A tavasz a megújulás ideje is, ám igen sokan küzdenek a tavaszi fáradtsággal ebben az időszakban. Ennek oka lehet többek között az is, hogy a téli szürke hónapokban kifogytak a szervezet tápanyag- és energiatartalékai. Sokat segíthet e helyzeten valamilyen méregtelenítő kúra, de fontos gondoskodni a szervezet tápanyagokkal való feltöltéséről is. A maca és az ashwagandha mindehhez hatalmas támogatást képesek nyújtani, igazi természetes multivitamin bombaként látják el a szervezetet rengeteg tápanyaggal, miközben még számtalan más módon is hozzájárulnak a testi és lelki egyensúly eléréséhez és megtartásához.

A maca gyökér elképesztően hatékony energetizáló, vitalizáló képességgel bír, jelentősen fokozhatja a fizikai teljesítőképességet, erősíti az immunitást, valamint hormonális kiegyensúlyozó hatású mind nők, mind pedig férfiak esetén. Az ashwagandha kivételes agyserkentő, növeli a szervezet ellenálló képességét és a szellemi teljesítményt, illetve jelentősen képes csökkenteni a stressz káros hatásait, a depressziós, szorongásos tüneteket.

Viszlát, tavaszi fáradtság és levertség!

A tavasszal gyakran jelentkező fásultság, enerváltság egyik fő oka lehet, hogy ilyenkor a szervezetünkben, pontosabban a hormonháztartásban változások történnek: a melatonin (alvási hormon) és a szerotonin (boldogsághormon) szezonális ingadozása figyelhető meg. Ugyanis a téli hónapokban a nappalok jóval rövidebbek, ezáltal sokkal kevesebb napfényhez jut hozzá a szervezet, így ilyenkor a melatonin termelése fokozódik, emiatt pedig nő az alvásigényünk is.

Ahogy azonban elkezd tavaszodni, a nappalok egyre hosszabbak lesznek, több fény éri szervezetünket, ezért csökken a melatonin képződése, ami viszont átmeneti zavart képes okozni az alvás-ébrenlét bioritmusában. A szerotonin termelését szintén fokozza a fény, viszont télen éppen emiatt könnyen kialakulhat szerotoninhiány, ami szépen lassan képes enyhülni a napsütés hatására. A szerotonin alacsony szintje akár depressziós állapotot is okozhat, de szinte biztosan rontja a közérzetet, a hangulatot.

A maca és az ashwagandha adaptogén gyógynövények, ami egyszerűen fogalmazva azt jelenti, hogy képesek kiegyensúlyozni, harmonizálni a szervezet működését, azaz éppen ott és úgy segítik, ahogyan és ahol annak szüksége van rá. Ráadásul kivételes hormonális kiegyensúlyozó hatásukkal segíthetnek a tavaszi hormoningadozás kellemetlen tüneteinek enyhítésében is.

A maca képes optimalizálni a teljes endokrin hormonrendszert nők és férfiak estén is, méghozzá azáltal, hogy helyreállítja az agyalapi mirigy működését. Ugyanis az agyalapi mirigy felel az endokrin hormonrendszer működéséért, így ha ez megfelelően működik, akkor egyensúlyba kerül a hormonháztartás is.

Az ashwagandha pedig olyan fitonutrienseket tartalmaz, amelyek jelentős támogatást nyújtanak a szervezetnek a fizikai és a mentális stresszhez való alkalmazkodásban. Emiatt szokták az adaptogéneket gyakran felhasználni a stressz káros hatásainak csökkentésére, a szorongás mérséklésére, illetve a fizikai és a szellemi teljesítmény és a védekezőképesség fokozása érdekében is.

Természetes multivitamin a kirobbanó energiáért

A tavaszi fáradtság másik fő oka lehet, az, hogy a téli hónapokban általában zsírban és kalóriákban gazdag, ám vitaminokban és ásványi anyagokban szegényebb táplálékokat fogyasztunk inkább. Emiatt a tél végére, tavasz kezdetére jó eséllyel merülnek ki vitaminraktáraink, s ezzel együtt energiaszintünk is komolyan lecsökkenhet.

A Biomenü maca kapszula amolyan természetes multivitaminként tudja feltölteni a szervezetet számtalan vitaminnal és egyéb létfontosságú tápanyaggal, és rengeteg plusz energiát képes adni. A maca negrát, vagyis a perui ginzenget a világ egyik legjobb természetes energetizáló anyagaként tartják számon, illetve az egyik leghatékonyabb szuperélelmiszer is egyben. Ezt leginkább annak köszönheti, hogy kiemelkedő mennyiségben és rendkívül koncentráltan tartalmaz számtalan féle tápanyagot, melyek természetes multivitaminként töltik fel szervezetünket.

Ennek köszönhetően a maca nagyszerű immunerősítő, erőnlétfokozó és kitartásnövelő hatással is rendelkezik. A maca javítja a szervezet energia-ellátását, jelentősen csökkentheti a fáradékonyságot, ráadásul nagymértékben képes fokozni a szellemi teljesítményt, a memóriát, valamint rendkívül kedvezően tud hatni a hangulatra, a közérzetre is.

A maca gyökerében rendkívül nagy mennyiségű C-vitamin, D-vitamin, tiamin, riboflavin, niacin, B6-vitamin, béta-karotin, kalcium, magnézium, foszfor, jód, vas, szelén, cink, mangán, réz, esszenciális zsírsav, szénhidrát és fehérje található. Azonban legfontosabb hatóanyagai a flavonoidok, az alkaloidok, a fitoszteroidok és a glikozidok csoportjába tartoznak. A maca a magas energiatartalmú szénhidrátok mellett tartalmaz természetes aminosavakat is, amik fontos szerepet töltenek be az izomépítésben. Ráadásul a maca fogyasztásának hatására kiemelkedően javulhat a fizikai és a szellemi teljesítőképesség a fokozott megterhelés során. Mindezek miatt különösen sokat segíthet sportolóknak is.

A maca gyökérről még okvetlenül érdemes megemlíteni, hogy jelentősen hozzájárulhat a nők és a férfiak nemi egészségéhez, képes növelni a szexuális vágyat és a potenciát, kezelheti a termékenységi problémákat, illetve segítséget nyújthat menstruációs zavarok és változókori tünetek esetén is.

Ashwagandha, a test és a lélek egyensúlyának őrzője

A Biomenü ashwagandha kapszulában található speciális szénhidrátok erősítik az immunrendszert, növelik azoknak az immunsejteknek a termelését, amelyek feladata a szervezetbe bekerülő káros baktériumok, vírusok és egyéb kórokozók megsemmisítése. Az ashwagandha legtöbb szervezetünkre kifejtett kedvező hatása a glikozid vegyületeknek köszönhető, amelyek egyrészt fokozzák a teljesítőképességet, másrészt pedig meg tudják szüntetni a stressz által kiváltott fizikai és lelki tüneteket. Az ashwagandha képes harmonizálni a teljes szervezet működését, optimalizálja a belső folyamatokat. Adaptogén gyógynövényként képes arra, hogy ha szükséges, akkor fokozza az immunrendszer működését, de ha valahol túlműködés van a szervezetben, akkor kiegyenlítő és nyugtató hatással bír.

Az ashwagandha szabályozni tudja a belső elválasztású mirigyek működését, és támogatja, hogy a szervezet a legjobb felszívódással legyen képes hasznosítani a táplálékokkal bevitt vitaminokat, ásványi anyagokat és más tápanyagokat. Továbbá segíti a mellékvese működését, aminek köszönhetően jelentősen hozzájárul a stressz könnyebb kezeléséhez, leküzdéséhez. Az ashwagandha javítja az agyműködést, ugyanis fokozza az adrenalin kibocsátását, növeli a memóriát és a koncentrációs képességet, éberebben tartja az agyat, ezáltal fokozhatja a munkateljesítményt is. Emellett növeli az izmok energiafelhasználását, késlelteti a kimerülést, a fáradtságérzetet az endorfintermelés fokozása által.

Az ashwagandha álombogyó néven is ismert, ami nem véletlen, ugyanis nagymértékben képes hozzájárulni a nyugodt, pihentető alváshoz, a relaxációhoz. Ezáltal még jobban támogatja a fizikai és a mentális jólét elérését, a mentális egyensúly és az érzelmi stabilitás megőrzését, valamint növelni tudja a szervezet stresszel szembeni védekezőképességét. Az ashwagandha tehát egyedülállóan hatékony segítséget képes nyújtani gyakori fáradtság, levertség, kedvtelenség, csökkent koncentrációs képesség, depressziós, szorongásos állapot esetén, illetve akkor is, ha valaki álmatlanságtól szenved, vagy már nem képes kezelni az életében jelen lévő folyamatos stresszt.

A Biomenü maca és a Biomenü ashwagandha kapszula tehát egyaránt segíthetnek a szervezet vitaminokkal és energiával való feltöltésében, valamint a testi-lelki egyensúly, az érzelmi stabilitás elérésében és fenntartásában is. Emellett pedig számos egyéb kedvező hatással is támogatják a szervezet egészségét és kiegyensúlyozott működését, ráadásul mindezt teljesen természetesen. Ezért ha szeretne testileg és lelkileg is feltöltődni, akkor érdemes kipróbálnia a maca és az ashwagandha párosának erejét.

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: