A Myrobalan MeTor - gyulladáscsökkentő kapszulában 18 egymást támogató gyógynövény található, amelyek mindegyike kitűnő gyulladásgátló hatással rendelkezik, ezáltal képesek enyhíteni a test különböző részein kialakuló gyulladásos panaszokat. Ez a 100%-ban természetes összetételű készítmény segítséget nyújthat például gyulladásos bélbetegségek, emésztőrendszeri gyulladások, ízületi gyulladások, nőgyógyászati gyulladások, húgyhólyag gyulladás és bőrgyulladás esetén is. A MeTor gyulladáscsökkentő teljesen biztonságosan fogyasztható akár gyógyszer mellet is, nem okoz mellékhatásokat és hozzászokást sem. A termék vegán, tej- és gluténmentes, kapszulái kizárólag a gyógynövények finomra őrölt keverékét tartalmazzák, amely által kiemelkedően eredményesen veheti fel a harcot a szervezetben kialakult gyulladások ellen.

Myrobalan MeTor - gyulladáscsökkentő kapszula

A termékben 18 speciálisan összeválogatott gyógynövény található, amelyek egymás hatásait erősítve, támogatva képesek kifejteni kedvező hatásaikat. A MeTor gyulladáscsökkentő kapszulát a hagyományos tibeti gyógyászat különleges gyógyszerkészítési elvei szerint készítették el. S bár 18 fajta hatóanyag van benne, mégsem okoz mellékhatásokat, mivel 1-1 fajta összetevőből csak igen kis mennyiséget tartalmaz. A termékben lévő gyógynövények általános és specifikus segítséget tudnak nyújtani a gyulladásos folyamatok fennállásakor. A készítmény hozzájárulhat többek között az ízületi gyulladások, az emésztőrendszeri gyulladások, a gyulladásos bélbetegségek, a nőgyógyászati gyulladások, a bőrgyulladás és a húgyhólyag gyulladás kezeléséhez is.

Valójában 2-féle gyulladás létezik: az akut és a krónikus gyulladás. Az akut gyulladás gyors lefolyású, és ez a megfelelően működő immunrendszer természetes reakciója egy fertőzésre vagy sérülésre. Tehát ebben az esetben a szervezet voltaképpen védekezik egy kórokozó ellen, vagyis a gyulladás a gyógyulás elérése érdekében keletkezik, ami rövidtávon hasznos és jó. Azonban a krónikus gyulladás már korántsem jó és hasznos, mivel ez egy elhúzódó gyulladás, így szükséges foglalkoznunk vele. A krónikus gyulladás egyértelmű ok nélkül is kialakulhat, és akár komoly kárt is tehet az egészségben.

A MeTor gyulladáscsökkentő bármilyen típusú gyulladás esetén segíthet, ugyanis a benne található 18-féle gyógynövény külön-külön is nagyszerű gyulladáscsökkentő, de így együtt még sikeresebben tudnak szembeszállni a gyulladásokkal. A MeTor komoly gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően hozzájárulhat az ízületi és más típusú szervezetben lévő gyulladások enyhítéséhez is. Képes csökkenteni a gyulladásból eredő reumás krízisek erősségét és gyakoriságát, serkenteni tudja az ízületek anyagcseréjét, lassíthatja az ízületi degeneráció folyamatát, valamint hozzájárulhat az ízületek mobilitásának és regenerációs képességének a javításához. A MeTor gyulladáscsökkentő kiemelkedően hatékonyan tudja csökkenteni a gyulladásos folyamatokat a teljes szervezetben.

A Myrobalan MeTor kapszulában található tömjénfa számtalan értékes biológiailag aktív hatóanyagot tartalmaz, köztük a terpéneket és a boswellin-savakat is, amelyek elképesztően hatékonyan képesek gátolni a gyulladásos ingerületátvivő molekulák működését. Ennek köszönhetően a tömjénfát már évezredek óta felhasználják gyulladásgátláshoz, fájdalomcsillapításhoz és az ízületi gyulladások kezeléséhez. Kutatásokban bebizonyosodott, hogy a tömjénfa elősegíti az ízületeket borító porc degenerációjának megakadályozását, ezáltal képes gátolni a porcok kopását.

A tömjénfában lévő boswellin sav pontosan olyan erős gyulladásgátló hatással van megáldva, mint egy nem szteroidos gyulladáscsökkentő gyógyszer, de nem vált ki kellemetlen mellékhatásokat, tehát nem irritálja a gyomornyálkahártyát sem. A tömjénfa képes gátolni az 5-lipoxigenáz működését, ami az első enzim a gyulladásos anyagok keletkezésekor, és hozzájárul a leukotriének keletkezéséhez, amelyek a gyulladásos folyamatok legfontosabb molekulái.

Továbbá a tömjénfa képes gátolni a human leukocita elastase (HLE) aktivitását is, ami ugyancsak egy gyulladásos anyag, így számos gyulladásos betegség esetén magas a szintje a szervezetben. A boswellin sav az egyetlen olyan anyag, ami egyszerre tudja csökkenteni a HLE és a leukotriének szintjét is a tudomány mai állása szerint.

Számtalan kutatás igazolja, hogy a tömjénfa akár már 2 heti fogyasztás után segíthet a fájdalom, illetve az ízületi merevség kezelésében. Más kutatások pedig azt támasztják alá, hogy a tömjénfa képes késleltetni az ízületi szövet leépülését is. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a tömjénfa hatékonyabbnak mutatkozott a receptre kapható gyógyszereknél reumás és oszteoartritiszes betegek esetén, sőt jobbnak bizonyult az artritiszes fájdalom csökkentésében, mint az aszpirin és más fájdalomcsillapítók.

A tömjénfa legfőbb hatásai:

  • jelentősen csökkenteni tudja a gyulladást, a fájdalmakat, a dagadást és az ödémákat
  • gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően képes kezelni az osteoarthritist, a rheumatoid arthritist és a csont-ízületi gyulladást
  • hozzájárulhat a gyulladt ízületek vérellátásának javításához, csökkentheti az ízületek dagadását, képes javítani a mozgékonyságot
  • erős fájdalomcsillapító hatása által segíthet arthritis-es fájdalom, ízületi fájdalom, illetve krónikus hát- és izomfájás esetén is
  • Erősíteni tudja a porcokat, fokozhatja az izomszöveti vérkeringést
  • Képes visszaépíteni a porckopást berepedezett porcok esetén, támogathatja a porcleválás visszaépülését, valamint segítséget nyújthat porckorongsérv esetén is

A MeTor gyulladáscsökkentő kapszulában található kurkuma legfontosabb hatóanyaga, a kurkumin, ami molekuláris szinten képes kifejteni kedvező élettani hatásait, méghozzá úgy, hogy nem okoz kellemetlen mellékhatásokat. Éppen ez az oka annak, hogy a kurkumát felhasználták az indiai ajurvédikus orvoslásban és a kínai gyógyításban is az ízületi gyulladások kezelésében. Ráadásul az olyan gyulladásos bélbetegségek esetén, mint az IBS, a Crohn-betegség, a colitis vagy a bélhurut a kurkuminnak fel sem kell szívódnia a véráramba ahhoz, hogy kedvező hatásokat legyen képes kifejteni.

A kurkumin sikeresen tudja gátolni a gyulladásokat és fájdalmakat okozó fehérjék termelését a szervezetben. Dr. Randy J. Horowitz, az Arizona Center for Integrative Medicine orvosi igazgatója szerint a kurkumin az egyik leghatékonyabb természetes gyulladáscsökkentő anyag. A kurkuminnal lefolytatott vizsgálatok során a kezelt csoportokban szignifikánsan nagyobb mértékben csökkentek a gyulladás tünetei, mint bármilyen más kezelést kapó kontrollcsoportnál. Kétségtelenül csökkent a gyulladás mértéke a vérkép alapján is, valamint jelentősen csökkent, számos esetben teljesen meg is szűnt az ízületi porc károsodása is.

A kurkuma elképesztően hatékonyan tudja enyhíteni a reumás tüneteket, szerepet játszhat az ízületi merevség oldásában, az ízületek rugalmasságának megőrzésében, illetve az ödémák csökkentésében. A kurkumin egyik fő hatása, hogy képes gátolni azt a ciklooxigenáz-2 enzimet (COX-2), ami felelőssé tehető az ízületeknél lévő gyulladásos állapotok kialakulásáért. A kurkumin gátolni tudja annak a 3 fő enzimnek az aktivitását, amelyek felelősek a porcok bomlásáért, aminek következtében ízületi fájdalmakat váltanak ki.

Vizsgálatokban igazolták, hogy a kurkuma erősíti is a porcokat, valamint részt vesz a kollagén képződésében, ami nélkülözhetetlen a porcok egészségéhez és fejlődéséhez. Okvetlenül fontos megjegyezni, hogy a porcok 67%-ban kollagénből épülnek fel, tehát a kurkuma kollagéntermelést támogató hatása rendkívül fontos.

Szálljon szembe a gyulladásokkal a 100% természetes összetételű, mellékhatásoktól mentes Myrobalan MeTor - gyulladáscsökkentő kapszula segítségével!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: