A Vegnum KIDS Multi+ narancs ízű gumivitaminban található 15 magas biohasznosulású vitamin és ásványi anyag, valamint 24-féle gondosan összeválogatott gyümölcs és zöldség antioxidánsokban gazdag, organikus keveréke, amelyek képesek támogatni a gyerekek normális szellemi fejlődését, illetve idegrendszerük, immunrendszerük megfelelő működését, csontozatuk egészségét. Ráadásul a Vegnum Kids Multi+ tartalmaz a hazai gyermekorvosok ajánlásának megfelelő mennyiségű, kiválóan felszívódó, tisztán növényi eredetű D3-vitamint is, ami azt jelenti, hogy többé nem kell külön D-vitamint vásárolnia gyermekének, hiszen életkortól függően mindössze napi 1-2 szem Vegnum Kids Multi+ fedezi a csemeték D-vitamin szükségletét.

A Kids Multi+ fejlesztésekor kulcsfontosságú szempont volt, hogy csak a lehető legjobb minőségű komponensek kerüljenek bele a készítménybe. Ennek megfelelően az organikus zöldség- és gyümölcskeveréket egy olyan nagy múltú, napjainkban is családi tulajdonban lévő céggel közösen fejlesztették, amelynek mintegy 160 év tapasztalata van a gyümölcsök, zöldségek és gyógynövények termesztésében, betakarításában, illetve a legkitűnőbb fajták kiválasztásában.

A Vegnum szakértői rendkívül nagy gondot fordítottak arra, hogy semmilyen olyan káros vegyület ne legyen a termékben, ami feleslegesen terhelhetné a kicsik fejlődésben lévő szervezetét. Éppen ezért a KIDS Multi+ gumivitamin tartósítószer-, GMO- és gluténmentes, valamint nem tartalmaz hozzáadott cukrot, allergéneket vagy mesterséges aromákat.

Vegnum KIDS Multi+ narancs ízű gumivitamin

Valószínűleg minden szülő számára a legfontosabb, hogy gyermeke egészséges legyen, ennek érdekében pedig igyekeznek mindent meg is tenni. Ám a gyermekek szervezetének ellátása létfontosságú vitaminokkal, ásványi anyagokkal, nyomelemekkel és egyéb fontos tápanyagokkal egyáltalán nem is olyan könnyű. A gyerekek többsége ugyanis a friss zöldségek és gyümölcsök helyett jobban szeret csokit, cukorkát chipset vagy egyéb nem éppen egészséges dolgot rágcsálni. Azt pedig mindannyian tudjuk, hogy a zöldségek és gyümölcsök telis-tele vannak értékes tápanyagokkal, ezért fontos, hogy ezekből minél többet fogyasszanak frissen a gyerkőcök. Emellett azonban célszerű lehet az étrendjüket kiegészíteni olyan gyümölcs és zöldség kivonatokkal, amelyek koncentráltan tartalmazzák a növények legértékesebb hatóanyagait.

Éppen ezért sok szülő vásárol valamilyen gyerekvitamint, multivitamint a gyerekének, de sokan ezt anélkül teszik, hogy kellő gondot fordítanának az adott készítményben található hatóanyagok vegyületformájára. Arról már nem is beszélve, hogy esetleg milyen felesleges és káros segédanyagokat tartalmaz az adott termék…

Szóval fontos tudni, hogy a vitaminoknak és ásványi anyagoknak többféle vegyületformája létezik, melyeknek általában különbözik a felszívódási hatékonyságuk. Általánosságban elmondható, hogy az olcsóbb és gyengébben hasznosuló vitamin és ásványi anyag formákat alkalmazzák a legtöbb „pénztárcabarát” készítményben. Ezért is fontos megnézni, hogy mi szerepel az adott termék címkéjén az összetevők között. Tehát szülőként ajánlott olyan táplálékkiegészítőt vásárolni a gyermekek számára, amelyek egyrészt a legkitűnőbb formában tartalmazzák a hatóanyagokat, másrészt pedig nem tartalmaznak a gyermekek egészségét esetleg veszélyeztető segédanyagokat.

A Vegnum Kids Multi+ a vitaminokból és ásványi anyagokból a biológiailag jól hasznosuló, aktív formákat tartalmazza, így például az állati helyett tisztán növényi eredetű D3-vitamint alkalmaznak, amelyet zuzmókból vonnak ki. Ennek biohasznosulása vizsgálatok alapján hatékonyabb D-vitamin-felszívódást biztosít a D2-vitaminnál, valamint bioazonos az emberi szervezetben a napsugárzás hatására képződő D-vitaminnal. A Kids Multi+ a B-vitaminokat is aktív formában tartalmazza, a riboflavin (B2-vitamin) rizsből kerül előállításra fermentáció útján. Továbbá a szelén esetén a szerves L-szeleno-metionin formát használják és nem a szervetlen nátrium-szelenitet vagy nátrium-szelenátot.

A készítményben található D-vitamin kulcsfontosságú szerepet játszik a csontok és a fogak normál állapotának megőrzésében és az izmok megfelelő működésében. A D-vitamin egyensúlyban tudja tartani a kalciumháztartást a szervezetben, ugyanis alacsony D-vitamin szint esetén a kalcium nem képes beépülni a csontokba, tehát nélkülözhetetlen a csontok és a fogak egészségének fenntartásához. A D-vitamin gondoskodik a normál vérkalcium-szintről, vagyis a csontképzéshez szükséges kalcium normál mennyiségéről. D-vitamin hiány esetén fejlődési rendellenességek léphetnek fel a gyermekeknél, illetve súlyosabb esetben akár angolkór is kialakulhat.

Töltse fel gyermeke szervezetét nélkülözhetetlen vitaminokkal és ásványi anyagokkal a gyümölcsöket és a zöldségeket is tartalmazó Vegnum KIDS Multi+ narancs ízű gumivitamin segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: