A Pasztamánia Propolisz paszta egy rendkívül komplex és különleges készítmény, mivel található benne propolisz, fenyőtoboz kivonat, melasz, béta-glükán, cink-glükonát, vegyes virágméz, gyömbér kivonat, menta kivonat, szegfűszeg kivonat, fahéj kivonat, guargumi, valamint C- és D-vitamin is. Ezeknek az értékes összetevőknek köszönhetően erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, illetve természetes módon képes feltölteni a szervezetet fontos ásványi anyagokkal. A propolisz és a fenyőtoboz kivonat gyulladáscsökkentő hatása által a készítmény alkalmazható hörghurut, arcüreggyulladás, torokgyulladás, ínygyulladás és más gyulladásos állapotok kezelésére. A Propolisz paszta gyors és tartós javulást tud elérni az immunerősítés, a gyulladáscsökkentés és a fertőtlenítés területén.

Pasztamánia Propolisz paszta

A propolisz a természet egyik leghatékonyabb antibakteriális anyaga. A propoliszt a méhek készítik a rügyekről és fiatal ágakról begyűjtött gyantából, amihez hozzáadják a saját váladékukat és egy kis viaszt. A méhek a propolisszal fertőtlenítik a kaptárat, valamint ezzel képesek távol tartani a kórokozókat, baktériumokat, a kártevőket és a penészt. A propolisz egyedülálló összetételének köszönhetően rengetegféle módon képes támogatni az emberi szervezetet.

Melyek a propolisz legfőbb jótékony hatásai?

 • Gyulladáscsökkentés: gyulladásgátló hatásának köszönhetően segíthet például az ínygyulladás kezelésében
 • Antibakteriális és antimikrobiális tulajdonságok: a propolisz hatóanyagai fel tudnak lépni a baktériumok, vírusok és gombák ellen
 • Immunerősítés: számottevően növelheti a szervezet védekezőképességét, így támogathatja a betegségek hatékonyabb megelőzését
 • Allergiás reakciók csökkentése: bizonyos kutatások szerint a propolisz enyhítheti az allergiás reakciókat is
 • Antioxidáns hatás: antioxidáns vegyületei semlegesíteni tudják a sejtkárosító szabadgyököket
 • Sebgyógyítás: alkalmazni szokták sebek, horzsolások és égési sérülések kezelésére

A propolisz számtalan természetes antibakteriális és immunerősítő hatóanyagot tartalmaz, amelyek jelentősen hozzájárulhatnak a szervezet ellenálló képességének növeléséhez, így a fertőző betegségek hatékonyabb megelőzéséhez. A propoliszban több mint 300 fajta összetevő található meg, ezáltal hatásai is roppant komplexek. A propolisz antibakteriális, antivirális, antiszeptikus, gombaellenes és gyulladáscsökkentő hatással is fel van vértezve. Elepesztően erős antibiotikus hatását elsősorban a benne lévő ferulsavnak és az illóolajoknak köszönheti. A ferulsav antioxidáns hatású, illetve ellensúlyozni tudja a Gram-negatív és a Gram-pozitív baktériumokat, ami tovább fokozza a propolisz fertőtlenítő képességét.

A propoliszban található antioxidáns flavonoidokat azért termelik a növények, hogy képesek legyenek magukat megvédeni a káros környezeti hatásoktól. Az emberi szervezetben pedig pontosan ugyanígy működnek a flavonoidok, vagyis komoly védelmet nyújtanak a sejtromboló hatású szabadgyökökkel szemben. A propoliszban lévő polifenolok még tovább képesek fokozni a gyulladásgátló és antibakteriális hatását.

A propolisz rendszeres fogyasztása hozzájárulhat az immunrendszer megerősítéséhez, tehát a szervezet ellenálló képességének fokozásához. A propolisz hatóanyagai kórokozó-ellenes hatást fejtenek ki, valamint kiemelten támogathatják a szervezet öngyógyító mechanizmusait is. A propoliszban található összetevők közreműködhetnek a baktériumok, vírusok által kiváltott légzőszervi panaszok enyhítésében, illetve a kórokozók további szaporodásának megakadályozásában, ami miatt rendkívül jótékony hatásúak lehetnek influenza, nátha és hörghurut esetén is.

A Pasztamánia Propolisz pasztában lévő fenyőtoboz kivonat ugyancsak széleskörűen képes támogatni a szervezetet, elsősorban a légzőszervek területén.

 • Gyulladáscsökkentő hatás: gyulladásgátló hatása által enyhíteni tudja a légúti gyulladások, például a köhögés és a torokfájás tüneteit
 • Nyákoldó hatás: képes megkönnyíteni a légzést, mivel elősegíti a váladék felhígítását és a légutak tisztítását
 • Légúti fertőzések elleni védelem: a fenyőtobozban található fitoncid vegyületek antibakteriális és antivirális hatást képesek kifejteni, így szerepet játszhatnak a légúti fertőzések, például az influenza vagy a megfázás megelőzésében
 • Immunerősítő hatás: az antioxidáns és bioaktív vegyületek erősíthetik az immunitást, támogathatják a normál immunműködés megőrzését
 • Antiallergén hatások: hozzájárulhat az allergiás reakciók enyhítéséhez

A Pasztamánia Propolisz paszta tartalmaz béta-glükánt is, ami egy teljesen természetes poliszacharid, az algák, egyes növények, a baktériumok, gombák és az élesztőgomba sejtfalában megtalálható szénhidrát típusú vegyület. A béta-glükán igazoltan egy biológiai védekezőrendszer modulátor (BDM), ami mozgósítja és szabályozza az immunrendszert. Tehát a béta-glükán fogyasztásával természetes módon, hatékonyan és biztonságosan vehetjük fel a harcot a környezeti ártalmak ellen, illetve hatékonyan támogatható a tartósan stressznek kitett személyek vagy a krónikus betegek immunrendszere is.

A béta-glükán rendkívül hatékonyan tudja fokozni az immunrendszer hatékonyságát, ezáltal védelmet nyújthat a fertőzésekkel szemben. A béta-glükán feldolgozásában alapvető szerepet töltenek be a makrofágok és az immunrendszer más sejtjei, ezért a béta-glükán bevételét követően a szervezet védekezőképessége jelentős támogatást kap, így hatékonyabbá válhat a fertőzések megelőzése, illetve könnyebbé és gyorsabbá válhat a gyógyulási folyamat is. A béta-glükán tehát segíti az immunrendszert, hogy jobb hatásfokkal tud működni, méghozzá úgy, hogy közben nem okoz semmilyen mellékhatást. In vitro vizsgálatok eredményei támasztják alá, hogy a béta-glükán fokozza azoknak a makrográfoknak az aktivitását, melyek legfontosabb feladata a szervezetbe bejutó kórokozók bekebelezése és elpusztítása. A béta-glükán immunstimuláló képességével segíthet allergiás betegségek esetén is, valamint egyes krónikus bőrgyulladások kezelésében is hasznos lehet.

Növelje szervezete ellenálló képességét, csökkentse a gyulladásokat természetesen a Pasztamánia Propolisz paszta segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: