Az Organiqa Bio Búzafű por egy prémium minőségű búzafű készítmény, a benne található búzafű Új-Zélandról származik. A búzafű több mint 100 féle értékes hatóanyagot tartalmaz, 30 gramm búzafű levének tápanyagtartalma megegyezik körülbelül 1 kilogramm válogatott biozöldségével. A búzafű kiemelkedő tápértékkel, vitamin- és ásványianyag-tartalommal rendelkezik, de emellett rendkívül nagy mennyiségű klorofill is található benne, aminek köszönhetően fantasztikus méregtelenítő képességgel van megáldva. A búzafű már igen rövid időn belül képes megtisztítani a szervezetet a mérgező, toxikus anyagoktól, a savas anyagcsere- és bomlástermékektől. A búzafű rendkívül hatékony méregtelenítő, lúgosító és immunerősítő növény, mely már 1-2 heti fogyasztás után érezhető hatásokat képes elérni.

A búzafű voltaképpen egy 100%-ban természetes multivitamin, az egyik legjobb C-vitamin forrás, de található benne többek között A-, B-, E- és K-vitamin, ásványi anyagok, nyomelemek, antioxidánsok, növényi fehérjék és aminosavak is. A búzafű elképesztően magas tápanyagtartalmának köszönhetően kiemelten képes hozzájárulni a szervezet védekezőképességének fokozásához, illetve valamennyi szerv hatékonyabb működéséhez is. A búzafűben található összetevők ráadásul egymás hatásait is képesek felerősíteni, kiegészíteni, ezáltal még sikeresebben támogathatják az egészséget. A búzafű elősegítheti a szervezet valamennyi sejtjének megtisztítását és tápanyagokkal való feltöltését. A rendszeresen búzafüvet fogyasztók talán éppen emiatt is érzik gyakran úgy, hogy szinte újjászülettek.

A búzafű hosszú távon is biztonságosan fogyasztható, mivel nincsen semmilyen egészségre káros mellékhatása, kihagyhatatlan kiegészítője bármely salaktalanító, méregtelenítő kúrának, ajánlott léböjtkúra alatt is.

Organiqa Bio Búzafű por – természetes tápanyagbomba

A búzafűben jelentős mennyiségű A-, C- és E-vitamin található, valamint tartalmaz sok B1-, B2-, B3-, B5-, B6- és B12-vitamint is. Emellett D-, K- és F-vitamin is van benne. A B6- és B12-vitamin részt vesz a fehérjék és a zsírok anyagcseréjében, illetve szükséges több mint 100 enzim működéséhez. A búzafű nagyon jelentős fehérjetartalommal rendelkezik, és tartalmazza az összes esszenciális aminosavat is.

A búzafű bőségesen tartalmaz enzimeket, több ezer féle enzimje között megtalálható például a kataláz, az amiláz vagy a proteáz is, melyek többek között nélkülözhetetlenek a vér megtisztításához, valamint szerepet játszanak szinte valamennyi szervezetben lejátszódó folyamatban, és kontrollálják azokat. Az amiláz és a proteáz segíti az emésztést, a lipáz zsírbontó hatású, a fikocianin vérképző, a transzhidrogenáz erősíti a szívizmot, a szuperoxid-dimutáz pedig nagyon erős antioxidáns és gyulladáscsökkentő hatású. A búzafű enzimtartalma azért is felbecsülhetetlen, mivel szervezetünk enzimkészlete véges, ráadásul a kor előrehaladtával egyre hatástalanabbá válnak testünkben.

A búzafű tartalmazza valamennyi ásványi anyagot, ami létfontosságú szervezetünk számára, kivételesen nagy mennyiségű kalcium, magnézium és kálium található benne. Emellett tartalmaz cinket, vasat, nátriumot és szelént is. Ezek az ásványi anyagok széles körűen támogatják a szervezet egészségét, elősegítik az emésztési folyamatokat, lúgosítják a szervezetet. A búzafű körülbelül 30%-os rosttartalommal bír, aminek köszönhetően növeli a bélizmok hatékonyságát, javítja a belek perisztaltikáját, így gyorsítja a széklet távozását a bélrendszerből.

Méregtelenítő és lúgosító búzafű

A búzafű az egyik leghatékonyabb méregtelenítő hatással rendelkező gyógynövény, amit leginkább a benne található rendkívül nagy mennyiségű klorofillnak köszönhet. A klorofill lenyűgöző módon képes méregteleníteni a májat és a véráramot, ráadásul képes vegyi úton semlegesíteni a mérgező anyagokat a szervezetben. Japán kutatók megállapították, hogy a búzafűben lévő enzimek és aminosavak képesek hatástalanítani a kipufogógázban található nitrogénvegyületeket, illetve az élelmiszerekben lévő rákkeltő és génmódosító anyagok egészségkárosító hatásait is. A búzafű aminosavjai szerepet töltenek be a sejtek és a vér méregtelenítésében, mivel át tudják alakítani oldhatatlan sókká az olyan toxikus anyagokat, mint a PVC, a kadmium, a nikotin, a stroncium vagy a higany, melyek ezután már gyorsan képesek kiürülni a szervezetből.

A búzafűben lévő szuperoxid-dizmutáz (SOD) nevű enzim egyedülállóan hatásosan képes fellépni a fertőzések, a sugárzás, a környezeti ártalmak és a szuperoxidok miatt létrejövő sejtkárosodások ellen. A búzafű bámulatos méregtelenítő hatása mellett fantasztikus lúgosító képességgel is bír, ezáltal már igen rövid időn belül vissza tudja állítani a sejtek normál pH-értékét, az egészséges sav-bázis egyensúlyt. A búzafű e hatásával is jelentősen hozzájárulhat az egészség megőrzéséhez, mivel a szervezet elsavasodása számtalan problémát és betegséget okozhat.

Bivalyerős immunrendszer búzafűvel

A búzafű elsőrangú immunerősítő, ugyanis szinte teljesen képes újjáépíteni az immunrendszert az anyagcsere-folyamatok fokozása által. A búzafű jelentősen hozzájárulhat az emésztés hatékonyságának fokozásához, valamint a bélflóra egészséges egyensúlyához, mivel képes elpusztítani a káros baktériumokat a bélrendszerben, illetve elősegítheti a hasznos bélbaktériumok elszaporodását és életben maradását.

Mindez pedig életbevágó a szervezet ellenálló képességének szempontjából, ugyanis az immunrendszer körülbelül 80%-a a bélrendszerben található. A búzafű nagymértékben növelheti a szervezet védekezőképességét, ezáltal kisebb eséllyel kaphatunk el fertőző betegségeket, de csökkenhet más betegségek kialakulásának is a kockázata.

Vérképző búzafű

A búzafűben található klorofill kitűnő vérképző képességgel rendelkezik, mivel csak egy molekulájában különbözik az emberi vérben lévő hemoglobintól. Szervezetünk pedig ki tudja cserélni ezt a molekulást, így vért képes előállítani a klorofill felhasználásával. A búzafű fogyasztása jelentősen képes hozzájárulni a vörösvérsejtek mennyiségének növeléséhez a vérben, aminek köszönhetően felléphet a vérszegénység ellen. A búzafű a vérképzés fokozásával jelentősen javíthatja a sejtek oxigénellátását is, ezáltal fokozhatja a sejtek energiaszintjét, gátolhatja a kóros sejtburjánzást. Továbbá az oxigénellátás növelésével nagymértékben hozzájárulhat a gyulladások csökkentéséhez a teljes szervezetben.

Szervezet vitalizálása, hangulat javítása, stresszcsökkentés

A búzafű rendkívül rövid időn belül képes feltölteni a szervezet vitaminraktárait és energiakészleteit, aminek köszönhetően képes csökkenteni a krónikus fáradékonyságot, a kimerültséget, ezáltal pedig hozzájárulhat a fizikai és a szellemi teljesítmény javításához is. A búzafű méregtelenítő hatása is támogathatja mindezt, illetve javítani tudja a hangulatot, a közérzetet is. A búzafű fogyasztása különösen ajánlott beteg, idős, legyengült emberek számára, ugyanis akár már néhány hét alatt képes vitalizálni szervezetüket, hozzájárulhat a fizikai és szellemi frissességükhöz is.

A búzafű fogyasztása elősegítheti az idegrendszer kiegyensúlyozott működését, ezáltal a stressz könnyebb kezelését is. Mindez pedig nem csupán a lelki nyugalom szempontjából fontos, hiszen a stressz számtalan módon károsíthatja az egészséget, bizonyítottan gyengítheti az immunrendszert, ezáltal hozzájárulhat számtalan betegség kialakulásához is. A búzafű fogyasztásával enyhíthető az álmatlanság, az alvászavarok, nyugodtabbá, pihentetőbbé tehető az alvás.

Felesleges kilók leadása

A búzafű jelentősen képes fokozni az anyagcserét, valamint támogatja a szervezet megtisztítását a lerakódott méreganyagoktól. Ez utóbbi azért lényeges a fogyás szempontjából, mivel a mérgező anyagok főként a zsírsejtekben raktározódnak el. A szervezet egyébként túlsavasodás esetén zsírsejteket termel, a búzafű így lúgosító hatásával is támogatja a felesleges kilók leadását.

Antioxidáns sejtvédelem, öregedéslassítás

A búzafű rengeteg erős antioxidáns hatású anyagot tartalmaz, melyek semlegesíteni tudják azokat a szabadgyököket, amelyek folyamatosan rombolják egészséges sejtjeinket. A szabadgyökök számtalan problémát és betegséget okozhatnak, illetve az öregedési folyamatokért is leginkább ők tehetők felelőssé. Tehát a búzafű fogyasztásával lassíthatóak az öregedési folyamatok, valamint támogatható a sejtek regenerálódása is.

Szebb bőr és haj

A búzafűben található számtalan értékes összetevő hatékonyan ápolja a bőrt, a hajat és a körmöket is. A búzafüvet egyébként külsőleg is alkalmazhatjuk pakolásként a bőrön és a hajon is. A búzafű hamar képes megnyugtatni a sérült, megvágott, megégett vagy akár csípés miatt kipirosodott bőrt is. Fekélyek és sebek esetén pedig borogatásként nyújthat enyhülést. A töredezett, fénytelen, rakoncátlan tincsek is új erőre kaphatnak a búzafüves pakolás hatására, mivel rengeteg értékes hatóanyagot juttathatunk így be a hajszálakba és a fejbőrbe. A hajfürtök ennek köszönhetően újra csillogóak, rugalmasak és puhák lehetnek.

Próbálja ki Ön is az Organiqa Bio Búzafű port, és tapasztalja meg egyedülálló méregtelenítő, immunerősítő, antioxidáns, energizáló, hangulatjavító, öregedésgátló és más pozitív hatását!

Kapcsolódó termékek:

Kapcsolódó cikkek: