Az algák tartalmazzák az összes B-vitamint, valamint C-,D-,E- és K-vitamint és természetes forrásai az A-vitaminnak. A zöld klorofillje és a narancssárga béta-karotin színével együtt adja a Spirulina jellegzetes kékeszöld színét.

A klorofill kitűnő regeneráló- és vérképző szer, a szervezet oxigénellátását aktiválja. A vitaminok pedig fontos antioxidánsok, amelyek védik a szervezetet a káros szabad gyököktől, erősítik a  immunrendszerét, az idegrendszert és a legyengült szervezetet.

 

Spirulina


A Spirulina tartalmazza a legfontosabb ásványi anyagokat, nyomelemeket, amelyekből kiemelkedik a

- vastartalama: amellyel a vashiányos állapot és a vérszegénység igen jól kezelhető.

- krómtaratalma: amely jelentősen javítja a szív- és érrendszer működését, szabályozza a vércukorszintet és a zsíremésztést.

- cinktartalma: amely fontos szerepet tölt be a szervezet sejtjeinek védelmében, a sejtek anyagcseréjében.

- jódtartalma: amely normalizálja a pajzsmirigy működését.

- aminosavtartalma: az emberi szervezet számára szükséges aminosavak közül tizenynolcat tartalmaz és ezek közül nyolcat az nem képes előállítani szervezetünk.


Mikor érdemes alakalmazni?
 

Spirulina_500mg 

Fogyókúra esetén segíti a szervezet tisztulását a salakanyagoktól. A bél tisztításakor, a normális bélflóra helyreállítása diszbakteriózis esetén, krónikus bélbetegség fennállásakor. Ízületi megbetegedések megelőzésére.
Alkalmas cukorbetegek kezelésére, az inzulinfüggőknél csökkenthető az inzulin mennyiség. Csökkenti a nehézfémek és az egyes gyógyszerek vesekárosyító hatását.

A kutatások bebizonyították, hogy 1g spirulina a tápérték tekintetében megfelel 1kg zöldségnek. A spirulina tehát rendkívül gazdag tápanyagokban, emaly alkalmazása hosszú időn keresztül sem jár mellékhatásokkal. 

A spirulina por és tabletta formájában is kapható.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: