasztószöveteknek két fő alkotója van: a rugalmas (elasztikus) rostok és a glükozamin. Mivel a glükozamint a szervezet saját maga nem állítja elő, elengedhetetlenné válik rendszeres pótlása. Kis mennyiségben glükozamin a legtöbb táplálékban megtalálható, azonban igazán gazdag forrást a tengeri eredetű élelmiszerek jelentenek, azon belül is a kagylók.
Az étrend-iegészítőkkel bevitt glükozamin a legjobb forrás, mert nem ismeretesek olyan élelmiszereket, amelyek nagyobb mennyiségben tartalmaznák. Viszonylag sok glülozamin található a garnálarák, a tengeri rák és az osztriga páncéljában.

A sejt közötti vízterek mennyisége a kor előrehaladtával csökken (kiszáradás, ráncosodás), akárcsak a szövetek rugalmassága, ami az ízületek esetében a legszembetűnőbb: fokozatosan a mozgásképesség jelentős csökkenéséhez vezet. A glükozamin működési elve, hogy vízmolekulákat képes magához kötni, kialakítva ezáltal a sejtek közötti víztereket, amelyek a porcok közötti ízületi nedv mennyiségét, sűrűségét is befolyásolják.

Glükozamin tabletta

Ajánlott mennyiség:

Ízületi gyulladás esetén a szokásos adag 500mg glülozamin-szulfát naponta háromszor, amelyet egyéb panaszok esetén is alkalmazhatunk. Általában hosszabb időn keresztül kell alkalmazni, a panaszok enyhülését kb. 2-8 hét után érezhetjük. Hatását fokozhatjuk más étrend-kiegészítők alakalmazásával, mint például a kondroitin-szulfát (amely szintén porcképző vegyület) vagy a niacin.

Kapcsolódó cikkek: