A Mushi gyógygombákat tartalmazó készítményei között van pecsétviaszgomba (ganoderma), kínai hernyógomba, shiitake, bokrosgomba (maitake), chaga gomba, mandula gomba, süngomba, illetve két különleges gyógygomba-keverék is, az ImmunoMix és az OptiMix. A Mushi gyógygomba termékei magas hatóanyag-tartalommal rendelkeznek, ráadásul csak természetes eredetű, vegyszermentesen előállított összetetőket tartalmaznak.

A gyógygombák korántsem csupán véletlenül kapták meg a gyógyító jelzőt, mivel számtalan módon képesek hozzájárulni az egészség megőrzéséhez vagy akár visszaszerzéséhez. A gyógygombák jelentősen képesek támogatni a szervezet belső egyensúlyának visszaállítását és fenntartását. Kiemelkedő immunerősítő hatással vannak megáldva, illetve képesek szabályozni is az immunrendszer működését, stimulálják a szervezet öngyógyító folyamatait. A gyógygombák egyedülálló előnyei közé tartozik az is, hogy nem váltanak ki mellékhatásokat, ezért teljesen biztonságosan fogyaszthatóak hosszú távon is.

Mushi gyógygombák egészségmegőrzéshez és a betegségek kiegészítő kezeléséhez

A gyógygombákban több száz természetes, aktív hatóanyag található, amelyek rendkívül komplex módon képesek hozzájárulni az egész szervezet egészségi állapotának javításához. A gyógygombák legfontosabb összetevői az egyedi poliszacharidok, melyek kivételesen hatékonyan támogatják az immunrendszer működésének szabályzását, a védekezőképesség fokozását.

A gyógygombákban található összetett szénhidrátok képesek felismerni a károsodott sejteket, illetve hozzájárulhatnak az egészséges sejtek működésének megerősítéséhez, aminek köszönhetően javítani tudják az immunrendszer öngyógyító és védekező funkcióit. A gyógygombák tartalmaznak olyan antiallergén anyagokat is, amik képesek felépíteni a szervezet védekező mechanizmusát az antigének által kiváltott allergiák ellen, gátolják a hisztamin felszabadulását, valamint támogatják az emésztőrendszert, hozzájárulhatnak a máj méregtelenítő feladataihoz.

Mushi Kínai hernyógomba (Cordyceps) kivonat kapszula

A kínai hernyógomba a leghatékonyabbnak tartott gyógygomba az általános életminőség javításához és az energiaszint fokozásához. Éppen ezért számtalan betegség kezelésében használják fel, de betegségmegelőző hatása is egyedülálló. Természetes antibiotikumként képes működni a szervezetben, gátolja a kártékony baktériumok szaporodását, valamint képes el is pusztítani őket. Ráadásul a hernyógomba nem borítja fel a bélrendszer bakteriális egyensúlyát, éppen ellenkezőleg, kifejezetten óvja a bélflóra épségét.

A hernyógomba hozzájárulhat az immunrendszer működésének szabályzásához, fokozni tudja a legyengült immunitást, valamint képes csökkenteni az immunrendszer túlzott aktivitását. A Cordyceps rendkívül hatékonyan képes méregteleníteni és megtisztítani a szervezetet a mérgező anyagoktól és a nehézfémektől, valamint jelentősen fokozhatja a tüdő kapacitását és az oxigénfelvételt.

A hernyógomba fogyasztása különösen kedvező hatású lehet autoimmun megbetegedés esetén a kiegészítő terápia részeként, mivel jelentősen hozzájárulhat a gyógyuláshoz az immunrendszer túlműködésének szabályzása által.  Szintén hasznos lehet a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőknek, de érdemes megelőzési célból is fogyasztani, mivel hozzájárulhat az érelmeszesedés és az infarktus kockázatának csökkentéséhez is. Emellett kifejezetten ajánlott magas vérnyomás esetén, valamint szív- és koszorúér problémáknál is.

A hernyógomba rendszeres fogyasztása pozitív hatású lehet a szénhidrát-lebontási folyamatokra, valamint csökkentheti a vércukorszintet a glükóztermelő enzimek mennyiségének növelése által. Továbbá csökkentheti a kórosan magas vérzsír-értékeket, elsősorban a koleszterin- és trigliceridszintet is. Képes csökkenteni a rossz koleszterin (LDL) szintjét, miközben növelni tudja a jó koleszterin (HDL) szintjét.

A hernyógombában található poliszacharidok képesek fokozni a sejtek energiatermelését, növelhetik a szervezet oxigénellátását. Erősíteni tudják a legyengült immunitást, csökkentik a fájdalomérzetet, képesek fokozni a természetes ölősejtek, a makrofágok aktivitását, amelyek elpusztítják a káros mikrobákat és a sejteket. A hernyógomba poliszacharidjai gátolni tudják bizonyos baktériumok és gombák szaporodását, fejlődését.

A hernyógombában erős antioxidáns vegyületek is találhatóak, melyek támogatják az oxigén és a tápanyagok zavartalan szállítását, ami kifejezetten kedvező hatással lehet a szív- és érrendszer optimális működésére. Értágító hatásának köszönhetően pozitív hatást fejthet ki a szív és az agy oxigénellátására is. Képes stabilizálni a szívverést, ezáltal csökkentheti a szívritmus-zavarok kialakulását. Emellett optimalizálja a vérkeringést, csökkenteni tudja a magas vérnyomást, míg az alacsony vérnyomást növelheti. Vérhígító hatásának köszönhetően meggátolhatja a vérrögök keletkezését a szervezetben.

A Cordyceps különösen kedvező hatású lehet a máj egészségére, hozzájárulhat a hepatitis elleni védekezéshez. Emellett képes javítani a vesekiválasztó folyamatokat, kóros esetben pedig csökkentheti a vér- és a fehérjevizelést. A hernyógomba fogyasztása kifejezetten ajánlott sportolók számára is, mivel szerepet játszhat a fizikai erőnlét, a teljesítmény fokozásában, ami főként az ATP-szint emelésének köszönhető.

Idősebbek számára is hasznos lehet a hernyógomba fogyasztása, mivel hozzájárulhat a memória és a koncentrációs képesség javításához, de még a libidót is növelheti. A hernyógomba pozitív hatást fejthet ki az öregedés folyamatával együtt járó tünetekre, így segíthet többek között az agyi funkciók csökkenése, a vérkeringés gyengülése esetén, illetve a krónikus fáradtság és a szexuális zavarok csökkentésében.

Mushi Pecsétviasz gomba (Ganoderma) kivonat kapszula 

A pecsétviaszgombát már sok ezer éve fogyasztják többek között immunerősítéshez, az energiaszint fokozásához, illetve a gyomor, a belek, a hasnyálmirigy, a máj és a légzőszervek megbetegedései esetén a kiegészítő kezelés részeként. A ganoderma gombát egyébként a „gombák királynője” és a „halhatatlanság gombája” jelzőkkel is szokták illetni Ázsiában. Ráadásul a ganoderma kivonatait már hosszú ideje gyógyszerként is forgalmazzák Kínában és Japánban.

A pecsétviaszgombában található hatóanyagok jelentősen hozzájárulhatnak ahhoz, hogy a szervezet sikeresebben tudjon felkészülni és fellépni a fertőzések, a vírusok és a méreganyagok, valamint a fizikai sérülések és a pszichológiai stresszhatások ellen. A ganoderma rendszeres fogyasztásának hatására jelentősen felgyorsulhat a betegségekből való gyógyulás folyamata, aminek köszönhetően a szervezet hamarabb képes visszaszerezni kiegyensúlyozott állapotát.

A ganoderma képes szabályozni az immunrendszer működését, ezáltal jelentősen támogathatja a védekezőképességet abban, hogy minél gyorsabban fel tudja ismerni a baktériumok, a vírusok, a paraziták és egyéb kórokozók támadását. Ezáltal a szervezet még azelőtt le tudja győzni a kórokozókat, hogy azok túlzottan elszaporodnának, túl nagy károkat okoznának, s így komolyabb betegségeket válthatnának ki. Ez a különleges védőhatás hozzájárulhat a koncentrálóképesség és a memória javításához is, valamint szerepet játszhat bizonyos idegrendszeri sejtsérülések megelőzésében is, így képes lehet megelőzni az olyan problémákat, mint a Parkinson-kór vagy az Alzheimer-kór.

A pecsétviaszgomba az immunrendszer támogatásával normalizálni tudja a szervezet általános működését, ezáltal elősegítheti a betegek állapotának javulását. Valójában megkeresi a szervezetben rejtőzködő betegségeket és mérgező anyagokat, majd ellenreakciót indít a károsodott sejtek ellen. Továbbá különösen jó eredménnyel tudja megtisztítani a szervezetet a felgyülemlett salakanyagoktól, a koleszterin- és zsírlerakódásoktól, valamint a vérrendszerben lévő méreganyagoktól.

Mushi Maitake (Bokrosgomba) kivonat kapszula

A maitake speciális hatóanyag-tartalmának köszönhetően különösen kedvező hatást gyakorolhat a teljes szervezet egészségére és működésére. A bokrosgomba összetevői pozitív hatást fejthetnek ki többek között a vérnyomásra, a vércukorszintre, képesek méregteleníteni a májat, felléphetnek a csontritkulás ellen, illetve hatással is rendelkeznek.

A bokrosgomba szerepet játszhat az emésztőrendszer megfelelő működésében, a bélrendszer egészségében, a vírusok és a fertőzések leküzdésében, valamint a toxikus anyagok szervezetből való eltávolításában.

Mushi Shiitake gomba kivonat kapszula

A shiitake gomba a második leggyakrabban fogyasztott gomba a világon, mivel csak a csiperke gomba előzi meg ezen a téren. Japánban és Kínában már réges-régen egyáltalán nem csak étkezési célból termesztik, hanem különleges egészségmegőrző és gyógyító képességei miatt is.

A shiitake rendszeres fogyasztásával roppant hatékonyan pótolhatóak az ember számára létfontosságú vitaminok és ásványi anyagok. A shiitake jelentősen támogathatja az immunrendszer normál működését, ezáltal fontos szerepet játszhat a fertőző és más betegségek megelőzésében és legyőzésében.

A shiitake nagy mennyiségű A- és C-vitamin tartalmának köszönhetően igen erős antioxidáns hatással is bír. Betegségeket megelőző és gyógyító hatásait azonban főként speciális szénhidrát-összetételének köszönheti. A shiitake poliszacharidjai közül a legfontosabb a lentinan, mely megakadályozhatja a vírusok és a baktériumok szaporodását, illetve hatását is vizsgálják.

Fedezze fel a Mushi gyógygomba készítményeit, és használja ki a gyógygombák megannyi egészségügyi előnyét!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: