A Vitaking Inozitol por azt a B8-vitamint tartalmazza, amelyik természetes módon képes segítséget nyújtani többek között inzulinrezisztencia, cukorbetegség, PMS és PCOS, depresszió, pánikbetegség, álmatlanság és koncentrációs zavarok esetén. Az inozitol ugyanis abszolút nélkülözhetetlen agyunk, idegrendszerünk és hormonrendszerünk számára, ezért például hozzájárulhat a vércukorszint szabályzásához, képes fellépni a hangulati zavarok és a hormonális eredetű problémák ellen is.

Az inozitol egy vitaminszerű anyag, melyet korábban a B-vitaminok közé soroltak (B8-vitamin). Valójában azért nem sorolható a vitaminok közé, mivel a szervezet képes glükózból szintetizálni. Az inozitolt tehát szervezetünk is elő tudja állítani, de csak kis mennyiségben, de bizonyos esetekben ez a mennyiség nem elegendő. Az inozitol pótlása létfontosságú lehet például inzulinrezisztencia esetén, hogy általa javíthassuk a sejtek inzulinfelismerő képességét.

Az inozitol hozzájárulhat vércukorszint optimalizálásához, a hormonális egyensúly beállításához, illetve a hastájéki zsírtöbblet csökkentéséhez. Az inozitol hatást fejt ki az anyagcsere-folyamatokra, az ingerületek átvitelére, elengedhetetlen az agyi jelzőrendszer megfelelő működéséhez, a sejtek közötti kommunikációhoz. Hozzájárul a szerotonin, a dopamin és az inzulin hatékonyabb működéséhez, védelmet biztosíthat a szív- és érrendszer számára.

Milyen problémák esetén lehet különösen kedvező hatású?

 • inzulinrezisztencia
 • cukorbetegség
 • depresszió
 • pánikbetegség
 • álmatlanság
 • termékenységi problémák
 • policisztás ovárium szindróma (PCOS)
 • pajzsmirigy-alulműködés
 • magas vérnyomás
 • magas koleszterinszint
 • emésztési problémák
 • ekcéma

Vitaking Myo-inositol por – a legjobban hasznosuló inozitol

A Vitaking Inozitol por myo-inositolt tartalmaz, ami a 9 féle inozitol közül a legjobban hasznosuló forma az emberi szervezetben. Magyarán szólva ennek vannak legkitűnőbb terápiás hatásai. Az inozitol egyik fő hatása, hogy meg tudja gátolni a zsírok májban történő lerakódását, amivel számtalan betegséget előzhet meg, illetve kezelhet. Az inozitol kulcsfontosságú az idegrendszer, az agy és az izmok normál működéséhez, stresszellenes és nyugtató hatással is bír. Emellett javíthatja a sejtek inzulinfelismerő képességét, ezáltal pedig hozzájárulhat a vércukorszint optimalizálásához. S mivel zsírégető hatással is meg van áldva, így támogathatja a fogyás folyamatát is.

Az inozitol rendszeresen fogyasztva számtalan módon segítheti az egészség megőrzését és javítását, a legfrissebb kutatások szerint segítséget nyújthat többek között PMS és PCOS, inzulinrezisztencia, cukorbetegség, álmatlanság, depresszió, pánikbetegség és koncentrációs zavarok fennállásakor is. Tapasztalatok alapján az is elmondható, hogy az inozitol támogathatja a meddőség kezelését, a női hormonális egyensúly és a menstruációs ciklus szabályzását, a túlsúly leadását, valamint a PCOS-ben szenvedő betegek teherbeesési esélyeinek növelését.

A myo-inositollal lefolytatott kutatások lehetséges pozitív hatást mutattak ki a következő állapotok esetén:

 • inzulinrezisztencia
 • 2-es típusú cukorbetegség
 • metabolikus szindróma
 • PMS (premenstruációs szindróma) és PMDD (premenstruációs diszfóriás rendellenesség) esetén jelentkező hangulatingadozások
 • PCOS, azaz policisztás ovárium szindróma
 • PCOS miatti menstruációs zavarok és bőrproblémák
 • termékenységi problémák nőknél és férfiaknál egyaránt
 • depresszió, szorongás, hangulati zavarok

Inozitol inzulinrezisztencia esetén

Az inzulin hormont a hasnyálmirigy bocsátja a véráramba annak érdekében, hogy a sejtek megfelelően legyenek képesek hasznosítani a cukrot, azaz a glükózt, ami a legfontosabb energiaforrásuk. Az inzulin a véráramba kerülve csökkenteni tudja a vércukorszintet. Inzulinrezisztencia esetén a sejtek inzulinérzékenysége romlik, tehát a májban, a zsírszövetben és az izmokban található sejtek nem tudnak normálisan reagálni az inzulinra. Ennek következtében a glükóz nem képes bejutni a sejtekbe, ezért azok éheznek. Ezt az állapotot igen gyakran kíséri a vérben lévő cukor és inzulin magasabb szintje is.

Az inzulinrezisztencia tipikus tüneteket okozhat mindkét nemnél. Nők esetén az IR tünete lehet a hormonális egyensúly felborulása, a menstruációs zavarok, a policisztás petefészek szindróma (PCOS), a meddőség, az ösztrogéndominancia, a pajzsmirigy alulműködés, a fáradékonyság, a magas vérnyomás, a száraz bőr, az erősebb szőrnövekedés, a hízékonyság és a hajhullás. Férfiaknál pedig okozhat magas vérnyomást, túlsúlyt, hasi hízást, impotenciát, merevedési zavarokat, csökkent szexuális vágyat, alacsony spermaszámot és terméketlenséget.

Ami szintén rendkívül lényeges, hogy az inzulinrezisztencia tekinthető a cukorbetegség előszobájának is, így életmódbeli változtatások és megfelelő kezelés nélkül könnyen ki tud alakulni ebből az állapotból 2-es típusú cukorbetegség. Emiatt is rendkívül fontos, hogy mihamarabb stabilizáljuk az inzulin- és a vércukorszintet, illetve növeljük a sejtek inzulinérzékenységét.

Az inozitol éppen ebben képes segíteni, mivel javítja a sejtek inzulinérzékenységét, ami által hozzájárul az inzulin normális hasznosulásához a sejtekben. Ma már számos olyan tanulmány elérhető, melyekben igazolták, hogy képes javítani a sejtek inzulinfelismerő képességét, aminek köszönhetően a vércukorszint is normalizálódhat a szervezetben. Az inozitol hozzájárulhat a túlsúly leadásához, ami roppant lényeges az inzulinrezisztenciával küzdők állapotának normalizálásához. Továbbá az inozitol képes kiegyensúlyozni a hormonháztartást, illetve fokozni a progeszteron hormon szintjét.

Érzelmi és mentális egészség inozitollal

Az inozitol nagy mennyiségben van jelen az agyban, az agy-gerincvelői folyadékban, illetve a gerincvelői idegekben is. Az inozitol képes fokozni a különféle receptorok érzékenységét, aminek köszönhetően kulcsfontosságú szerepet játszik a hormonok és neurotranszmitterek által használt jelátviteli folyamatokban. Az inozitol tehát abszolút elengedhetetlen a sejtek közötti kommunikációhoz, a foszforsavval közösen pedig a sejthártya alkotórészét is képezi. Az inozitol tehát komoly szerepet játszik például a normál vércukorszintért felelős inzulin hormon vagy a kiegyensúlyozott hangulatot és jó közérzetet biztosító szerotonin és dopamin megfelelő működésében.

Az inozitol teljesen nélkülözhetetlen az idegi ingerület-átvitelhez, ugyanis mindegyik fontos ingerületátvivő anyagnak, vagyis neurotranszmitternek szükséges az inozitol ahhoz, hogy üzeneteket, jeleket tudjon továbbítani az idegsejtek között. Ilyen módon az inozitol elengedhetetlen például a GABA, az acetilkolin, a szerotonin, a dopamin vagy a noradrelanin normál működéséhez. Az inozitol tehát abszolút létfontosságú a megfelelő agyi és idegrendszeri működéshez, így pedig az érzelmi és mentális egészség fenntartásához is.

Az inozitol természetes hangulatjavító és nyugtató hatásával hozzájárulhat a depresszió és a pánikbetegség megelőzéséhez, illetve a már fennálló tünetek, panaszok enyhítéséhez. Emellett képes oldani a feszültséget, a szorongást, támogatja a pihentető, nyugodt alvást.

Azt okvetlenül fontos megjegyezni, hogy alacsony vércukorszint, pszichiátriai gyógyszeres kezelés vagy bármilyen betegség esetén szükséges a kezelőorvossal történő egyeztetés az inozitol alkalmazásával, adagolásával kapcsolatban.

Képes fokozni a termékenységet

Inzulinrezisztencia esetén gyakran lépnek fel hormonális eltérések. Az inozitol nagymértékben növelheti a termékenységet nők és férfiak esetén is ezeknek a hormonális zavaroknak a kiegyensúlyozásával. Ezért családtervezés előtt ajánlott pótolni az inozitolt a pár mindkét tagjának.

A termékenységi problémák gyakori oka hölgyek esetén a szabálytalan menstruációs ciklus és az ovulációs zavar. A termékenység fokozásában, a meddőség elleni küzdelemben sokat segíthet az egészséges életmód és a szükséges tápanyagok pótlása, melyek között okvetlenül helyet kap az inozitol is.

A sejtek inzulinérzékenységének romlása hatást gyakorol a hormonrendszer egyensúlyára, okozhat menstruációs és ovulációs zavarokat, könnyen kiválthat meddőséget is, míg hosszabb távon fokozza a cukorbetegség, a szívbetegségek és a magas vérnyomás kockázatát. Az inozitol rendszeres fogyasztásával megelőzhetővé válik a hormonális egyensúly felborulása.

Az inozitol természetes módon segíti az inzulin megfelelő hasznosulását, ami kiemelten fontos lehet azoknak, akik inzulinrezisztenciában vagy diabéteszben szenvednek. Képes csökkenteni a vérben keringő inzulin szintjét, támogatja a női hormonháztartás egészséges működését. Amennyiben felborul a hormonális egyensúly, akkor ez könnyen okozhat rendszertelen ciklust, ritka ovulációt, ami jelentősen rontja a fogamzás esélyét.

Az inozitol hozzájárul a tesztoszteronszint csökkentéséhez, illetve a progeszteron szintjének növeléséhez. Amennyiben felborul a hormonális egyensúly, és túlsúlyba kerül az ösztrogén, akkor a meddőség mellett még számtalan más egészségügyi probléma is kialakulhat, például vérrögképződés, ezért rendkívül lényeges a felesleges ösztrogén kivezetése. Az inozitol kiemelkedően hatékony tud lenni ösztrogén-dominancia esetén a hormonszint szabályozása által.

Az inozitol támogatja a rendszeres menstruációt és ovulációt. A teherbeesés sokkal nehezebb rendszertelen ciklus esetén. A termékenységi problémák mögött gyakran állnak a petefészek működési rendellenességei, ami miatt rendszertelenné válik a ciklus és az ovuláció. Az inozitol képes helyreállítani a peteéréshez elengedhetetlen hormonok normál működését, így vissza tudja állítani a rendszeres menstruációt és az ovulációt.

Az inozitol képes javítani a petesejtek minőségét is. A havi ciklus alatt több száz tüsző indul érésnek, melyek közül csak 1 válik dominánssá, és ebből származik az érett petesejt az ovuláció során. Az inozitol fontos alkotóeleme a tüszőfolyadéknak, ezért kulcsfontosságú az egészséges tüszőfejlődéshez, ezáltal pedig a megtermékenyülés eredményességéhez.

Policisztás ovárium-szindróma (PCOS)

Az inozitol PCOS esetén is segíthet, mivel a petefészekben is vannak inzulinreceptorok, melyek működési zavarai kihatnak a menstruációs ciklusra, a peteérésre. Az inozitol PCOS esetén javítani tudja az inzulinfelvételt, képes normalizálni a petefészek működését. Mindezeknek köszönhetően hozzájárulhat a rendszeres ciklus visszaállításához, képes megszüntetni a túl gyenge vagy a túl erős vérzést és a görcsöket, illetve a túlzott mértékű szőrösödést.

Fogyókúra és méregtelenítés támogatása

Az inozitol megfelelő étrend mellett hozzájárul a vércukorszint optimalizálásához, a hormonok kiegyensúlyozásához, az étvágy csökkentéséhez. Továbbá elősegíti a máj munkáját, a különféle méreganyagok kiválasztását és eltávolítását, illetve felléphet a bőrproblémák és a narancsbőr ellen is.

Próbálja ki Ön is a Vitaking Inozitol port, és tapasztalja meg számtalan lehetséges kedvező hatását!

Kapcsolódó termékek: