Az ashwagandha egy olyan kitűnő adaptogén gyógynövény, mely kiemelten támogatja az idegrendszer kiegyensúlyozott működését, ezáltal jelentősen képes csökkenteni a stressz káros hatásait, valamint elősegíti a nyugodt, pihentető alvást is. Az ashwagandha feltölti fogyasztóját mind testileg, mind pedig lelkileg. A WTN Ashwagandha komplex kapszula az ashwagandha mellett tartalmaz még szerves magnéziumot és aktív B-vitaminokat is, amelyek nélkülözhetetlen szerepet töltenek be az idegrendszer normál működésében, illetve az energiatermelő anyagcsere-folyamatokban is. A WTN speciális fitomátrix formulájában pedig megtalálható a B-vitaminokban gazdag citromhéj, a guava, a mangó és a szent bazsalikom, amelyek nagymértékben hozzájárulnak a magnézium és a vitaminok biológiai hasznosulásához, így képesek ellensúlyozni a krónikus stressz egészségkárosító hatásait.

Miért érdemes ashwagandhát fogyasztani?

 • Hozzájárul a fizikai és mentális jólét eléréséhez
 • Segíthet fenntartani a mentális egyensúlyt és az érzelmi stabilitást
 • Támogatja a relaxációt, a nyugodt, pihentető alvást
 • Erősíti az immunrendszert
 • Fokozhatja a szervezet ellenálló képességét a stresszel szemben;
 • Javíthatja a memóriát, a koncentrációs és az emlékezési képességet
 • Védi a szívet és az ereket, szabályozza a vérnyomást, a vércukorszintet és a koleszterinszintet
 • Lassítja az öregedési folyamatokat, fiatalítja a bőrt
 • Segíti az izomépítést
 • Támogatja a férfi szexuális funkciókat és a női reproduktív szervek egészségét
 • Növelheti a potenciát férfiak és nők esetében is

Az indiai ginzengként is ismert ashwagandha kedvező hatásai leginkább a benne található glikozidvegyületeknek köszönhetőek, amelyek jelentősen képesek növelni a teljesítőképességet, valamint fellépnek a stressz által kiváltott fizikai és lelki tünetek ellen. Az ashwagandha harmonizálni tudja a teljes szervezet működését, szabályozza a belső folyamatokat. Adaptogénként képes rá, hogy ha kell, akkor fokozza az immunrendszer működését, de ha túlműködés van valahol a szervezetben, akkor kiegyenlítő és nyugtató hatású.

Az ashwagandha olyan fitonutrienseket tartalmaz, amelyek segítik a szervezetet abban, hogy könnyebben és gyorsabban legyen képes alkalmazkodni a fizikai és a mentális stresszhez. Ezért képesek az adaptogének nagyon hatékonyan fellépni a stressz káros hatásai és a szorongás ellen, továbbá növelni tudják a szervezet védekezőképességét, illetve a fizikai és a szellemi teljesítőképességet.

Az ashwagandha képes szabályozni a belső elválasztású mirigyek működését, és hozzájárul ahhoz, hogy a szervezet a legjobb felszívódással tudja hasznosítani a táplálékokkal bevitt vitaminokat, ásványi anyagokat és más tápanyagokat. Emellett kiemelten támogatja a mellékvese működését, ezáltal nagymértékben hozzájárul a stressz könnyebb kezeléséhez, leküzdéséhez. Az ashwagandha növeli az adrenalin kibocsátását, javítja a memóriát és a koncentráló képességet, éberebben tartja az agyat, így javítja az agyműködést és a munkateljesítményt is. Továbbá növeli az izmok energiafelhasználását, az endorfintermelés serkentésével pedig késlelteti a kimerülést, a fáradtságérzetet.

Az ashwagandhát álombogyónak is szokták hívni, ugyanis jelentősen képes támogatni a relaxációt, a nyugodt, pihentető alvást. Ennek köszönhetően még hatékonyabban segíti a fizikai és a mentális jólét elérését, a mentális egyensúly és az érzelmi stabilitás fenntartását, illetve növelni képes a szervezet stresszel szembeni ellenálló képességét. Az ashwagandha rendszeres fogyasztása tehát komoly segítséget képes nyújtani kimerültség, fáradtság, levertség, kedvtelenség, csökkent koncentrációs képesség, depressziós, illetve szorongásos tünetek esetén. Továbbá akkor is érdemes fogyasztani, ha valaki álmatlanságtól, alvászavaroktól szenved, valamint ajánlott nehéz fizikai vagy szellemi munkát végzőknek, sportolóknak is.

WTN Ashwagandha komplexashwagandha+magnézium+B-vitaminok

Ez a komplex készítmény jelentősen képes támogatni a zavartalan esti elalvást, napközben pedig csökkentheti a stresszhatásokat, így védi az immunrendszer és a hormonrendszer normál működését is. Az ashwagandha komplex fogyasztásával tehát a nappalok nyugodtabban telhetnek, így a vércukor- és kortizolszint stabilizálódhat, amely fokozott stressz esetén egyébként könnyen ingadozhat.

A stressztűrő képesség fokozásához abszolút elengedhetetlenek a B-vitaminok és a magnézium is, melyek helyet kaptak az ashwagandha komplexben, méghozzá aktív és szerves formában. A készítményben magnézium-biszglicinát található, mely hasznosulása kitűnő a szervezetben. Ráadásul így glicin aminosavval is ellátjuk a szervezetet, mely ugyancsak nagyszerű nyugtató, feszültség- és szorongásoldó hatású, továbbá kitűnő gyulladáscsökkentő, memóriajavító, valamint máj- és vesevédő hatással is rendelkezhet a toxinokkal szemben.

A magnézium rengeteg folyamatban vesz részt a szervezetben, hiánya pedig többek között idegrendszeri zavarokat, izomgörcsöket, súlyos szív- és érrendszeri problémákat, enerváltságot, de még hormonális zavarokat is okozhat. A magnézium megfelelő mennyiségű és minőségű pótlása tehát létfontosságú, különösen fokozott stresszhatások idején, mivel a stressz hatására nő a magnézium szervezetből való kiürülése.

A WTN Ashwagandha komplexben lévő aktív B-vitaminok koenzim formájúak, ami azért rendkívül előnyös, mivel így a szervezetnek már nem kell átalakítania őket. A B-vitaminok szintén kulcsfontosságúak az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, ahogyan az energiatermelő anyagcsere-folyamatokhoz is. A szervezetnek ráadásul több B-vitaminra van szüksége stresszesebb időszakokban, így mindennapos pótlásukról okvetlenül gondoskodni szükséges. A B-vitaminok nélkülözhetetlenek a mellékvesék hormontermeléséhez, mivel támogatják a mellékvesék által termelt kortizol, illetve a katekolaminok – köztük az adrenalin - normál szintének megőrzését.

A WTN Ashwagandha komplex fogyasztása tehát kiemelkedő segítséget képes nyújtani a stressz könnyebb kezeléséhez, az idegrendszer kiegyensúlyozott működéséhez, illetve a zavartalan, pihentető alváshoz, ezáltal jelentősen hozzájárulhat a közérzet, a hangulat és az életminőség javításához is. Mindezt pedig teljesen természetesen képes elérni, ezért fogyasztása bárkinek javasolható, de különösen ajánlott azok számára, akiket fokozott stresszhatások érnek nap mint nap.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: